Три Принципи побудови Взаємин

Від admin

жизнь13Тантра-Джйотіш дає кілька основних Ключів — Принципів — для побудови гармонійних, еволюційних стосунків і взаємовідносин. Причому мова йде про відносини не тільки в конкретному, вузькому їх розумінні: між людьми, між чоловіком і жінкою, але і в набагато більш глобальному сенсі: взаємини Людини і Світу в цілому (з усіма його проявами).

Отже, ключі (принципи) побудови Взаємовідносин:

  1. Перший принцип: головна Сила Життя — це Сила Існування (Сила «Я є»), і з неї потрібно починати всі дослідження, в тому числі за допомогою Тантра-Джйотішу. Сила Існування — це цілісний та єдиний фундамент, який нас усіх об’єднує, це та сила, в якій ми завжди впевнені; в самому існуванні сумніву немає. Отже, завжди слід починати з того, в чому немає сумніву, а все інше виводити з цього; і оскільки ми переконані у фундаменті (ми стоїмо на фундаменті), то побудоване на ньому вже буде надійно і стабільно.
    ʼ
  2. Другий принцип: потрібно знати / розуміти, пам’ятати – «Для чого я живу?» (Яка моя Мета життя?), В самому глобальному і тривалому (вічному) її сенсі. І, загалом, якщо ми всі наші життєві наміри і завдання зведемо до однієї головної, то виявиться, що Мета життя кожного з нас — йти за Силою, тобто відчувати себе краще / сильніше. І для цього ми йдемо до того (до тієї Сили), хто мене посилює, або намагаємося робити те, що мене посилює, хоча і не завжди це виходить. Наприклад, коли ми їмо якусь їжу, то сподіваємося, що вона нас підсилить (нам буде краще), хоча ми можемо і помилитися. В цілому, ми всі намагаємося йти за Силою, шукаємо джерело її, але не завжди нам це вдається.
    Цей другий фундаментальний ключ теж дуже універсальний: з його допомогою ми можемо перевіряти все, що ми робимо своєї в житті. Наприклад, з точки зору цього ключа кожен може зрозуміти: як я живу, для чого мені ці стосунки, чи правильно я обрав роботу, місце проживання, місто? .. Це — «ключ до дуже багатьох дверей».
  1. І третій принцип: я можу шукати Силу в одному з двох головних джерел, у двох протилежних напрямках: внутрішньому і зовнішньому. Внутрішнє джерело Сили — Дух — стабільний, він постійний, вічний. А зовнішні джерела (сили) постійно змінюються, пересичують, з’являються і зникають, вони нестабільні, щобільше, в них легко помилитися, розчаруватися, не отримати від них очікуваної сили. Але головна відмінність внутрішнього Джерела життя від зовнішніх джерел — це те, що внутрішня Сила — одна; наш Дух — єдиний, наше «Я» — одне; це найголовніше.
    Подивіться всередину себе глибоко, в самий центр, на свої самі рідні та близькі відчуття, на свій Дух, на своє внутрішнє «Я»: і ви відчуєте, що Він — один; Дух один, Він єдиний, він — у центрі. А ось все що навколо нього — вже множинне; відчуттів багато, вони мінливі, різноманітні; враження, емоції, почуття, відносини — все це різноманітне.

Тому, найголовніша відмінність зовнішнього джерела від внутрішнього джерела щастя (тобто різниця між матеріальним і духовним смислами життя) — це те, що внутрішній — один, а зовнішні — різні, і вони можуть змінюватися за інтенсивністю, за пріоритетами, одні будуть з’являтися, інші зникати.

Люди часто помиляються, коли кажуть: «Життя — це рух / боротьба», «Життя — це різноманітність» і так далі. Це відбувається тому, що під словом «життя» частіше мається на увазі зовнішнє, тобто матеріальне чи чуттєве життя. А вже в ньому, дійсно, все змінюється: і матерія змінюється, і відчуття, і стосунки теж. У світі відбуваються різноманітні і безперервні трансформації, їх неможливо зупинити і зафіксувати; все тече, все змінюється, маючи на увазі зовнішнє життя.

У внутрішніх же відчуттях, в досвіді Духу немає відчуття часу. Дух просто є, Бог просто є. І якщо ми таке щастя знаходимо, тоді  навіть час для нас стає вторинним. Тоді ми розуміємо, що знайшли вічне джерело життя — вічний сенс життя. Якщо ми дуже добре досліджуємо свій Дух, відчуємо його, тоді ми зрозуміємо, що ми безсмертні у своєму Дусі, при досвіді Духа з’являється стабільність і вічне Щастя / Вдоволення. Отже, внутрішній досвід — це досвід єдиного: Бог один, Род один, батько один, всі відчуття, які пов’язані з благородством, честю, совістю — незмінні, мають єдиний стрижень, а навколо нього вже все множинне.

Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антін Михайлович Кузнецов, M.Sc. 
// Експерт і вчитель Тантра-Джйотішу

(Visited 230 times, 1 visits today)