9 типів напоїв з кави («видів кави») та 9 Грах ― Вищих Сил / Сил життя.

Від adm-ua
*** Антон Кузнецов: 9 видів кави і 9 Грах ― Сил життя. ***

Прояви дев’яти Грах (“планет”) в житті  та  у напоях з кави…

1. Що я знаю точно у своєму житті? Те що я є, я існую. Це знання ― і відчуття ― це Сила досвіду “Я є”, Сила Буття / Існування, Сила Свідомості, Сила Суті.

Це – головна Сила життя. У науці Тантра-Джйотіш – це головна Граха, це є Сурія (Дажбог). Хоча більшість людей Сили життя ― Грахи ― називають “планетами”. А Сурію чомусь називають “Сонце”.

Насамперед я є, іншими словами спочатку “я існую”, “я усвідомлюю”, і тому ― як наслідок ― я можу відчувати, думати, робити, досягати, насолоджуватися. Тому Сур’я – це сама фундаментальна Сила життя, найголовніша Граха.
Сурья – це є Суть; якщо це моя Суть або Суть будь-якої людини, то це Дух людини, Свідомість людини, Божественне Начало (Джерело), “Божа іскра” людини, “Справжнє Я” людини (Атма, Дух).

~~~

    2. Що я відчуваю наступне по глибині та фундаментальності після того, що я відчуваю, що я є? Це те, що я можу відчувати / я сприймаю; тобто це відчуття (знання/досвід) – “я сприймаю”, “я відчуваю”. Іншими словами, це – Сила сприйняття/відчування, це моє Сприйняття, мій Сприймальний Розум, мої відчуття і думки, моє мислення.

Це – друга Сила життя. У науці Тантра-Джйотіш – це друга Граха, це Чандра. Більшість людей її чомусь називають “планета Місяць”.

Насамперед “я є”, “я існую”, “я усвідомлюю”, а потім ― “я сприймаю”, “я відчуваю”, “я мислю”. Чандра – це усі мої відчуття, такі як думки, почуття/емоції, інстинкти/потреби; все це відчуває Сприймальний Розум (Манас, “Душа”) людини.

~~~

    3. Що я відчуваю і розумію наступне, після “я є/усвідомлюю” і “я сприймаю/відчуваю”? Я відчуваю Простір, Простір як безмежну і відкриту Силу “Етеру” (“Космосу”, Всесвіту), Безмежне Поле Всіх Можливостей, Простір як Сила всезнання, як Сила розширення, Еволюції. Якщо перша Сила життя Сур’я для мене – це мій Дух (моя Суть, моя Свідомість), а друга Сила життя Чандра – це моє Сприйняття Духа (моє Мислення, мій Сприймальний Розум), то третя Сила життя – це Простір мого Духа, моя Мудрість, мій Розум, моя Безмежність (Легкість і Нейтральність), моя Сила Еволюції, Розвитку, виконання Призначення (Дхарми, Вищого Обов’язку).

Це – третя Сила життя. У науці Тантра-Джйотіш – це третя Граха, це Гуру. Її більшість людей чомусь називають “планета Юпітер”. Гуру – це є Сила Простору, Сила всезнання, знання як Мудрості і знання що мені робити (Призначення), це Сила Мудреця/Вчителі. Відчуття Грахи Гуру для мене – це моя Мудрість, моє Знання – знання Законів і Принципів.

Насамперед “я є”, “я усвідомлюю”, а потім “я сприймаю”, “я мислю”, і потім “я знаю”, “я сприймаю Силу Простору” і знаю куди мені прямувати в Просторі. Граха Гуру – це є Знання і мудрість (Дхі, Розум) людини.

~~~

    Аналогічно цім трьом, в науці Тантра-Джйотіш — науці про Сили життя (Грахи) і їх прояви в людині та у Всесвіті, яку більшість вважає “ведичною астрологією” — ми можемо отримати відчуття, досвід і знання всіх дев’яти фундаментальних Сил життя – 9 Грах, які помилково називають “планетами”.

~~~

    4. Четверта Граха – це є Сила Змін, Сила Уваги й Уважності, Спостереження, Сила Руху і Часу. Це є Граха Шані, “планета Сатурн”. Для мене Сила Шані – це є моя Сила Уваги та Уважності, як Сила Спостереження і Дослідження (Пізнання), так й Сила Наполегливості й Терпіння.

5. П’ята Граха – це є Сила Унікальності, Сила Трансформації. Це є Граха Мангала, “планета Марс”. Для мене Сила Мангали – це є моя Унікальність і Індивідуальність, тобто моя Особистість і моє Его, це Сила моїх Трансформації та Досягнень.

6. Шоста Граха – це є Сила Тілесних відчуттів, Сила щільних, плотських, пров’ялених відчуттів, Сила тілесності та проявленої Матерії. Це є Граха Шукра, “планета Венера”. Для мене Сила Шукри – є це Сила моїх тілесних відчуттів, досвід від мого тіла, мої тілесні бажання, особливо відчуття комфорту чи дискомфорту, Сил в тілі, таких як приємність, привабливість, так і як ресурсів тіла.

7. Сьома Граха – це є Сила Оформлення, Завершення, Форм, це є Сила розрізнення (здатності розрізняти, Дискримінації), Сила Інтелекту (Логіки, Аналізу і Синтезу), це Сила Імен, назв і символів, Сила слів і мови. Це є Граха Буддха, “планета Меркурій”. Для мене Сила Буддхи – це є моя Сила розрізнення та інтелекту, Сила Форми, яка протилежна Силі Суті, це – моя Сила логіки та пам’ять, моя Сила мови та оформлення (втілення у Форму).

8. Восьма і Девата Грахи (Сили життя) – це є Раху та Кету. Граха Раху та Граха Кету – це “Сила попереду” та “Сила позаду”. Це пара – “Сила Майбутнього” та “Сила Минулого”, це “Сила, що тягне” (як “Бажане”) та “Сила опори” (як “Досвід”). Вони – це “Те, до чого я йду” («Що мене захоплює»), та “Те, від чого я відштовхуюсь” («на Що я спираюся»).

~~~

    Детальніше про Грахи є в книгах:
https://uk-ua.vedavrat.org/?p=193
https://books.google.com.ua/books?id=tPQmCgAAQBAJ

Детальніше про Грахи є в відео:
https://youtube.com/watch?v=o37vmwaJ6eQ
https://youtube.com/watch?v=VjVJSfv0aAk
https://youtube.com/watch?v=PaLgWYeyQps

Детальніше про Грахи є в статтях:
https://uk-ua.vedavrat.org/?p=53
https://uk-ua.vedavrat.org/?p=10063
https://uk-ua.vedavrat.org/?p=10071
https://jyotisha.net/?p=3501

~~~

    Таке знання здається надмірно абстрактним, не конкретним або далеким від життя. Але це є не так!

Позаяк Тантра-Джйотіш дає знання саме про Вищі Сили — Сили Життя, то ця наука найближче інших систем знання, наук і філософії знаходиться до розуміння життя; й вона вельми практична для життя.

~~~

    Дослідимо 9 Грах ― дев’ять фундаментальних Сил життя ― на прикладі кави. Так-так, як вони дають проявлення саме стосовно до напоїв з кави.

1. Якщо я п’ю каву (наприклад, рістретто) для того, щоб відчуття від нього пробудили мою Суть (у моєму Центрі), зробили мене більш концентрованим і більш усвідомленим, поміняли мій стан свідомості (наприклад, щоб я сконцентрувався та написав статтю), то тут кава дає мені досвід Сур’ї (“Сонця”), тобто тут п’ю його для Сурьї, для Свідомості/Усвідомленості.

2. Якщо я п’ю каву (наприклад, каву з молоком, лате, капучино), щоб він оживив моє сприйняття і мої відчуття, дав мені більше думок або почуттів, то тут мені кави дає досвід Чандри (“Місяця”), тобто тут я п’ю його для Чандри – Сили сприйняття, для пожвавлення емоцій, думок, почуттів, фантазії.

3. Якщо я п’ю каву (наприклад, еспресо), щоб відчуття від нього пробудили мій Розум, допомагали мені отримувати або давати Знання (розуміння Законів і Принципів), то тут мені кави дає досвід Гуру (“Юпітера”), тобто я п’ю його для Гуру – для пробудження відчуттів у Розумі, для навчання або викладання.

4. Якщо я п’ю каву (наприклад, чорну каву з цукром) за звичкою або щоб пробудити мою Силу уважності/уваги, то тут вживання кави пов’язане з Шані (“Сатурном”), тобто я п’ю його або за звичкою (по рутині), або для пожвавлення Сили спостережливості, дослідження, спостереження, уваги.

5. Якщо я п’ю каву (наприклад, американо), щоб стати більш активним і цілеспрямованим, щоб пробудити свою особистість, то тут каву мені дає досвід Мангали (“Марса”), тобто я п’ю його для пробудження Особистості, для більш ефективних дій заради досягнень.

6. Якщо я п’ю каву (наприклад, каву по-віденськи, по-ірландськи {«айріш»} або коррето) для того, щоб мені було приємно, смачно, щоб отримати насолоду, то тут каву мені дає досвід Шукри (“Венери”), тобто я п’ю його для Тіла/Тілесності, для відчуттів в тілі, для входження в досвід комфорту.

7. Якщо я п’ю каву (наприклад, мокко або глясе) тому, що є інформація, що кава “потрібна”/”корисна”, або для того, щоб спілкуватися, або тому, що так роблять інші, або мені потрібно оживити інтелект, то тут каву мені дає досвід Буддхи (“Меркурія”), тобто я п’ю його для свого Інтелекту або через інтелектуальної концепції (схеми, теорії), для мови, спілкування, комунікації.

8. Якщо я п’ю каву (наприклад, лунго) для того, щоб сконцентрувати на своїй Цілі / Мрії, щоб краще її відчувати та швидше до неї йти, то тут кава у мене будить Раху, тобто я п’ю його для свого “руху вперед”, для наближення свого досвіду Майбутнього.

9. Є я п’ю каву (наприклад, “по-турецьки”, «по-грузинськи») для того, щоб пробудити минулий досвід або спогади, то тут кава дає мені досвід Кету як можливість викликати минулі відчуття, як досвід минулого, так і як спогади або знання / досвід, що засновані на минулих подіях та відчуттях.

~~~

    Детальніше про науку Тантра-Джйотіш і про 9 Грах ― дев’ять головних Сил життя:
https://uk-ua.vedavrat.org/?p=53
https://uk-ua.vedavrat.org/?p=10338
https://jyotisha.net/?p=3470

Автор: Антін Кузнецов, майстер і вчитель науки Тантра-Джйотіш.
// Школа “Ведаврата”www.uk-ua.Vedavrat.org.

.««« Антін Кузнецов: дев'ять Грах (9 планет) в житті і в видах напоїв з кави. »»»

.

(Visited 242 times, 1 visits today)