☀️ Що таке “істина”? Чому важливе її “ядро”? Де «зерно істини» і навіщо воно потрібно? — Джерело Буття.

Від adm-ua
Що таке істина — Де знаходиться зерно істини — У чому їх сенс і суть »»»

Що таке істина? ☀️

Чому у неї важливо саме “ядро“?
Де знаходиться «зерно істини»
і навіщо воно мені потрібно?

 

Чому ми говоримо «зерно істини»? А не «стовбур істини», «гілка істини», «плід істини», навіть не «корінь істини»? Адже можливо з «кореня істини» росте «дерево істини»?..

Що найголовніше в зерні? У ньому міститься (в ньому є) суть того, що з нього проявиться (виросте). Тобто зерно знає (!) що йому робити — як йому рости, ким стати, і як йому цим стати.

Зерно знає своє Призначення, свою Головну Мету.

Тобто воно знає що йому робити, знає що воно повинно робити та знає як саме робити. В цьому не тільки головна цінність і дивовижність кожного зернятка, а в цьому чого нескінченна Сила.

Впливає те, куди попало зерно, («земля») на зерно? Чи впливає оточення («середовище») на те, як проросте зерно (на те, наскільки воно зможе виконати своє Призначення)? Так, впливає.

У «доброму ґрунті» (сприятливому оточенні) зерно краще зможе «прорости», йому легше та ефективніше буде виконувати свою Мету, а в «поганому ґрунті» зерно важно та менш ефективно буде робити те, що воно має робити. А може і зовсім не проявиться (не прорости) і не виконати призначення.

Чи може те, куди попало зерно, — «земля», матерія як оточення, тобто — середовищезмінити суть зерна? Ні, не може.

Його Суть (тобто його Призначення, Мета, Завдання), а значить і його якості (тобто властивості, риси, потенціальні здібності) незмінні, незалежні від навколишнього середовища. З зерна пшениці завжди виросте пшениця, а з кісточки винограду може вирости тільки виноград (або не вирости, але все одно це буде / був би виноград).

Що це означає? Це показує, що в реальності Суть («Сила/Знання/Призначення зерна», Дух, Рід) важливіше і сильніше Форми («ґрунт зерна», оточення, середовища, матерії).

Знання завжди нематеріальні; і ті знання, що міститься в зерні. Головне з них – це знання свого Призначення / своєї Мети (що робити і як робити). Це просто невидима сила — Суть (Сутність), Дух зерна. А навколишнє середовище («земля», «ґрунт») матеріальні.

І з цього видна ієрархія (пріоритетність) Духа та Матерії: Суть (Рід/Дух) зерна сильніше і пріоритетніше матеріального оточення (середовища, «Землі»). Тому Дух (Свідомість) первинний щодо Матерії.

Отже, Чоловіче Начало (Суть, Дух/Рід, Свідомість/Знання) первинно щодо Жіночого Начала (Формі, Матерії, Прояву, «Матері-Землі»). Тому, Принцип — Природний Закон — показує, що главою сім’ї має бути чоловік (Дух сім’ї), а його дружина та діти – це його сімейне оточення (середовище/”периферія” сім’ї, «тіло/матерія» сім’ї). Тому, згідно з Вищими Принципами, діти мають належати батьку (бо в них міститься Дух батька, тобто його «насіння/зерно», суть Роду батька). А жінкадружина та мати — це сімейна Матерія-Мати («земля») як оточення для чоловіка та дітей. Це сприятливе “середовище” (простір) для проростання Духа — розвитку Роду — і виконання сім’єю цього Роду свого Призначення.

Зерно показує Суть, Дух/Рід, Свідомість/Знання, Центр, Голову, Батька. Це непроявлене та головне. Тому Суть пріоритетніша, вища за ієрархією. Тобто Дух як Центр та Джерело первинний стосовно Матерії («Матері – Землі») як Оточення та Середовище (“Периферія”).

Тому, зерно – це дуже важливий символ, знак.

«Земля» показує Матерію, Мати, Форму, навколишнє середовище. У цьому важливість символу “зерна”.

А що в Суті? Тобто, що всередині зерна? Порожнеча. Ось ця “Порожнеча” знає; в цій порожнечі знаходиться Знання. В цій порожнечі Центру зерна міститься Сила, — нематеріальна, непроявлена та невидима. Але вона володіє нескінченною Силою Творіння та Організування, Творчою Силою. Саме цей невидимий Дух зерна називають “Космічна Свідомість” (“Творчий Розум”) — Брахман у східних філософіях. Саме ця “порожнеча” — Центр / Джерело — знає, позаяк усвідомлює. Це – не «ніщо» або «щось», а це Дух як Свідомість.

Ця Сила, що міститься в зерні – вона “є / існує“. Тому Сила Духу / Роду, Сила Свідомості – це Сила Існування, Сила Буття.

Сила Центру / Джерела знає та усвідомлює. Вона має вищий потенціал існування. Вона – це проявлення Поля Буття (Поля Чистої Свідомості), про яке говорять західні та східні філософії.

Це – важливий символ «зерна».

««« Що таке істина і де зерно — У чому сенс суть — пізнання Свідомості Духа Буття Існування как Джерела життя »»»

Що таке “істина“, що є “істинним“?

Істинаце те, що дійсно існуєІстинна реальність – це те, що реально  є / існує.

Таким чином, “істина” – це  проявлення (наслідок) існування/буття, це вираження природного єства всесвіту.

В українській, польській і інших мовах це повністю однокореневі слова: “істина” (“істинній“), “існувати“, “істота” («те, що існує»). Таким чином, головна властивість істини – це проявлення справжнього реального (істинного) Буття. “Істинне” проявляє реальне існування. Пошук істини – це пізнання Буття; зокрема, усвідомлення існування чогось реального, дійсного та справжнього. Пізнання Істини – це пізнання Духу / [Вищий] Свідомості, пізнання “Поля Чистої Свідомості” (Космічної).

Істина може бути пізнанна лише суб’єктивно.

Своє життя я усвідомлюю через моє внутрішній досвід та суб’єктивне пізнання, через свою Свідомість. Я не можу жити зовні; крім мене ніхто інший (зовнішній, “об’єктивний“) не відчуває та не усвідомлює моє життя.

Знання, отримані через прямі відчуття / безпосередній досвід (Тантру/Йогу), формулюються і виражаються інтелектуальними концепціями та словами, але вони лише можуть бути проявом, формою істини. Вони не тотожні (ідентичні) істині — як вона була відчута (йогічний досвід) та усвідомлена. Тому говорять, що «істина, виражена словами, перестає бути істиною».

Тому немає сенсу намагатися це сказати істину ідеально. Не слід витрачати багато уваги або часу на форми істини, її формулювання. Форма сама підбереться (сформулюється та виразиться) в тому вигляді, який найбільш відповідає суті (змісту) для конкретної людини, для її свідомості. Важливо подбати про суб’єктаносія суті, сутності.

Отже, “зерно істини” – це суть Буття, це головний — найглибший і найфундаментальніший — Принцип світобудови, Первинний Закон.

Де шукати зерно істини? В усвідомленні Буття (Чистої Свідомості).

Як це зробити? Досліджувати саме Буття (Силу Існування), отримувати досвід Свідомості (самоусвідомлення), відчувати досвід «Я є».

Це складно? Ні, це не складно.

Це важко? Так, це важко, тому що це – досвід (пряме відчуття, Йога); це не можна думати, читати, бачити, чути…

Цей стан свідомості треба переживати [проживати] самому на власному досвіді. Звертати увагу “всередину себе” — у свою Суть, в Дух (у свій Дух або в той Дух, який мені дає існування). Треба “усвідомлювати свою Свідомість“, своє відчуття «Я є».

Якщо це відчуття як стан свідомості — «Я є», «я як Дух» — вже присутнє і треба піти далі, тоді що? Тоді можна задати собі питання «завдяки Кому я є?», «Кого [яку Вищу Силу] подякувати за те, що я є?». Відповідь як глибоко внутрішнє не інтелектуальне, а усвідомлене сприйняття слід відчувати та проживати на досвіді.

Коментар для західних і ведичних астрологів:
• Сила «Я є» (Дух / Центр), Сила Буття / Існування – це Граха Сур’я (‘Сила Сонця‘).
• Сила «Матерії» (Оточення / Периферія), Сила Форм і Прояві – це Граха Чандра (‘Сила Місяця‘).

/// Антін Кузнецов — експерт ТантраДжйотішу @ ШколаВедаврата

««« Сенс і Суть vs Форми Прояви | Свідомість і Дух vs Матерія | Рід vs Природа | Буття vs життя | істина — де її знайти »»»

(Visited 350 times, 1 visits today)