Життя – це постійний рух. Але саме куди я рухаюсь? Що таке розвиток людини?

Від adm-ua
*** Провідна Сила людини - Сила, яка веде людину ***

 

*** Моя Життя - мої відчуття, мій досвід, те, що я відчуваю, сприймаю *** Моє Життя – це є мої відчуття, це є мій досвід. Моє життя – це є те, що я відчуваю, що сприймаю. Які є мої відчуття – “хороші” або “погані”, таке й є моє життя.

Життя живе (життя – це є Жива). І життя рухається постійно, безперервно. ? Я можу рухатися або в правильному для мене напрямку – еволюційному, або в напрямку який відвертає мене (недоцільному), або навіть протилежному – не еволюційним напрямку, який веде до деградації.

Але, абияк, поки я живу в цьому світі, я не можу “зупинитися” і не рухатися нікуди. Навіть якщо “нічого не роблю”, як мені здається, то я все ж я маю якісь відчуття, якийсь досвід, перебуваю під впливом якихось Сил, і все ж кудись рухаюсь.

*** щоб рухатися в правильному напрямку, потрібні Знання - розуміння Законів і Принципів ***

Для того, щоб рухатися в правильному для мене напрямку, мені потрібні Знаннярозуміння Законів і Принципів, щоб розібратися в системі цінностей мого життя, тобто знайти систему пріоритетів і координат для мого життя.

Коли я звертаю свою увагу всередину себе – в свій внутрішній світ, суб’єктивний світ відчуттів і сприйняття, то мені слід рухатися до внутрішнього Джерела, до Духу (Джерела Світла/Буття), і таким чином пізнавати саме такі відчуття, які мені допоможуть наближатися до Джерела Буття — до Духу, до Бога.

Коли я, як зазвичай, переношу свою увагу назовні – на зовнішній, об’єктивний і матеріальний світ, то я переходжу від свого внутрішнього простору до зовнішнього. У “проявленому” світі я можу звертатися до простору Знань, де я можу знаходити — досліджувати та пізнавати — закономірності. Й мої знання в зовнішньому світі мені слід узгоджувати і вирівнювати зі моїми відчуттями Джерела у внутрішнім міру. Зрозуміло, ще не треба забувати і про закони зовнішнього матеріального всесвіту і соціуму.

*** два Простори життя - внутрішній і зовнішній ***

Це є два мої Простори життя — внутрішній і зовнішній.

У зовнішньому просторі я повинен практикувати і перевіряти знання Принципів/Законів на результатах своїх думок рішень, вчинків, дій.

Отримуючи конкретні результати, мені слід поглиблювати або коригувати мої знання і дії для поліпшення/уточнення мого розуміння головних ПринципівЗнання Законів життя. Крім того, мені слід враховувати те, як Вищі Принципи застосовуються і змінюються в сучасному соціальному житті.

Все це – отримання Знань і їх застосування – є головна необхідність для будь-якого зрілої людини.

Це постійне пізнання Принципів/Законів життя в мені як людині призводить до формування потрібних зв’язків, щоб я мав змогу керувати своїми {5} матеріальними предметами / об’єктами, {4} своїм тілом, {3} своїми емоціями, {2} своїм мисленням, {1} своїм станом свідомості.

В результаті я накопичую є не тільки розуміння життя, усвідомлення його законів, але і правильне ставлення до явищ, подій, питань, людей та речей, що оточують мене. Також я ставлю правильні для мене цілі, визначаю їх досягнення і керую своїм життям, своєю еволюцією.

Не можна вважати себе зрослою, еволюційною і зрілою людиною, якщо я не рухаюсь у цьому процесі пізнання і застосування знань за ради мого розвитку.

Але це – лише перший і обов’язковий (мінімальний) процес еволюції кожної людини. Важливо наважиться на наступний етап, тобто перейти на наступний рівень пізнання життя, без якого я не буду максимально ефективний в своєму розвитку.

Який є наступний крок?

*** Антон-Кузнецов (Ведаврат) - майстер і вчитель Тантра-Джйотішу ***

// Антін Михайлович Кузнецов,
// майстер та вчитель Тантра-Джйотішу

(Visited 629 times, 1 visits today)