«Чим духовність жінки відрізняється від духовності чоловіка?»

Від admin

Найбільшої ефективності в будь-якій справі можна досягти лише тоді, коли присвячуєш всього себе тільки цій справі. Також і в житті, якщо людина йде за якоюсь однією силою, вона досягає в цьому успіху. Якщо це сила Духа, вона надихає людину, дає їй сенс у житті, вона стає сильнішою, успішнішою. Причому, успішнішою не в якійсь одній області, а в будь-яких сферах життя. Тобто, з одного боку, присвячуючи себе служінню своєму Духу — ми, як би Односпрямовані, а з іншого боку — досягаємо відразу всього.

Якщо ж говорити про різницю духовності чоловіка і жінки, то тут необхідно пам’ятати про різницю призначень чоловіка і жінки, різницю, яка повинна бути в суті їх життєвих пріоритетів.

Для чоловіка найбільш ефективним буде вибрати в житті якусь одну Силу, або одну Мету, і слідувати їй, йти за нею. Тоді він стає максимально успішним в головному, а попутно отримує і все інше. Так, якщо чоловік хоче заробити багато грошей, але також ще займатися і духовним розвитком, і робити ще щось, і всім цим він займається паралельно, діє в різних напрямках, то, швидше за все, він не досягне нічого. У нього не буде ні грошей, ні духовності, ні внутрішньої сили. Якщо ж він зможе вибрати одну Силу, яку вважатиме найголовнішою, і піти за нею, то вона дасть йому все. Вона дасть йому Сенс життя, і він буде успішним і духовно, і матеріально.

Прикладом вибору такого одного напрямку у своєму житті може бути навіть шлях служінню матеріальним благам. Як це не парадоксально, але і він може вести до духовного розвитку.

Наприклад, чоловік вибирає головною метою свого життя гроші. Він іде за ними, і він їм служить, заробляє їх, і вони до нього приходять. Тоді, в ідеалі, він усвідомлює, що це його посилює, і що десь всередині є Те, Чому він вдячний за все, що має, і людина духовно зростає. Такий шлях має право на існування, але він, на жаль, малоймовірний, особливо в наш час.

Інший, більш вірний шлях, коли чоловік вибирає справу, яка йому найбільш близька. Коли він нею займається, відчуває, що це його, рідне, йому добре від цієї справи, і не робити її він не може. Така людина — майстер, до якої б сфери діяльності він не належав. Він відчуває, що це його призначення, займаючись своєю справою, він стає натхненним, отримує досвід Духа. І вже, як наслідок, до нього приходять і соціальний успіх, матеріальні блага, хоча, для справжнього майстра це не головне. Явно або підсвідомо така людина розуміє, що всередині нього є велика сила, сила Духа. Це Бог або божественна іскра всередині нього, яка дає йому можливість для творчості, для його дій. І він цій Силі вдячний. Тобто він вдячний Духу, Богу.

Або можна йти відразу за Богом, але це можуть лише одиниці, вони зазвичай стають ченцями. Такі люди повинні постійно відчувати Бога, тоді це буде реальна духовність, прямий шлях до Бога. Але фактично це дуже складно. Тому, ще, як варіант, чоловікові можна йти за якоюсь авторитетною особистістю, за Вчителем, за якоюсь іншою сильною духом людиною, слідувати йому і бачити цю Силу в ньому.

Такий шлях духовності чоловіка.

Коли чоловік таким чином йде за Силою, він стає духовним, і він вже може вести когось за собою. Найчастіше він веде за собою жінку. Жінка дуже відчуває силу чоловіка, вона може не знати його духовного шляху, але обов’язково бачить його результати. Вона підсвідомо хоче отримати частину того блага, яке отримує чоловік йдучи за своїм Духом. І тоді вона повинна розуміти, що тільки допомагаючи, служачи своєму чоловікові, вона зможе разом з ним рости духовно. І в цьому її шлях. Жінка йде до духовності, або до Бога, через чоловіка.

Якщо жінка вибирає собі якийсь окремий шлях для духовності, тоді у неї не буде відносин з чоловіком. Тобто, теоретично, у такої жінки може бути чоловік, вони можуть жити разом, в одній квартирі, якимось чином спілкуватися, у тому числі фізично, сексуально, але якщо жінка йде за своїм розумінням духовності, тобто за своїм Учителем, концепцією , релігією, за своїми якимись відчуттями, і не йде за своїм чоловіком, то у них немає справжніх відносин, справжньої сім’ї.

Отже, чоловік або отримує досвід духовного життя від батька, від своєї справи, або сам знаходить якусь силу, яка його надихає, якій він хоче бути відданий, йти за нею все життя. Це його духовний шлях. А жінка його силу відчуває, і хоче йти за ним. Тоді він погоджується її за собою вести. І в цьому духовність жінки.

(Visited 389 times, 1 visits today)