У чому різниця двох джерел Життєвої Сили — двох видів «сенсу життя»?

Від admin

джерела-сили-життяУ чому головні відмінності внутрішнього щастя (внутрішнього джерела Сили) від зовнішніх джерел щастя (зовнішніх «сенсів життя»), тобто задоволень, насолоди, «життєвих радощів», матеріальних цілей і так далі.

А) Внутрішнє джерело — одне (Сила Існування / Дух / Бог / Чисте Свідомість / Творчий Розум — це єдина сила); а відносин або взаємин заради спроби отримати задоволення ззовні — багато (зокрема, різні люди, безліч речей, різноманітні предмети розкоші або засоби комфорту, джерела «гострих відчуттів» і так далі).

Б) Внутрішнє джерело щастя — стабільне, тобто воно постійне, невичерпне, сильне і вічне; а зовнішні джерела задоволень / насолод («сенсів життя») нестабільні, ненадійні, минущі, невічні.

В) Внутрішнє щастя — в моєму Дусі («в моєму серці») — не підведе (не обдурить, не змінить, не зрадить); а зовнішні «сенси життя» зазвичай підводять, тобто обманюють, адже дуже часто я впевнений, що ці відносини / ця людина мені потрібні «для щастя», або ця посада / робота дасть «щастя», або ця сума / прибуток необхідна «для повного щастя, або цей телефон / автомобіль / комп’ютер потрібен «для мого щастя», а коли я отримую цю людину, цю посаду, ці гроші, цю річ, щастя так і немає (або вона було занадто скороминущим).

Отже, якщо ми отримуємо Силу у вигляді Щастя і Блаженства зсередини, то це можна охарактеризувати постійністю, стабільністю, впевненістю і подібним якостями. Адже щастя, знайдене в Дусі завжди дає впевненість у майбутньому, у вічності стану.

Той, хто знайшов Бога / Дух всередині, став святим, просвітленим, досконалим, той ніколи не втратить це відчуття, цей досвід, цей стан у нього вже не можна «відібрати». Ця людина вже не залежить від зовнішніх обставин життя. Війна, хвороби, «економічні кризи», падіння валют, смерть фізичного тіла — ніщо не може вплинути на стан щастя людини, що знайшла його в Дусі. Така можливість — краща альтернатива нашої погоні за зовнішніми джерелами щастя.

І тим не менше, ми маємо можливість піти і за «зовнішньою силою». Що це означає і до чого призведе?

По-перше, людина повинна давати собі чітку відповідь на питання «за якою Силою вона йде в цьому житті?», «Заради чого живе?». Тобто, будь-який свій вибір вона повинна робити усвідомлено!

По-друге, коли людина дійсно знайома з якоюсь Силою, у неї є досвід цієї Сили (нехай навіть матеріальної), то вона повинна знати, як з нею взаємодіяти. І тоді вона досягне успіху у своїй справі, у справі свого життя.

Приміром, людина знає (зрозуміла, відчула) Силу грошей, і тепер, навіть втративши всі свої заощадження, вона зможе знову їх заробити. І в її випадку, це буде не “вдача”, а закономірність, викликана впливом певних Сил природи.

Тобто, якщо людина заслужено, обгрунтовано, багата (не завдяки випадковості: спадок, посади і так далі), і вона заробляє гроші не тому, що у неї є якісь зовнішні «можливості» («штовхачі», «благодійники») , а тому, що у неї є почуття Сили грошей, вона знає — що це за Сила, як до неї звертатися (як взаємодіяти з живою Силою грошей), вона буде знову і знову їх заробляти навіть при найнесприятливіших для себе умов (обмеження свободи , зміна економічних і політичних законів в країні та інше). Тобто, пішовши за зовнішньою, матеріальної Силою життя, у людини є всі можливості добитися і матеріального ж успіху.

Питання тільки в тому, що людина — істота не тільки матеріальна …

Отже, ми повинні чітко розуміти різницю двох джерел життєвої Сили: перше внутрішнє джерело стабільне, постійне; другий зовнішній (матеріальний, фізичний, тілесний) шлях, по-перше, схильний до підйомів і спадів, по-друге, небезпечний тим, що викликає пересичення, по-третє, має свій часовий або матеріальний кордон, рано чи пізно закінчується (а отже, принесе розчарування чи нещастя).

 

Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 125 times, 1 visits today)