Головний ключ побудови Взаємовідносин

Від admin

жизнь7Оскільки, ми всі живемо заради отримання Сили, тобто йдемо за Силою (хоча кожен відчуває, називає її по-своєму), то і всі наші Взаємовідносини з навколишнім світом повинні бути засновані на цій певній Силі Життя, спрямовані на її отримання.

Тому, головний ключ для побудови правильних, еволюційних взаємин такий: мені необхідно бути тільки в тих відносинах, які мене підсилюють, а в тих які мене послаблюють, знаходитися не просто недобре, недоцільно і нееволюційно, але й небезпечно, злочинно по відношенню до самого себе (моєго Духу) і моєго призначення.

На цей головний ключ — критерій внутрішньої, суб’єктивної оцінки — слід завжди покладатися при виборі чи зважуванні взаємин, вступу до них, підтримуванні, для вибору своєї поведінки у відносинах, а також для завершення взаємин.

Під поняттям “Взаємини” маються на увазі не тільки відносини між чоловіком і жінкою, і навіть не відносини між людьми або будь-якими сутностями в-цілому. Тантра-Джйотіш розглядає універсальні, основоположні Принципи; він рекомендує завжди осягати Суть питання (в даному випадку — суть Взаємовідносин), а із знання Суті вже можна знайти відповіді на питання в будь-яких життєвих ситуаціях. Тому, розглядаючи Взаємовідносини, Тантра-Джйотіш має на увазі будь-які відносини і взаємодії між будь-якими явищами, сутностями, проявами цього світу.

Повертаючись до головного ключа і переходячи до конкретного типу взаємин — «чоловік і жінка», можна зробити висновок, що для жінки ідеально йти за Духом свого чоловіка (саме за внутрішньою Силою чоловіка, не за його добробутом, тілом, розумом, інтелектом, гумором і так далі). Якщо жінка відчуває Дух свого Чоловіки і слідкує за ним (служить йому), тоді вона знайшла в ньому джерело постійної Сили (і стабільного Щастя); тоді вона живе заради цього сильного Чоловіка і отримує від своїх відносин ті відчуття, які її підсилюють. Більше того, коли жінка йде за Духом чоловіка, то вона стає максимально сильною в своїх жіночих якостях (краса, тілесне і духовне здоров’я, вірність і відданість — якості Справжньої Жінки); і обидва вони в цих відносинах щасливі. Навіть після фізичної смерті чоловіка (смерті тіла) при таких взаєминах жінка продовжує відчувати його Дух, отримувати від нього Силу і внутрішнє джерело існування (сенс життя).

На жаль, зараз приклади таких взаємин привести все складніше, хоча ще не так давно такі відносини вважалися зразком і, практично, були нормою. Але і сьогодні ми теж розуміємо і внутрішньо відчуваємо, що такі взаємини не тільки можливі, але і природні, вони дають еволюцію, підносять. Нехай це здається важко досяжним ідеалом, але ми повинні знати, що так буває і що так має бути, знати до якого ідеалу наближатися. І, вже знаючи про це, добре б якщо й не перебувати в таких досконалих відносинах, то, принаймні, до них прагнути. І чим ближче відносини відповідають таким (ідеальним), тим більше щастя і задоволення вони дають.

 

Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 105 times, 1 visits today)