22 грудня – день зимового сонцестояння, день Різдва Світла Дажбожого | “Школа “Ведаврата”.

Від adm-ua
* 22 грудня - день зимового сонцестояння *

22 грудня – день зимового сонцестояння.
“Школа Ведаврата” з нагоди Сонцестояння та Різдва Світла Дажбога 

Доба (“день”) / добовий цикл

* 22-грудня зимове-сонцестояння день-і-ніч доба цикл добовий денний *Якщо ми захочемо дізнатися — тобто досліджувати і відчути — коли починається день, то ми точно відчуваємо, що день – Новий День – починається вранці, а точніше на сході Сонця.

Цей день (цю добу), який ми відчуваємо як реальний щоденний (добовий) цикл, навіть так і варто називати – «сонячний день», «сонячна доба».

Тобто, наш реальний «день», який підтверджується власними відчуттями, – це є «сонячний день». І початок дня – це схід Сонця.

 * 22-грудня зимове-сонцестояння Дажбог-Сурья коляда-коло-так Адіт’я Сонце Sol-invictus *Тоді ж, що ми відчуваємо і що відбувається в так звану «північ» («середину ночі»), яка в деякому сенсі відповідає часу 12:00 ночі (“00:00”)?

Ми відчуваємо мінімум Світла і мінімум Сили Сонця (Сурьї), зрозуміло в контексті добового («денного») циклу. А значить мінімум Сил Світла (Сил Духу, Сил Роду / Бога). І навпаки, опівночі максимально присутня ​​Темрява (Мати) і оживлені Сили Темряви, Сили Природи (Чандри), – якщо оцінювати добовий («денний») проміжок.

І тоді зрозуміло, що відбувається опівночі, і як краще – ефективно і за призначенням – використати цей час.

І до речі, за іншим принципом, цей момент («північ», 12:00 ночі) – це не є «середина ночі», а є лише її початок, оскільки з заходу Сонця до півночі йде “Вечір”, а з півночі до сходу – це “Ніч” (відповідно, з Сходу до полудня – це “Ранок”, а з полудня до заходу Сонця – це “День”, ‘afternoon’).

Рік / річний цикл

* 22-грудня зимове-сонцестояння Дажбог Дажьбог Даждьбог *  Можна розглянути — тобто досліджувати і відчути — теж саме для щорічного циклу (в контексті річного періоду часу).

Ми відчуваємо що рік — річний цикл, Новий Рік — починається Навесні (приблизно в кінці березня або на початку квітня), і не тільки тому що «життя пробуджується під впливаємо сонячних променів», а тому що є відчуття Початку, тобто є досвід початку нового щорічного циклу, початку нового річного періоду. Таким чином, Новий рік припадає на весну (або на 21 березня {тропічний}, або на 14 квітня {сидеричний}).

Весна – це «Схід Року». Цей рік, який ми відчуваємо як реальний щорічний цикл, так і варто називати – « сонячний рік » («Ніраяна-рік»).

Тобто, наш реальний і підтверджуваний нашими відчуттями «рік» – це «сонячний рік». І початок року, тобто реальний “Новий Рік” – це початок Весни.

А що ж ми відчуваємо і що відбувається в так званий сучасний «новий рік» (у святкування Нового року за григоріанським календарем), яке відбувається “1 січня” (в день початку місяця дволикого «январіуса»)?

Ми відчуваємо мінімум Сил Світла/Сонця (Сурї ) серед усього річного циклу, мінімум Сили Духу (Роду/Бога), і одночасно відчуваємо Народження Нового Світу (Різдво Світла Бога), саме народження Нового Світу, а не «Нового року».

 * 22-грудня зимове-сонцестояння різдво-світла-Дажбога *У цей час (а точніше ще раніше – не 1 січня, а 22 грудня в день зимового сонцестояння) народжується «Нове Сонце» («Новий Сур’я»), тобто народжується його Нове Світло (Боже Світло) . Це час вважається важливим святом в багатьох традиціях і називається «Різдво Світла Бога» («Різдво»), «Різдво Світла Дажбожого». При цьому даний прояв (втілення) Дажбога (Сур’ї) називають Коляда, “Сол Інвіктус”, Адіт’я , Мітра і так далі.

Тут не потрібно розуміти «Світло» в примітивному, матеріалістичність розумінні. Світло (Вище Світло, Світло Бога) показує найголовніший Принцип Всесвіту, фундаментальний Закон світобудови – Принцип Світу, тобто Закон Єдиноначальності, Закон Ієрархії (тобто Принцип Духу, Принцип Роду/Бога).

 * 22-грудня зимове-сонцестояння - Різдво Світла Дажбожого *Й одночасно з Народженням Нового Світу (в Різдво Світла Бога), в «опівночі року» – тобто взимку, 22 грудня (під час сонцестояння) – максимально присутні і оживлені Сили Тьми/Матері-Природи, Сили Матерії, Сили Місяця (Чандри, Природи) серед періоду річного циклу.

Тоді зрозуміло, що відбувається в зимове сонцестояння, і як краще використати цей час. Крім того, якщо ми – люди Світу, то 22 грудня нам слід святкувати Народження Божого Світла («Різдво Світла Бога», «Різдво», «Різдво Світла Дажбожого»).

До речі, слово «святкувати» в української мові походить від слова «свято» (в-лужицьке ‘swjato’; ніжне-лужицьке ‘swěto’; праукраїнське слово ‘svęto’). Це, по-перше, показує давню і сутнісну зв’язок кожного свята, кожного святкування зі Світлом (Боже Світло, Принцип Єдиноначальності / Закон Ієрархії – Сурья, Дух, Рід/Бог). А, по-друге, «свято» і «світ» родинно слову «сивий» («Сивий Бог»), тобто пов’язано і з Богом Сива (Шіва, «Сивий Місяць»), він же Сивий Велес, він же Янус («Январіус»).

Знову ж таки, слова «святий» і «світлий» походять від цього ж найдавнішого і найважливішого кореня «свято» / «світ» (в.-лужицьк. ‘swjato’; н.-лужицьк. ‘swěto’; др.-укр. ‘svęto’). Як і слова «просвітлення», «освіта» і подібні.

// Автор: Антон Кузнецов.

«*» «*» «*»

 * 22-грудня зимове-сонцестояння - Різдво Світло Дажбог - Коляда Колядка b *У це свято Народження (Різдва) Божого Світла – 22 грудня, під час зимового сонцестояння – Школа Тантра-Джйотіша «Ведаврата» робить Вам подарунок: можливість подивитися запис одного з семінарів або вебінарів Вчителів/Майстрів нашої Школи, якщо Ви поділитеся цим записом або цим текстом в соціальній мережі. Якщо Вам це цінно або цікаво, то надішліть нам (на gmail-адресу org@ved.bz) посилання на Ваш запис (‘post’) в соціальній мережі.

// Команда “Школи Ведаврата” – Тантра-Джйотіш 
www.uk-ua.Vedavrat.org  |  org@ved.bz

(Visited 967 times, 2 visits today)