«Як дізнатися свої схильності до тих чи інших видів діяльності, у чому будеш почувати себе щасливим, до чого прагнути, чого хотіти?»

Від admin

Джйотіш, як наука всезнання, дає ключі для відповідей на будь-які питання, в тому числі, і як знайти своє призначення. Розуміючи принципи Тантра-Джйотіша ці відповіді можна отримати навіть без побудови карти народження.

Головним чином, людина живе для того, щоб відчувати себе сильніше, відчувати, що вона існує. Тобто, якщо людина нічого не відчуває, у неї виникає сумнів чи є вона взагалі, чи вона жива. Відчуття «Я є» — це одне з перших, фундаментальних відчуттів людини. Виходячи з цього, прислухаючись і постійно посилюючи в собі це почуття, необхідно будувати все у своєму житті.

Спираючись на це головне відчуття, Джйотіш розглядає майже всі питання. Питання про призначення — це також питання про зміцнення Духа людини, зростання її внутрішньої Сили. «Що дає моєму Я відчуття життя?» «Від чого мені стає добре?» «Займаючись чим я втрачаю відчуття часу?» «Що змушує мене посміхатися?» «Чому я зміг би навчати інших?» — Ось ті питання, які людина повинна задавати собі вибираючи справу, професію. А не: «що зараз затребуване в суспільстві», «які професії престижні або модні», «куди легше вступити вчитися» …

Тобто призначення людини необхідно шукати в тому, що дає йому життя, натхнення, підсилює її  Дух.

Як це працює на практиці. Джйотіш описує різні методи того, як не втрачати відчуття «Я є», «Я живу». Приміром, ось найбільш земні, зрозумілі: чоловічий спосіб (через Силу Мангали [Марса]) і жіночий спосіб (через Силу Шукри [Венери]).

Шукра — жіноча Граха, що відповідає за почуття, комфорт, задоволення. Людині, яка втратила смак до життя, можна спробувати повернути його собі через задоволення. Як це робить жінка? У неї поганий настрій, вона не відчуває себе в цьому світі, нехай і не віддаючи собі звіту, але все ж — сумнівається, що вона існує. Тоді вона, наприклад, з’їдає шоколад, і все, настрій поліпшується, життя налагоджується. Чому так відбувається? Жінка отримала задоволення від шоколаду. І Сила-Шукра їй каже: «Ти існуєш, оскільки ти можеш отримувати задоволення. Ти можеш насолоджуватися життям. Ти є. Тобі добре».

Чоловік, у цій же ситуації, може викурити сигарету, випити чашку кави або чарку коньяку, тобто, також отримати якесь коротке різке задоволення. Він відчуває, що він існує, оскільки може отримувати насолоду, і усвідомлює, що у нього є можливість це задоволення заслужити або заробити.

Таким чином люди отримують досвід існування через Шукру.

Мангала — чоловіча Граха, що вимагає сили, діяльності, активності. Коли людина заявляє про своє існування через діяльність — це прояв Сили-Мангала [Марса]. Якщо людині ближче такий тип поведінки, то їй для підтвердження власного існування, необхідна яскрава, агресивна, різка активність. Наприклад, їй потрібно змусити працювати на себе своє оточення, завойовувати нові сфери діяльності, кинути рутину і рухатися вперед, зайнятися активними, і навіть агресивними, видами спорту.

Таким чином, використовуючи ту чи іншу технологію, людина може вийти зі стану млявості, депресії, напівзабуття і почати оживляти головну силу життя «Я є!». А звідси вже і простежувати, що зміцнює в ній цю силу, що дає їй життєву енергію, натхнення, в чому її покликання.

Знову ж таки, необхідно нагадати, що тут ми розглянули всього лише дві Грахи (Сили) з семи основних Грах, про які говорить Джйотіш.

(Visited 169 times, 1 visits today)