Які природні принципи відносин «чоловік-жінка-діти»?

Від admin

семья-дети

Ґрунтуючись на принципах ієрархії і єдиноначальності, всі відносини необхідно вибудовувати з точки зору двох природних начал: чоловічого і жіночого. Чоловіче начало — це відповідальність, заступництво, управління; жіноче — сприйнятливість, відданість, служіння. Так само і взаємини в родині повинні бути точно визначені ролі, з чітким розумінням «місця» кожного її члена. І якщо відносини «чоловік-жінка» — в разі не порушеної природної розстановки, шикуються просто і логічно (чоловік займає провідну, активну роль, жінка — ведену, підпорядковану), відносини «батько-дитина» — теж не залишають питань з приводу розподілу відповідальності , то в стосунках «мати-діти», з точки зору ієрархії, є деякі нюанси, які слід розглянути. Складність моменту у відносинах матері і дітей (особливо, коли вони підростають) полягає в тому, що тут не завжди ясно — «хто кому служить».

продолжение-родаЗа час вагітності та годування груддю жінка звикає жертвувати собою (своїм тілом) заради дитини (спочатку він «їв» її зсередини, вона давала йому своє тіло, після пологів він їсть маму зовні, і вона також віддає йому себе). Коли маленька, новонароджена дитина чогось вимагає, жінка поспішає задовольнити її потреби, все робить для нього. Фактично, дитина є продовженням її чоловіка, є його частиною. І тому, коли з’являється дитина, жінка служить одночасно вже їм обом — і чоловікові і його дитині. Хоча здається, що тут є протиріччя, нібито служіння відбувається двом силам, але, по суті, це два об’єкти, два представника однієї Сили — Сили Духа чоловіка.

Якщо жінка відчуває дитину, як продовження Духа чоловіки, то вона не відчуває ніякого протиріччя в такому «подвійному» служінні, такому «навантаженні». Вона знаходить в цьому щастя і сенс існування. Її тіло легко і з задоволенням «жертвується», «витрачається» на рівні матерії, а її Дух «харчується», «росте» на нематеріальних відчуттях, отримуючи Силу через чоловіка.

Діти, при таких сімейних взаєминах, виростають щасливими, хлопчики — сильними, відповідальними, дівчинки — жіночними, поступливими. Тому, що з дитинства дбала про них м’яка, спокійна мати, а вчив всьому, захищав — мудрий, надійний батько.
Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 817 times, 1 visits today)