Що заважає людині бути по справжньому щасливою, отримувати задоволення від життя?

Від admin

интеллектНаука Тантра-Джйотіш дає ключі (основні принципи) для досягнення гармонійних Взаємовідносин, набуття повноти Життя, можливості знайти себе і своє Призначення.

Ми живемо заради отримання Сили (щоб відчувати себе «краще», щоб відчувати себе сильніше), живемо заради щастя, задоволення (у різних сенсах його прояви, в матеріальному або нематеріальному). Найефективніший спосіб отримувати Силу — знайти її джерело всередині себе. А якщо ми шукаємо джерело Сили зовні, то необхідно намагатися отримувати Силу з одного джерела. Такий шлях найбільш ефективний.

Коли таке моє Джерело Сили (ця Вища для мене сутність) стає для мене єдиним об’єктом, за яким я йду (якому я служу), то я можу від Нього отримати всі блага: знання, щастя, умиротворення, спокій, сенс мого існування. І тоді все моє життя вибудовується (співналаштовується) з цією Силою на основі з найголовнішим Законом Життя — з Принципом Єдиноначальності (Ієрархії).

Далі, все інше, вторинне в моєму житті підлаштовується під головне, тобто підпорядковується одному — Головному, Первинному. Так виникає природна ієрархія Сил (субординація Сутностей), і тоді в житті все підтримується найсильнішим і найважливішим Законом — Принципом Ієрархії.

Ці фундаментальні Принципи і Закони Життя — це не інтелектуальна концепція (схема), це не ще одна теорія, яку хтось придумав. Це закони не просто реально існують і управляють світобудовою, але й ми можемо відчути їх, відчути їх прояв у житті, проживати на своєму досвіді.

З іншого боку, я чимось / кимось управляю; це означає, що я даю їм свою силу, і я за них відповідаю, тобто за них тримаю відповідь перед своєї вищої Силою (я звітую не перед ними, а перед однією Силою вищою за мене по ієрархії, за якою я йду). Тому наступний Закон взаємин — це Принцип відповідальності в управлінні. Цей закон говорить про те, що є дві істотних і протилежних сторони розуміння Сили Відповідальності: 1) є Той, перед ким відповідають, і 2) є ті, за яких відповідають. І в одних відносинах (в одній ситуації) — це різні протилежні складові природних взаємин.

Здається, що це давно відомі, «прописні» істини. Однак,  «знаючи» ці істини, чому ж люди так і не навчаться правильно будувати своє життя, свої взаємини (і з цим світом в-цілому, і з іншою людиною в-зокрема), не можуть знайти себе / своє Призначення? ..

Вся справа в тому, що є найбільша трудність у виконанні цих Принципів (Законів) відносин полягає в тому, що теоретично ми згодні з ними, але як тільки справа доходить до свого життя, до конкретного застосування їх у своїх вчинках, своїй поведінці, то тут вже нам щось заважає виконувати ці Принципи, слідувати цьому знанню. Головна складність полягає в тому, що в найважливіший момент люди відмовляються виконувати якийсь принцип (прийняти його), і при цьому їм заважають дві складові (сутності) — це особистість (его) і інтелект (логіка). Саме вони обидва заважають усім нам визнати свій обов’язок і йти за Вищою Силою (служити Вищому) з одного боку, і брати відповідальність (вести за собою) тих, хто отримує від мене Силу з іншого боку. Моя особистість намагається перешкодити мені служити Вищій Силі (вона каже мені «ти унікальний, ти краще за всіх» і так далі), а мій інтелект постійно намагається заперечувати саме існування Принципу Єдиноначальності / Ієрархії (він каже мені «всі рівні», «рівність / рівноправність це добре» і так далі). Інтелект підсовує мені безліч теорій або прикладів «щасливої рівності», а его (особистість) вселяє мені: «ти особливий, і немає нікого краще за тебе», «ніхто нікому нічого не винен», «у світі таких як ти немає», «комусь служити — це погано», «йти за кимось — це слабкість », «я сам собі бог» і так далі … Така особистість (его) і такий інтелект є у кожного з нас, і вони всім нам заважають, застосовуючи одні й ті ж важелі, виверти, шаблони, пастки, тільки лише трохи різною мірою (на когось сильніше, на когось слабше).

Якщо я зможу уникнути такого заважаючого шкідливого впливу на мене моєї особистості (его) і мого інтелекту (логіки), то у мене в житті стане набагато менше перешкод для отримання Сили (бути задоволеним, щасливим). І навпаки, що мені найбільше може допомогти розуміти і дотримуватися вищеперелічених Принципів життя і взаємин — це усвідомлення (усвідомленість), щоб і мої стосунки зі світом, і все моє життя стали цілісними («гармонійними») і приносили відчуття сили, повноти, задоволеності, щастя.

 
 
Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 403 times, 1 visits today)