Допомагає чи заважає нам інтелект в побудові взаємовідносин «чоловік-жінка»?

Від admin

взаимоотношения2Зрозумівши і взявши за основу основні принципи взаємовідносин «чоловік-жінка», можна знаходити ключі для побудови відносин не тільки між чоловіком і жінкою (чоловіком і дружиною), але для відносин між батьком і дитиною, між матір’ю і дитиною, між начальником і підлеглим, між людиною і Богом, і так далі. Якщо ми ці Принципи відчуємо, дослідимо і усвідомимо, тоді щезне багато проблем не тільки у взаєминах, але і в їх матеріальних результатах життя. Однак, при всій своїй уявній простоті, в житті ці принципи застосовувати дуже важко (просто, але важко), я б сказав — практично неможливо. Моє его (моя особистість) і мій інтелект, як інструмент мого его, відмовиться їх застосовувати.

Всі відносини в житті нам даються для нашого посилення, для нашого задоволення (щастя): як фізичного (тілесного), так і духовного (внутрішнього). Головне — необхідно вміти це усвідомлювати, розрізняти — які відносини тебе підсилюють, а які послаблюють, віддавати собі звіт про те, куди ведуть тебе ті, чи інші відносини, і, спираючись на знання свого головного життєвого Призначення, вміти або підтримувати, або відмовлятися від відносин — як кажуть «правильно розставляти в житті пріоритети».

При цьому існують два напрямки посилення себе — два способи отримання Задоволення / Щастя — через побудову взаємин зі світом, тобто два Життєвих Шляхи: 1) чоловічий і 2) жіночий.

Через взаємини вони проявляються як 1) Відповідальність / Управління / Поширення (використання своєї сили для турботи про тих, хто залежить від мене, «чоловіче ставлення», «зверху-вниз»); і як 2) Дотримання / Прийняття / Служіння / Вірність (отримання сили від вищого джерела, «жіноче ставлення», «знизу-вгору»). Ми можемо легко перевірити ці технології в житты, вони дійсно працюють.

Однак, з точки зору сучасної людини відносини — це «проблеми», «неприємності», «труднощі», «головний біль», «страждання». Мій інтелект ( «мій розум») хоче переконати мене, що і відповідальність, і служіння — це дуже важко (і краще будувати відносини «якось по-іншому»). Тому ми часто уникаємо справжніх, «правильних», еволюційних відносин, боїмося як відповідальності, так і служіння, і робимо наші відносини поверхневими і неглибокими (читай — «рівними», «рівноправними», «за домовленістю»), нестабільними (нетривалими), «які нікого ні в чому не зобов’язують» (легкими, безвідповідальними), і, відповідно, такими, що не дають Силу.

Таким чином, хоча з одного боку інтелект мені каже, що відносини — це важко, що «можна по-різному», «можна як-небудь», але з іншого боку мої відчуття (мій досвід), внутрішнє розуміння подають мені «сигнали» ( підказки) про те, що в моєму житті залишається якась порожнеча, що мені «чогось не вистачає»; мої внутрішні відчуття намагаються мені підказати, що існують такі відносини, від яких «буде добре» (буде задоволення), які можуть давати Силу (Щастя), і є Принципи / Закони, на підставі яких такі відносини можна побудувати. Заради здобуття стану Сили (стану Щастя) мені варто піти проти власного інтелекту (мого «розуму») і власного его (моєї «особистості»).

Тобто, всередині ми усвідомлюємо, що все-таки нам потрібні взаємини, і ми обов’язково в них вступаємо. При цьому інтелект сильно заважає нам почати відносини, але іноді він вимикається за допомогою стану «любові» / закоханості / захопленості / пристрасті; бо Сила взаємовідносин сильніше, ніж Сила інтелекту. Коли мій інтелект перестає чинити опір вступу в взаємини, то я починаю відносини; при цьому почуття «любові» служить засобом для відключення інтелекту, тобто допомагає нам не «мислити раціонально», а діяти на рівні досвіду, діяти по відчуттях. Тому «любов» потрібна більше тим людям, у яких занадто сильний інтелект, тим, хто не може уникнути його неприродного і незаконного командного «голосу».

Точно також, у вагітної жінки «природа» відключає її інтелект, щоб він не заважав їй жити за своїми внутрішніми відчуттями, щоб «розум» не заважав і не зіпсував протікання її вагітності і майбутньої дитини. І як результат її поведінка і її життя поліпшується; зокрема, часто жінка перестає курити і пити, починає жити більш правильно, природно (поки вона вагітна). Потім, на жаль, інтелект у жінки «включається» знову, і вона знову живе не природно, і стає менш щасливою.

Отже, з точки зору мого інтелекту ( «розуму») відносини для мене важкі, вони мені заважають для чогось (для чого? — Для мого его), вони — це вимушеність, тягар і труднощі; оскільки  ні відповідальності (якщо я керую), ні служіння (якщо я підкоряюся) — мені не хочеться. А якщо у відносинах «чоловік-жінка» ще виникають діти, то з точки зору інтелекту це — ще більші «труднощі» (гроші, проблеми, потреби щось влаштовувати, про щось думати і так далі). Таким чином, ми реально бачимо, що інтелект намагається нас відвести від вступу у відносини, намагається відвернути мені від сім’ї і від дітей. І тому, якщо б ми жили тільки інтелектом ( «розумом»), то ми б намагалися жити без відносин (або в мінімальних, «легких» відносинах) і тим більше намагалися не заводити дітей (заради «свободи», щоб нічого не заважало насолоджуватися життям, а про свій Борг своєму Роду (Богу) ми б намагалися не думати, — нехай піклуються Вищим Довгому і Вищими Принципами інші — більш свідомі, більш благородні — люди … через таке ставлення до життя більшості людей зараз дітей стає все менше і менше, а «сім’ї» (відносини) перетворюються на «тимчасові договори» між партнерами, щоб отримувати задоволення від життя.

  
Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 132 times, 1 visits today)