Жінки, які годують груддю, мають вживати гостру їжу.

Від adm-ua
*** Жінки які годують груддю вживають гостру їжу ***

*** Жінки які годують груддю вживають гостру їжу ***

Жінки, які ведуть грудне вигодовування дитини, повинні вживати гостру їжу. Яскраві та гострі смаки сприяють швидшому й правильному розвитку у дитини смакових рецепторів і смаку до їжі.

Багато матерів, які годують грудьми, уникають гострих продуктів харчування з-за розповсюдженого міфу про те, що вживання подібної їжі провокує «надлишкове газоутворення» і «нервозність» немовлят. Однак дослідження показало, що нічого подібного в реальності не відбувається, і гостра їжа в раціоні матері, що годує грудьми, йде на користь її дитині.

З’ясувалося, що чим більш яскраві і гострі смаки є у продуктів харчування, які вживає жінка, тим швидше формуються смакові рецептори малюка.

Дослідники не знайшли ніяких наукових доказів того, що гостра їжа надає будь-якої негативний ефект на немовлят, які отримують грудне молоко. Більш того, жінки можуть продовжувати постійне грудне годування навіть відразу після того, як вони з’їдять щось дуже гостру, перчену їжу.

Крім того, важливо пам’ятати, що материнське молоко не складається безпосередньо з тих компонентів, які надходять в травний тракт жінки, воно утворюється з материнської крові. І якщо мама вживає овочі, наприклад, то їх нутрієнти (компоненти харчування) можуть проникнути в грудне молоко, але компоненти, які викликають газоутворення, не вплинуть на малюка.

З’їдена їжа за 4-6 годин потрапляє в грудне молоко. Однак стан організму може скоротити цей процес до 1 години або збільшити до 24 годин. Їжа, яку вживає жінка під час грудного вигодовування, розщеплюється; і все це потрапляє в кровотік. Звідти корисні речовини досягають молочних залоз і потрапляють в грудне молоко. Прянощі, спеції і пахощі (молекули запахів) теж потрапляють в кровотік і грудне молоко.

 

(Visited 290 times, 1 visits today)