Зовнішнє і внутрішнє джерела Сили взаємин

Від admin

отношенияЯк ми досліджуємо здоров’я на основі Принципу єдиноначальності (Принципу Духа — Сили Існування, джерела Життя), і як досліджуємо харчування на основі Принципу взаємин Сур’я-і-Чандра (Дух-і-Життя), точно так слід вивчити тему будь-яких взаємин, у тому числі взаємин між людьми.

На прикладі дослідження стану здоров’я через технології Тантра-Джйотіша були розглянуті такі варіанти пошуку відповідей: 1. шлях через звернення всередину себе, до свого Духу, до джерела внутрішньої (Божественної) Сили, і 2. зовнішній шлях, матеріальний, що дає зовнішні, тілесні і найчастіше, тимчасові результати.

  1. Отже, коли я не дивлюся всередину — в свій Дух, я отримую відповіді ззовні і про зовнішні (матеріальні, інтелектуальні) критерії фізичного (тілесного) здоров’я. Аналогічно, при дослідження взаємин, коли я відмовляюся шукати основу для побудови відносин всередині себе (в слідуванні своєму Духу), коли я заперечую існування Вищого, нематеріального, не хочу дивитися всередину, тоді мені потрібні конкретна зовнішня (матеріальна, інтелектуальна) основа відносин у вигляді “рецептів” для побудови добрих (підсилючих, що дають щастя) взаємовідносин. Якщо ми відмовляємося шукати Силу Життя всередині себе — у своєму Дусі (а найчастіше ми вибираємо такий, поверхневий шлях), то виходить, що і від взаємин ми очікуємо тільки такої, поверхневої сили (тобто, ми будуємо такі відносини, які підсилюють нас ззовні, на рівні зовнішніх подій, а не внутрішніх відчуттів). Найчастіше це проявляється у побудові відносин заради отримання зовнішніх, тілесних задоволень. Звідси і проблема, що там, де закінчуються задоволення, там закінчуються взаємини, і настає розчарування, нестабільність, страждання.
  2. І навпаки, коли ми шукаємо Силу життя всередині, тоді ми отримуємо дійсно такі відчуття, які описуються як «щастя», «блаженство», «задоволення». Різниця полягає в тому, що Сила від взаємин при внутрішній їх основі (джерелі) приносить стан справжнього внутрішнього щастя, воно стабільно; а Сила від зовнішніх взаємин (у тому числі від відносин з людьми, речами, їжею, розвагами, предметами комфорту, транспортними засобами і так далі) — це задоволення (насолода), воно нестабільно (тобто постійно будуть потрібні нові джерела задоволення чи інші взаємодії , щоб знову настав стан насолоди).

 

Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 129 times, 1 visits today)