Принцип Ієрархії

Від admin

дитина і батькоЯкий зв’язок між головними принципами («Я є» і «Я сприймаю») і ключами до відносин (розумінням «для чого потрібні взаємини») з одного боку та Джйотіш [Ведичної астрологією] і Тантра-Джйотішем з іншого боку?

Перший Принцип («Я існую») — це Граха Сур’я [«планета Сонце»] в Джйотіш; другий Принцип («Я відчуваю») — це Граха Чандра [«планета Місяць»] в Джйотіш. Між цими Силами в Джйотіш (Грахами) існує не тільки ієрархія, але й відповідні взаємні впливи. Так і у відносинах, завжди є той, «хто впливає», бере на себе відповідальність (Сур’я), і той, «хто отримує», віддає право, підпорядковується (Чандра). Завжди є «провідна» і «ведена» сторона, тобто «сильніша» і «більш сприймаюча» {«більш впливає» і «більш відчуває»}.

І хоча нам здається, що так відбувається не завжди, нам здається, що бувають «рівні», «партнерські» відносини, це в-цілому невірно (зрозуміло, бувають поверхневі, легкі, неглибокі відносини, коли сторони як би рівні; але якщо відносини близькі, то сторони діляться на «провідну» і «ведену»).

Просто тенденції часу зараз такі, що людям просто «прищепили» і навіть нав’язали думку, що «рівність» — це добре, «рівні відносини» — кращий варіант відносин. Такий вплив соціуму, «освіти» і «цивілізації», але в цьому полягає загальна помилка.

Наприклад, розглядаючи взаємовідносини «людина-Бог», у нас не виникає ілюзії про можливість рівності в таких відносинах. Між людиною і Богом ми бачимо явну і ясну ієрархію, і відразу розуміємо: Хто дає благо, а хто Його приймає.

У взаємовідносинах «начальник-підлеглий» теж всім зрозуміло, що рівності тут бути не може.

У будь-якій військовій / силовій структурі цей «Принцип нерівності» (Принцип єдиноначальності та ієрархії) також яскраво представлений. Тут є члени суспільства вищі і нижчі за рангом, чітка відмінність за статусом, посади.

Всі силові структури (в тому числі армії), компанії / організації і мережеві структури (в тому числі «MLM-компанії») теж засновані на Принципі ієрархії (і принципі єдиноначальності), особливо ті, які сильні. І ми бачимо силу цих структур, як наслідок прояву цього Принципу.

Природні відносини «батько-і-діти» також підкоряються цьому Принципу. Коли батько правильно виховує дітей, він є Главою сім’ї, він бере на себе відповідальність за всі рішення. І дітей своїх він сам насичується (не тільки «їжею») знаннями, враженнями, досвідом (відчуттями), поміщає їх в те середовище, яке йому більше підходить (відповідає, «подобається»), і таким способом формує їх («утворює» їх , тобто дає їм «освіту»).

А що ж з цим Принципом (Принципом єдиноначальності) в застосуванні до відносин «чоловік-жінка»? Тут він працює точно так само. Потрібно перенести «Принцип ієрархії» із взаємин взагалі, на відносини «чоловік-жінка», і ми побачимо, що і в таких відносинах завжди є «глава», і є «підлеглий». Хоча, на жаль, у сьогоднішньому світі «главою» може бути як чоловік, так і жінка. Але навіть це не міняє суті Принципу ієрархії.

(Visited 182 times, 1 visits today)