Вегетаріанство і здоров’я

Від admin

вегетаріанство-і-здоров'яВегетаріанство — ставлення до харчування, як до процесу, що несе здоров’я тілу людини, звільнення її свідомості від інертних і агресивних якостей, але поблажливе до оточення і високорозвинених істот в ньому.

Вегетаріанство як ставлення до їжі (як спосіб харчування) виробляється або виникає з різних причин у різних людей. Хтось приходить до нього через філософію, хтось через досвід страждання, хтось через бажання одужати, або через бажання очистити свою свідомість. Протилежним ставленням до їжі вважається «м’ясоїдство». До «м’яса» відносяться тіла всіх істот, які мають м’язову тканину («м’ясо»). Слово «м’язи» на санскриті — «МАМС», що перекладається «Мене ти». Ми їмо тварину, кажучи їй, що в майбутньому ти можеш з’їсти мене. Кармічний закон (Закон Причин і Наслідків) говорить про те, що якщо ми беремо в борг тіло тварини, потім ми повинні будемо їй віддати своє тіло, щоб вона одягнула свою душу в наше тіло, з’ївши нас. М’язи нашого тіла — це тіла з’їдених нами живих сутностей. Білкова їжа сприяє зростанню м’язової тканини. М’ясо — це труп, під яким би соусом його не подавали. Момент вбивства і смерті забарвлює свідомість тваринни такими ж якостями — руйнування, страждання і смерті. А значить, ці якості присутні у всіх її структурах аж до тіла. У рослинах цей процес смерті не такий усвідомлений ними (рослинами) і не такий швидкий як у тварин. Рослина, коли її зрізають, ще довго залишається живою. Фрукти, порівняно з овочами, при їх вживанні в їжу дають більше здоров’я і щастя, оскільки самі по собі вони вирощені Природою для того, щоб їх з’їли, насіння поширили і удобрили.

М’ясо володіє такими якостями: «руйнування», «смерть», «гниття», «нечистота». Живлячи цими якостями свою свідомість і всі його структури (особистість / его, інтелект, почуття / емоції, розум і тіло), людина стає руйнівною. Вона більше гнівається, стає агресивною, своєю поведінкою вона нагадує хижака. Її інтелект зауважує агресію інших людей, що підтримує в ній впевненість у правильності її поведінки. Її почуття задовольняються видовищами насильства і смерті. У її тілі гниття домінує над відновлюючими процесами. Це веде до інтоксикації, засмічення організму продуктами розпаду, що в свою чергу призводить до хвороб. Але найголовніше те, що свідомість людини стає все більш і більш грубою, не помічає тонкі (Божественні) рівні життя, формуючи при цьому матеріалістичне мислення, яке заперечує саме існування моралі, вищого знання (знання Духа), духовності і Творця. А це ввергає людину у всі тяжкі гріхи, за які вона розплачується стражданням.

З приводу користі чи шкоди вегетаріанства вже довгі роки ведуться суперечки, де наводяться цілком логічні доводи як за, так і проти. Проводяться наукові дослідження, одні з яких переконливо доводять користь вегетаріанства, інші — необхідність їсти м’ясо. Суперечливість висновків різних наукових досліджень з впливу вегетаріанства на здоров’я та інші аспекти життя, наводять на думку, що їх результат прямо залежить від того, до якого табору належать самі дослідники. І цей спір буде тривати до тих пір, поки в суспільстві популярна об’єктивна наука і матеріалістичний світогляд.

Нібито «матерія породжує свідомість» або говориться, що «життя — це спосіб існування білкових тіл» — ось основні концепції матеріалізму, які все ставлять з ніг на голову, і інтелект людини при цьому бачить все навпаки.

На щастя, людина — це, насамперед, свідомість, яка на різних рівнях прояви представляється як особистість / его, інтелект, емоції / почуття (душа), розум і тіло. Тіло — це теж вираз свідомості, як не дивно це звучить для матеріалістів. Або, якщо вже говорити з точки зору об’єктивної науки, тіло — це вираження Єдиного Поля (вакууму), з якого складаються всі енергії, атоми, молекули і так далі, аж до прояву тіла. Але сама ідея про фізіологію людини знаходиться набагато глибше, ніж рівень молекул, атомів або навіть енергій. Вона присутня як невиявлені якості в Єдиному Полі — в полі свідомості, і вже на основі цих якостей шикуються кванти енергій, поля, атоми, молекули, клітини, тканини, органи і тіло в цілому.

Залежно від того, які якості накопичуються у свідомості та в усіх її структурах, які формують людину, такій їжі вона і віддає перевагу. Поняття «їжа» не повинно розумітися занадто буквально. Воно включає в себе все, що ми сприймаємо через всі органи сприйняття. Якщо ми щось бачимо або обоняємо або відчуваємо — це таке ж харчування, як і те, що ми їмо. Різниця тільки в ступені витонченості або грубості цього харчування. Це пояснює те, що деякі люди можуть нічого не їсти роками і при цьому залишаються живими і здоровими. Один з таких людей живе в Індії, він дозволяє досліджувати себе вченим, які підтверджують даний феномен, але ніяк не можуть його пояснити з погляду об’єктивної науки; при цьому сама ця людина не приховує те, що вона живиться енергією сонця, кожен день, по кілька годин він проводить в спогляданні висхідного і призахідного сонця. І не залежно від усіх разом узятих «наукових» досліджень, що доводять необхідність присутності в харчуванні «білків, жирів, вуглеводів і вітамінів», він просто своїм життям розвалює всі «карткові будиночки» теорій матеріалістичної науки і концепції необхідності м’ясоїдства, що грунтуються на ній.

Більш розвинена свідомість здатна насолоджуватися витонченими смаками і якостями їжі, навіть якщо це просто чистий варений рис без солі і масла. Є люди, які задовольняються жменею рису протягом кожного дня. Інші харчуються тільки фруктами. Для когось мало круп, фруктів або овочів. Він потребує м’яса. Їсти м’ясо для нього така ж необхідність, як для якого-небудь йогина — це харчуватися енергією сонця. Без м’яса він просто загине. Чому? — Тому, що якості його свідомості потребують саме таких якостей  їжі. Більш легка і чиста їжа здається йому прісною, несмачною. Від неї він не отримає задоволення, а значить залишиться голодним. Почуття «голоду» (незадоволення, ослаблення) буде руйнувати його тіло.

 
*** Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата *** // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 202 times, 1 visits today)