Основний принцип Єдиноначальності

Від admin

иерархияІснує кілька головних ключів — принципів — для побудови природних, гармонійних (цілісних), еволюційних Взаємовідносин.

Фундаментальний принцип відносин ми зазвичай внутрішньо відчуваємо. Але, тим не менш, майже не застосовуємо! Крім того, наше життя, обумовлене ​​«соціальної схемою» (нав’язаною суспільством програмою), звичками і концепціями, змушує нас не просто сумніватися в його істинності, але і практично дає нам впевненість у неможливості і нереальності цієї основної частини побудови будь-яких Взаємовідносин в нашому світі. Тому, майже повсюдно і упускається найважливіше, що обов’язково потрібно використовувати у взаєминах.

Цей ключ можна використовувати, або від нього можна відмовитися (бо він не подобається нашому его), але ми завжди повинні пам’ятати про його існування. Принцип — це Закон, його не можна скасувати. Незнання Принципу (Закону) не скасовує його дію і мою відповідальність за порушення Закону.

Нагадаємо три перші — найважливіших — Принципи життя:

  1. Принцип «Я є» — Сила існування.
    2. Принцип «Для чого я живу?»- Моя головна Мета життя.
    3. Принцип двох протилежних Джерел існування — Внутрішне (Єдине, Духовне, Родове) і зовнішнє (множинне, матеріальне).

Отже, зі знання цих Принципів можна вивести дуже важливий Ключ — все, що знаходиться на вершині ієрархії — одне / єдине, і воно керує всім різноманітним своїм оточенням. Дух — один, управляє множинним тілом (в якому є різні відчуття, почуття, образи і так далі). Точно так само, будь-який правитель (один) управляє безліччю, що знаходяться у нього в підпорядкуванні. Цей ключ (принцип) можна назвати «Принцип Єдиноначальності». Він випливає з Принципу Ієрархії, з яким ми вже знайомі. Єдиноначальність означає, що системою керує одна (і тільки одна) сутність (особистість, Дух / Суть).

Цьому Принципу можна не слідувати, його можна пробувати обійти, проте, він, як Закон Природи, від цього не перестане діяти, він просто є. Люди придумують різні варіанти для того, щоб ігнорувати Принцип Єдиноначальності. Наприклад, в компанії можна створити «раду директорів» (проте, наскільки це ефективно?), Можна грати ролі двох рівноправних партнерів у бізнесі, намагатися разом приймати рішення, і нести за них відповідальність, можна пробувати визначити в сім’ї два розділи, можна узаконити систему , при якій правитель / цар звітуватиме перед парламентом, а парламент перед президентом, і так далі …

Різноманітні способи можна придумувати, але при цьому Принцип Єдиноначальності нікуди не пропадає, він продовжує працювати, хочуть люди цього, чи ні, а результат від їх такої діяльності, ігнорування цього важливого закону, говорить сам за себе. І з історії, і на основі свого досвіду, і за відчуттями ми знаємо, що найсильніша, ефективна, міцна система — це та, яка побудована за Принципом Єдиноначальності (тобто, якою управляє хтось чи щось одне, що володіє повною владою). Приклади цього принципу супроводжують нас всюди, в природі — ядро ​​керує кліткою, в сонячній системі усіма планетами керує Сонце, і так далі.

Цей Принцип стосується всіх об’єктів в природі. Якщо планети зникнуть, то Сонце не зміниться, воно буде — в центрі нерухомо і стабільно, випромінювати свою енергію (своє благо) на зовні; але якщо зникає Сонце, то сонячної системи не стане, як і планет в ній. Ядро — це Суть (Дух) атома; якщо ми прибираємо електрони, речовина залишається (змінюється заряд, але матерія залишається та сама). А щоб змінити суть речовини, потрібно змінити ядро ​​(прибрати або додати в ньому протон або нейрон), це називається вже термоядерна реакція, і зробити її надзвичайно важко. Так і у всіх структурах / системах обов’язково існує свій єдиний центр (Суть / Дух системи). З історії ми знаємо, що найбільш сильними були і перемагали ті армії / держави, які були засновані на принципах єдиноначальності, де була сувора ієрархія і дисципліна (як приклад, армія Чингісхана, держава Золотої Орди і так далі).

У наш час Принцип Єдиноначальності успішно застосовується при побудові, наприклад, мережевих компаній, MLM-маркетингу, релігійних організацій, сект, «лож» і так далі. Можна недолюблювати такі структури, однак ми змушені визнати, що вони дуже сильні, стабільні. Більше того, люди, що потрапили в них, практично вже не виходять. У житті цих людей часто відбуваються такі сильні трансформації, за якими зрозуміло, що послідовники організації / структури одержують в ній якусь силу (тобто долучаються до джерела Сили цієї структури). Подібні структури володіють подібною силою, тому що в них працює Принцип Єдиноначальності в його проявленій, суворій формі.

Отже, Принцип Єдиноначальності — це не просто дуже потужний принцип, це — головний принцип життя. І якщо ми хочемо бути у своєму житті сильними, щасливими, успішними, то ми повинні цьому Принципу слідувати.

 

 
Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 464 times, 1 visits today)