Антон Кузнецов: Мета життя – це Призначення чи кар’єра, чи обидва?

Від admin

Успіх – це статус у суспільстві та успішна кар’єра в соціумі 

Ми хочемо бути успішними?
Здебільшого – так.

А в чому ми хочемо бути успішними? Як ми розуміємо слова «успішність» та «успіх»?
В основному – як статус у суспільстві/соціумі, або як кар’єрне зростання.

Високий статус – це непросто. Тому більшість людей – як чоловіків, так, на жаль, і жінок – зосереджені на спробах досягти «успішності» через кар’єру.

Але чи розуміємо ми – що таке кар’єра насправді?

По-перше, подивімось в етимологію (походження) цього слова. Наше слово «кар’єра» походить від італійського слова «carriera» – «місце активної дії», «життєва нива», а воно, і собі йде, від латинського слова «carrus’-«віз», «візок».

По-друге, яке значення слова? У наш час у слово «кар’єра» вже вкладається сенс не «місце активності», «тертя», «віз» / «візок», а «швидке та успішне просування у професійній діяльності», «досягнення популярності», « вигоди у діяльності». Тому зараз «кар’єрою» вважають «активний шлях до успіху та зростання службовими сходами», «набуття престижного соціального статусу/становища в суспільстві».

~~~

До речі, латинської / італійському слову ‘carriera’ відповідає наше дуже давнє слово “терені” (“попьріще”), яке походить від ще давнішого кореня “п’р” (“пьр”), який зараз зберігся в таких словах як «перти», «пру». Слово «терені» означає «стадіон», «іподром», місце для бігу, біговище («ристалище»).

Тому для успішності в кар’єрі потрібно «перти» вперед, а моє життя стає «місцем біганини», «іподромом» / «стадіоном»; крім того, ми в цьому «бігу до успіху» потрібно розштовхувати інших «бігунів», тобто перемагати їх в «конкуренції», тому всі охочі йти до успіху в кар’єрі зобов’язані жити на основі Сили Особистості та постійно розвивати свою особистість (за допомогою «тренінгів особистісного зростання»).

Чим при цьому ми жертвуємо? Відповідь зрозуміла.

 

Заради амбіцій особистості доводиться пожертвувати іншими цінностями свого життя

Отже, і по етимології слова «кар’єра», і за його змістом в наш час, ми розуміємо, що бажання «успіху в кар’єрі» зараз дуже популярно і поширене. Багато хто вважає, що це може бути Головною Метою життя людини (і не тільки чоловіки, а й жінки), і вони прагнуть все своє життя витратити на цю мету. При цьому заради особистості / амбіцій – Сили Особистості – доведеться пожертвувати іншими Силами / цінностями свого життя.

 

Ви запитаєте яка альтернатива?
Поставити Метою свого життя (вибрати тим, заради чого я живу) не кар’єру, а своє Призначення. 

 

// Автор: Антон Михайлович Кузнецов — майстер і вчитель Тантра-Джйотишу

 

(Visited 42 times, 1 visits today)