Що таке «шлюб» ?

Від admin

брак1Що таке «шлюб» — як форма Взаємовідносин (зв’язку, «союзу») між чоловіком і жінкою? Для того, щоб зрозуміти саме явище, іноді достатньо навіть подивитися на суть слова, що його описує. Слово «шлюб»:  «брак» (рос.) походить від давньослов’янського слова «брати» («брати»), і вже звідси випливає, що справжній шлюб відбувається тоді, коли хтось «бере» когось. У недавньому минулому природним було те, що тим хто «бере» (сильним, відповідальним) був чоловік, і саме він «приєднував» (брав під заступництво) до себе жінку. І зараз теж шлюб в природному (споконвічному, вищому) розумінні — це відносини, коли чоловік бере жінку собі в дружини. Хоча можливе існування безлічі різних думок з цього приводу (і це навіть модно мати «різні концепції»), але суті цих природних взаємин не змінює. Наш життєвий досвід підтверджує, що наївно і нерозумно вважати, що шлюб — це така форма стосунків чоловіка і жінки, у яких є «штамп у паспорті» (тобто реєстрація державою їх «цивільного стану»); а «розпис» — це все-таки зовсім не шлюб. Ті, хто дивляться в суть, це розуміють.

Стосунки чоловіка і жінки в справжньому, природному шлюбі (ієрархічному союзі), по своїй суті обов’язково мають на увазі два різних (навіть протилежних) процеси, два зустрічних рухи: він повинен її «взяти» (тобто взяти відповідальність за неї перед своєю Вищою Силою — перед своїм Родом), а вона повинна йому «віддати» себе — «віддатися»  (тобто довірити йому своє життя).

З точки зору  справжнього сильного чоловіка («напрямок нисхідний»), шлюб — це коли він як чоловік бере за жінку повну відповідальність (перед своїм Родом / Богом, перед своєю Вищою Силою), і тепер все, що в її в житті відбувається, знаходиться під його заступництвом, він вирішує всі питання / проблеми, про все дбає, в тому числі про її життя, батьків і так далі; і він сам вирішує яким способом йому це здійснювати, він несе відповідальність за свої дії, але не перед нею, не перед громадськістю, не перед державою або ще кимось, а перед Вищою Силою (Родом / Богом). І одночасно, з точки зору жінки / дружини («у висхідному напрямку») для неї шлюб — це відносини, коли жінка намагається повністю піти за чоловіком, тобто допомагає йому в усьому, в тому числі в його Справі, (повністю «віддати себе» йому), підкоритися, слухати його, бути йому відданою. Тільки за цих двох одночасних, але протилежних діях (зверху — відповідальність, знизу — відданість) може виникнути справжній шлюб, шлюб по Суті.

І для того, щоб чоловік зміг взяти на себе відповідальність, обов’язково необхідно, щоб жінка йому її віддала, відповідальність за себе! І віддала повністю, на 100%! Інакше це не працює: бо не можливо відповідати за того, хто не підкоряється, тому й чоловік не зможе відповідати за ту жінку, яка його не слухає, тоді також я не можу відповідати за дитину, якщо вона мене не слухає.

Отже, шлюб — це найглибші взаємини між відповідальним (сильним) чоловіком і відданою (слухняною) жінкою, коли чоловік повністю «бере жінку» собі, і повністю за неї відповідає, а вона, у свою чергу, повністю віддає йому відповідальність за себе.

Якщо ж жінка віддає себе «частково», тобто залишає собі «свій простір» (зараз це дуже модно, і всіма культивується), тоді такі відносини невірно називати шлюбом, оскільки це спотворення суті. Такі стосунки — це подібність шлюбу, частковий шлюб, майже шлюб, але не шлюб. Приміром, ситуація, коли чоловік каже «це погано», «цього не роби, у тебе будуть проблеми», а дружина відповідає «чому? .. А я спробую …» показує, що він намагається взяти відповідальність на себе, але вона йому її не дає. І ось тут — це вже шлюб (і відносини тут поверхневі, нетривалі, що не дають Силу, що не приносять Щастя). Якщо жінка дійсно хоче вступити в шлюб, то вона повинна бути готова віддатися чоловікові повністю!

На жаль, багато жінок помилково вважають, що «з такою слухняною і покірною дружиною чоловікові буде просто нудно» або щось подібне. Це — неправда, самовиправдання, таким способом жінка намагається прикрити прояви своєї особистості, вплив свого Его. Зрозуміло, життя не без винятків, якимось окремим і дуже рідкісним (дивним) чоловікам можливо потрібні невідданні, неслухняні, норовливі жінки («стерви»), їм потрібне життя-війна, щоб кожен день «як у бій», але який сенс на це орієнтуватися. Війна у відносинах руйнує їх обох. Тому заради природних і довгих (вічних) стосунків жінка повинна постаратися відмовитися від свого Его («особистості») і віддати відповідальність за себе чоловікові, тобто віддати йому себе (віддатися).

Чим більш правильно ми для себе сформулюємо і зрозуміємо точне, істинне визначення «шлюбу» («жінка-за-чоловіком»), і зуміємо до нього наблизитися в реальному житті, тим краще стануть наші взаємини в сім’ї, тим сильніше, міцніше, гармонійніше вона буде.

  
Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 207 times, 1 visits today)