Як допомогти людині, захопленій задоволеннями?

Від admin

отношения10Розуміючи Принцип усвідомленого вибору людини, можна і потрібно зробити для себе важливі висновки.

Зокрема, якщо людина у своєму житті віддається лише задоволенням, то ми зазвичай думаємо про нього, що вона «погана», «низька», «не права», і ми навіть дозволяємо собі її засуджувати (за те, що вона проявляє свою « слабкість »). Однак, якщо вона робить цей вибір усвідомлено, тоді, яке ми маємо право її за це засуджувати?

Особливо нам хочеться втрутитися в чуже життя (в чужій життєвий вибір), якщо ми є близькими людьми такої людини (тоді нам здається, що ми маємо право «лізти» в її життя). А ми перевірили — як людина зробила свій вибір? Усвідомлено чи ні? Адже у неї є право вибору в її житті — її Свобода волі. Якщо вона чітко і усвідомлено вирішила: «я йду за задоволенням (я живу заради насолоди), тому що я не можу знайти щастя ні в Дусі, ні в Бога, ні всередині себе …», то що ми можемо дати йому натомість? Моралі і нотації? Адже ми, як правило, не настільки сильні, щоб дати їй досвід внутрішнього щастя.

Приміром, ми пропонуємо людині (замість «шкідливої ​​звички») зайнятися спортом, але вона при цьому нічого хорошого не відчуває (і під час занять, і після занять вона нещасна), тоді хіба вона зможе заради цієї «відсутності щастя» під впливом моралей залишити своє задоволення (наприклад, алкоголь або комп’ютерні ігри або подібне). Які шанси, що вона раптом поміняє «слабкість» (що дає насолоду) на «спорт» (що дає страждання)?

Спочатку потрібно дати людині внутрішнє відчуття більш сильне (цінне), ніж її відчуття від фізичного задоволення! І тільки тоді, дійсно є шанс, що вона почне щось робити, щось змінювати у своєму житті. Лише таким може бути «рецепт»!

Але якщо я не можу її дати досвід внутрішнього щастя, тоді яке право я маю засуджувати чи давати комусь поради? Забравши одне джерело життя, я зобов’язаний дати інше; а якщо не можу його дати, тоді я не повинен відбирати той, що є. Інакше я зовсім позбавлю людини сенсу існування, позбавлю її мети життя.

Людина, що живе заради задоволень, без них просто позбавляється сенсу свого життя, і ув неї втрачається відчуття, що вона живе, оскільки вона не вміє отримувати Силу Життя з чогось іншого.

 

Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 125 times, 1 visits today)