Прогнози впливу Вищих Сил («планет») і поради на 2018 рік. Тантра-Джйотіш і Ведична астрологія. відео українською мовою.

Від adm-ua
Прогнози станів Небесних Сил ("сил планет") та рекомендації на 2018-й рік {MMXVIII} - Тантра-Джйотіш  ["Ведична астрологія"]

Прогнози станів і впливів Небесних Сил (“сил планет”)
та рекомендації на 2018-й рік {MMXVIII}  —
Тантра-Джйотіш  [“Ведична астрологія”]

Антон Кузнецов провів дослідження Небесних/Вищих Сил  (Грах, «сил планет»), які формують 2018-й рік, і надав рекомендації на рік.

На підставі завершення 2017-го року ми можемо підвести підсумки минулого року і дізнатися майбутні тенденції і прийдешні зміни в нашому житті.

Розуміючи принципи Тантра-Джйотішу, ми змогли наблизитися до майбутнього, відчути Вищі Сили життя (Грахи, «планети»), усвідомити їх вплив на нас і зрозуміти – якими якостями та відчуттями буде наповнений 2018-й рік.

Це не зовсім інформація про розташування “планет”, а щось набагато цінніше і практичне. За допомогою науки Тантра-Джйотіш ми отримуємо Знання, які допомагають побачити розгорнуту картину подій майбутнього життя  (як людства в цілому, так і конкретно свого власного).

Запити, які були розглянуті в дослідженні 2018-го року:

  • в які періоди року, які саме Сили життя  (Грахи) і яким чином впливатимуть на нас;
  • що варто, а що не варто робити в кожен із періодів;
  • як будуть відчувати себе різні люди протягом року;
  • коли краще планувати / починати важливі проекти;
  • коли в 2018 році сприятливо одружуватися, будувати відносини, створювати сім’ю;
  • коли буде сприятливий час для запліднення;
  • коли краще змінювати свою діяльність, щоб діяти заради виконання свого Призначення;
  • коли краще звертатися до посадовців, представників влади, авторитетних людей;
  • коли укладати важливі домовленності / угоди / договори;
  • в який час краще переїжджати, змінювати місце;
  • у який час краще починати подорож.

Докладний “астрологічний” Джйотіш-прогноз – 2018
майстра Тантра-Джйотішу Антона Кузнецова

Унікальний і детальний Прогноз на 2018 й рік  («астрологічний гороскоп») і тенденції в житті людства дає майстер Джйотішу Антон Кузнецов, засновник «Школи Ведаврата». Прогноз базується на знаннях і технологіях науки Тантра-Джйотіш.

Автор прогнозу: Антон Кузнецов, експерт та майстер Тантра-Джйотішу,
@ Освітньо-дослідний Центр ‘Школа Ведаврата‘ — http://uk-ua.Vedavrat.org

Джйотіш  («Ведична астрологія») дає аналіз транзитів «планет»  (Грах, Сил життя) 2018-го року і прогноз для всіх людей в цілому, відповіді на питання про рік і його особливості, поради та рекомендації на 2018-й рік.

~~~ ~~~ ~~~ ~~~ ~~~

Шані-Гочара 2018 – Дати транзитів Грахи Шані [“планети Сатурн”] в 2018 році:

Врішчіка-Раші → Дхану-Раші   26 жовтня 2017 року (четвер)
Дхану-Раші  →  Макара-Раші    24 січня 2020  року (п’ятниця)

Весь 2018-й рік Граха Шані [ “Сила Сатурна”] буде в одному Раші [знаку сидеричного зодіаку] – в Дхану-Раші.

Той, хто знає Тантра-Джйотіш, хто навчався у ‘Школі Ведаврата‘ ? – розуміє, як себе почуває Сила (Граха) Шані в кожному з цих ‘Раші ‘  (Місцях Простору), отже, можна узнати, якими будуть відчуття нашої сили Шані.

Для всіх інших ми даємо опис  (інформацію) про цей стан Грахи Шані, його ефекти  (вплив) на людину, їх наслідки та практичні рекомендації.

 

Шані  (“Сила Сатурна”) в Дхану-Раші  (9-м)  означає, що Сила Уваги і Терпіння людей перебуває в середньому стані: з одного боку Увага і Завзятість спрямовані на Духовні  (нематеріальні, внутрішні, традиційні) цілі і цінності, а з іншого боку – Силі Спостереження, Терпіння і відданості не вистачає Знання, Упевненості, Віри в Істину. В цілому, період хороший, оскільки ми всі станемо менш матеріалістичними, менш поверхневими й неосвіченими, більш традиційними, Духовними , релігійними та патріархальними, але при цьому усі будемо відчувати ослаблення зв’язку з Джерелом Знань.

Рекомендації на цей транзит Шані – намагайтеся направляти свою увагу на виконання Призначення, частіше спілкуватися з Учителем і просити його порад (а ще краще – Благословення), забудь яких обставин не розмінюйтесь на матеріалістичні, земні, дріб’язкові, “тактичні” завдання / справи, а міркуйте і дійте стратегічно, у згоді з Метою всього свого життя, потрібно налаштуватися на виконання Цілі свого Роду, Місії, будьте в злагоді з завданнями Предків і нації.

    ~~~

  Щоб більш детально описати глобальні  (для всіх людей) результати і дати рекомендації по транзиту (Гочара) Шані в 2018-му році можна побудувати транзитні карти  (Гочара-кундалі) на моменти переходів Грахи Шані з одного стану в інший.

Щоб описати відчуття, ефекти і поради для конкретної людини на підставі транзиту Шані, слід співвіднести всі зміни стану Грахи Шані [ “Сили Сатурна”] з індивідуальною картою народження даної людини (Джанма-кундалі).

=== === === === ===

Бріхаспаті-Гочара – 2018 – Дати транзитів Грахи Гуру [ “планети Юпітер”] в 2018 році:

Канья-Раші        →  Туула-Раші             12 вересня 2017  (четвер)
Туула-Раші         →  Врішчіка-Раші        11 жовтня 2018  (четвер)
Врішчіка-Раші   →  Дхану-Раші               29 березня 2019  (п’ятниця)

Гуру в Раші ‘Туула’ (7-й) – до 11/10/2018

Граха Гуру  (Бріхаспаті) знаходиться в Раші ‘Туула‘ [сидеричний знак “Людина з Терезами в руці”] – до 11 жовтня 2018 року – і це означає, що сила Простору / Знання / Мудрості, Сила Вчителя буде відчувати себе послаблено і обмежено. Попри те, що для Гуру Стихія Повітря  (7-го Раші) близька і підтримує, однак, сама Граха Шукра  (як правитель Туула-Раші) за суттю та якостям протилежна Йому і навіть, в деякій мірі, ворожа. Тому даний проміжок часу несприятливий і неефективний для Сили Знання / Розуму.

Вчитися – тобто, пізнавати Закономірності, дізнаватися Закони, осягати Принципи – буде важко; особливо заважатиме сама Граха Шукра і як Сила Тілесності  (тіло буде “відволікати” від знання), так і Її представниці  (жінки / дружини / жіночі сутності, бажання задоволень і прагнення до насолод, “краса”, “любов” і подібне). Таким чином, Тіло і тілесні потреби / відчуття будуть заважати Розуму, відволікатимуть Його від Знань. У цей час “міське життя”  (життя в сучасній соціально-фінансовій системі) буде намагатися підкорити своїм цілям нашу Силу Знання, наш Розум; тому знання будуть застосовуватися в більшій мірі у зовнішньому “виживаюче-насолоджуючому” житті, в той час, як для вищих  (внутрішніх, духовних) і вічних (традиційних, патріархальних) цінностей і цілей нашої Сили Мудрості / Розумності буде не вистачати. Зрозуміло, якщо я хочу прожити “життя в місті”  (за правилами Системи), то цей транзит не надто поганий, оскільки я буду застосовувати свої Знання та досвід для соціальних цілей (кар’єра / “соціальна самореалізація”, стан у суспільстві / соціально-фінансовий статус, досягнення, популярність, громадська діяльність, “користь людям / людству” і так далі). Але, за великим рахунком, з точки зору Вищих Принципів, все це не матиме великого Сенсу / Цінності. В цілому, даний період для Сили Знань злегка несприятливий. Якщо Ви знаєте, маєте досвід Сили Шукри [“Венери”], Сили Тілесності / Матеріальності та сили соціальної Системи  (“Міста”), то Ви розумієте, хто / що і як буде послаблювати Вашу мудрість, раціональність, знання і розум.

Рекомендації на цей період  (транзит): Якщо Ви живете “звичайним” – сучасним споживацьким – життям, то Вам буде здаватися, що “все добре”, адже в цей час можна отримати “знання”  (освіту) в соціумі для кар’єрного зростання, “самореалізації”, підвищення свого становища / статусу / посади або для успіху в соціумі; крім того, в цей період є можливість досягти багатьох соціальних цілей / “цінностей”, завдяки своїй Силі знань, розуму, досвіду, освіті. Тоді Ви цілком можете займатися відповідними видами діяльності. Але якщо Ви живете життям з Родовими / Духовними / Вищими / традиційними цінностями, тоді Ви будете помічати, що зовнішнє оточення  (або у вигляді соціальної Системи, або через представників жіночих сутностей, або в формі тілесних відчуттів / потреб) буде намагатися використовувати Вашу Силу Розуму / Мудрості / Знань заради цілей Шукри – Сили Тілесності / Матеріальності / Насолоди / Комфорту. Вибір за вами. Робіть його усвідомлено, а головне – щиро.

Гуру в Раші ‘Врішчіка’  (8) – з 11/10/2018

Граха Гуру  (Бріхаспаті) знаходиться в Раші Врішчіка[сидеричний знак “Скорпіон”] – після 11 жовтня 2018 року – і це означає, що сила Простору, сила Свободи / легкість, Знань / Принципів, сила Мудреця / Наставника відчуває себе непогано, однак, не найкращим чином, трохи більше обмежено, ніж в середньому. Не дивлячись на те, що “Стихія Води”  (8-го Раші) для Неї далека, проте Граха Мангала  (як правитель Врішчіка-Раші) дружній до Грахи Гуру.

Тому цей проміжок часу в цілому сприятливий і ефективний для Сили Законів / Розумності. Слід звертатися до Знань, особливо, глибоких, “містичних”, внутрішніх, еволюційних, “тантрічних”, що змінюють свідомість та трансформують людину. Особливо буде успішним навчання медитації, молитви, “езотеричних” і “шаманських” практик, таємних знань і технікам усвідомленості. Можна отримати глибокий досвід, зрозуміти уроки життя, посилити свої над-здібності, розвивати своє розуміння і свої інстинктивні глибокі природні сили. Такі системи знань будуть особливо ефективні і корисні в цей період.

Рекомендації на даний період часу  (транзит) Грахи Гуру: Спроможіться отримати і застосовувати такі знання і науки  (Закони / Принципи), які дадуть Вам еволюційне зростання і трансформують Вашу свідомість.

     ~~~

  Щоб більш детально описати глобальні  (для всіх людей) результати та рекомендації транзитом (Гочара) Гуру в 2018 році можна побудувати транзитні карти (Гочара-кундалі) на моменти переходів Грахи Гуру з одного стану в інший.

Щоб описати відчуття, ефекти і поради для конкретної людини на підставі транзитом Шані, слід співвіднести всі зміни стану Грахи Гуру [ “Сили Простору”] з індивідуальною картою народження даної людини (Джанма-кундалі).

~~~ ~~~ ~~~ ~~~ ~~~

Мангала-Гочара 2018 – Дати транзитів Грахи Мангала [ “планети Марс”] в 2018-му році:

Канья          →  Туула         30 листопада 2017.
Туула           →  Врішчіка   17 січня 2018 роки  (четвер).
Врішчіка     →  Дхану         7 березня 2018 роки  (середа).
Дхану         →  Макара        2 травня 2018 роки  (середа).
Макара     →  Кумбха      6 листопада 2018 року  (вівторок).
Кумбха      →  Мііна         23 грудня 2018  (неділя).

 

Мангала-Гочара [транзити Мангали] 2018 року

Мангала буде в шести Раші  (знаках сидеричного зодіаку), тобто в шести Місцях  (“станах”, “якостях”) протягом 2018-го року.

Це такі положення  (Місця /Раші – знаки сидеричного зодіаку):

1) в Раші ‘Туула’ [сидеричних знаку “Людина з Терезами”] – до 17 січня 2018 року;
2) в Раші ‘Врішчіка’ [сидеричних знаку “Скорпіон”] – з 17 січня по 7 березня;
3) в Раші ‘Дхану [сидеричних знаку “Вершник-стрілець”] – з 7 березня по 2 травня 2018;
4) в Раші ‘Макара’ [сидеричних знаку “Крокодил”] – з 2 травня по 6 листопада;
5) в Раші ‘Кумбха’ [сидеричних знаку “Людина з глечиком”] – з 6 листопада по 23 грудня;
6) в Раші ‘Мііна’ [сидеричних знаку “Риби” ?] – після 23 грудня 2018 року.

Той, хто знає Тантра-Джйотіш, хто навчався в ‘Школі Ведаврата’ ? – розуміє, як себе почуває Граха  (Сила) Мангала, тобто Сила Трансформації / Вогню / Досягнення / Особистості, в кожному з цих восьми ‘Раші ‘  (Місцях Простору ). І, як наслідок, розуміє, якими будуть відчуття, Рушійні сили і бажання наших Особистостей, наших Вогненних сутностей, котрі трансформують, трансформуються, досягають якостей.

Для інших людей ми даємо опис, тобто, інформацію про значення і наслідки проходження Мангали [ “Марса”] через ці вісім Раші [ “Знаків сидеричного зодіаку”].

   1) Мангала [Сила Вогню / Особистості, «Сила Марса»] знаходиться в Раші ‘Туула’ [сидеричних знаку “Людина з Терезами”] – до 17 січня – такий стан вказує на час, коли Особистості  (Силі Трансформації) варто відпочити, а головне – насолодитися (посмакувати) плодами своїх дій.

Однак, в цей період року Сила Особистості буде прагнути відпочивати  (“розважатися”) скоріше не на Природі  (не в природних місцях сприйняття), а в “Міських Місцях”  (за допомогою соціальних способів відпочинку та індустрії розваг). А від такого “відпочинку” можна втомитися. Більш того, там особистість підстерігає безліч небезпек, пов’язаних з “екстримом”, впливом “жіночих чар”, “хворобами від задоволень” або небезпек від інших “недоброзичливих особистостей”, особливо від таких людей, які вдаються до подібних видів “відпочинку”.

Тому в цей час буде відчуття, що “моя Особистість перемістилася в Місце Живота”, а там, як ми знаємо, “приємно”. Однак, слід пам’ятати про небезпеки, які приховані за насолодами і відчуттям комфорту ..

   Рекомендації на цей період: Все-таки цей час для розслаблення Сили Особистості, для того, щоб Вогненна Сила Трансформації вгамувалась. Тому насолоджуйтесь своїми успіхами / досягненнями  (результатами своїх дій), але будьте обережні – Особистість можуть підстерігати небезпеки. Тіло в цей період буде намагатися допомагати Силі Особистості розслабитись, заспокоїтись і отримати насолоду від Результату, але навіть через це можуть бути ризиковані події.

   2) Мангала [Сила Вогню / Особистості, «Сила Марса»] розташована в Раші ‘Врішчіка[сидеричних знаку “Скорпіон”] – з 17 січня до 7 березня – вказує на час, коли Особистість  (Сила Трансформації, Сила Цілеспрямованості) сильна, внутрішня, еволюційна, трансформаційна, містична, що усвідомлює, “аскетичність”. В цей час нам варто застосовувати свою Силу Особистості / Вогню скоріше не для зовнішніх / матеріальних цілей, а для внутрішніх, усвідомлених плодів, для результатів, що дають еволюційний розвиток і трансформують зростання. Це вдалий час для тренувань і уроків, і не тільки для “запалювання Вогню в тілі” і тренування Сили особистості, але і для містичних, медитаційних, аскетичних практик заради розвитку усвідомленості  (для досвіду перебування в Вищих Станах свідомості [ВСС]).

Рекомендації на цей період: Застосовуйте свою Силу особистості гідно, усвідомлено, чесно, відкрито, правильно  (адекватно). Перевірте наскільки достойні Ваші цілі, чи точно Ви цілеспрямовані на внутрішні і еволюційні досягнення. Якщо Ви відчуваєте себе Чоловіком-Воїном, то використовуйте тренування, бойові мистецтва та інші подібні практики для “відточування” (відпрацьовування) своєї особистості, розвитку своєї Сили Волі і зв’язку з Духом  (досвіду дії з Духом). Якщо Ви відчуваєте, що Ви – особистісна гідна Жінка, тоді теж виконуйте духовні / містичні техніки, але головне – розберіться зі своїм статусом Особистості, розставте статуси  (“ролі”) у відносинах, усвідомте за якою Особистістю Ви йдете і які особистості за собою ведете . Керуйте і володійте гідно, відкрито, чесно, явно, порядно, усвідомлено.

   3) Мангала [Сила Вогню / Особистості, Сила Трансформації, «Сила Марса»] знаходиться в Раші Дхану[сидеричний знак “Вершник зі стрілою і луком”] – з 7 березня по 2 травня – і відчуває себе досить добре, дружньо, сильно і командно, оскільки і “Вогонь”  (Першоелемент Дхану-раші), і Гуру  (правитель Дхану) – дружні до Мангали.

У цей час можна  (і потрібно) ефективно застосовувати свою Силу Особистості, свою Волю; причому, краще буде направити свою особистість на індивідуальні цілі в контексті отримання знань, гідних дій  (за праведну справу), накопичення цінностей  (вищих, глибоких, традиційних, духовних цінностей і “продуктів” / творінь).

Цей період сприятливий для трансформацій, особливо в контексті вищих досягнень  (родова сила, знання, філософія, традиції, духовні цінності).

У Сили Особистості в цьому проміжку року буде досвід нових просторів / знань.

Але деяка внутрішня спрямованість  (нематеріальність) Вогню особистості в цей час потрібно враховувати орієнтацією на внутрішні досягнення, зокрема варто звернути свою волю і енергію на глибокі і духовні знання  (Принципи, Закони Життя, досвід Вищих Сил).

Цей транзит (Гочара) Мангали має на меті дати Силі Особистості відчуття джерела знань і духовних  (ідеалістичних) цінностей, дати внутрішні і еволюційні трансформації  (досвід і уроки); цей час, коли Особистість повинна отримати Знання, а на підставі цього гідно керувати  (командувати) і володіти.

Рекомендації на цей період: Зверніть свою увагу на те, що Сила Особистості – це Вогненна сутність, яка трансформує і впливає на оточення, індивідуальність людини, а Сила Знання  (Сила Розуму / Мудрості) – це еволюційна суть, яка звільняє і дає Знання  (як фундамент Сили). І в ці два місяці дуже важливо вчити  (навчати) свою Особистість, дати їй *не* інформацію, а Знання Принципів і Законів, при цьому вони повинні бути глибокими, духовними  (внутрішніми і фундаментальними), в результаті чого трансформації будуть ефективними і еволюційними.

  4)  Мангала [Сила Вогню / особистості, «Сила Марса»] розташована в Раші ‘Макара’ [сидеричному знаку “Гавіал”] – з 2 травня по 6 листопада – це найкращий час для особистості в 2018 році, позаяк в цей час Сила особистості буде максимально сильною и ефективного, впевненою і яскравою, командною и владною.

Якщо Ви знаєте свою Силу Особистості — де вона є, яка вона є, що їй потрібно, що вона може і чим небезпечна, тоді Ви зможете протягом цього півроку максимально ефективного її задіяти. І, як наслідок, досягати, здобувати Успіху та просування.

Втім, якщо Ви лише чули про “особистість” (“індивідуальність”), маєте лише інформацію про те, що у людини є “его”, але не проживаєте цей досвід, не відчуваєте Особистість як Живу Силу, тоді прийшов час дізнатися її.

У цей проміжок часу Ви будете мати можливість відчути, що “Вогонь” Вашої Особистості – яскравий, впевнений і закликає Вас до підйому / еволюції індивідуальності (“особистісного зросту”). Впевненість на рівні особистості може дати відчути навіть такий стан як “бачу мету і долаю перешкоди” ..

Рекомендації на цей період: В ці шість місяців рухайтеся прямо вперед, цілеспрямовано і впевнено. Усвідомлювати свою головну Мету життя (Призначення / Напрям), і відповідно до неї йдіть у дійсному напрямку, яке справді наблизить Вас до Вищої Мети. В цей час Сила Особистості яскрава, владна, ефективна, командна, тому не пропустіть це цінний час. Девіз на ці півроку: «Рухатися далі!» (Б.Г.).

5) Граха Мангала [Сила Вогню / Особистості, «Марс»] знаходиться в Раші ‘Кумбха‘ [у сидеричному знаку “Людина з глечиком достатку”, знак «Водолій»] – з 6 листопада по 23 грудня – це скоріше нейтральне положення для Мангали, тобто, Сила Особистості буде в середньому стані (“вартості”, середньої ефективності).

З одного боку, Сила Особистості / Вогню в цей час відчуває необхідність подолання опору Оточення. Деякі затримки і перешкоди, як мінімум, будуть тому, що Граха Шані (правитель Кумбха-раші) недружня і трохи обмежує дію Вогню / Особистості; крім того, Пізнання (Спостереження) не надто властиво Силі Мангали, тому Йому  буде здаватися, що стало “нудно”. З іншого боку, Сила Трансформації / Вогню в цей час має здатність бути уважною, далекоглядною, раціонально-критичною, стратегічною, в міру захопленою (“розумно-палаючою”) і навіть неупередженою, спокійною, ” безособистісною ” (“надсутнісною”, повітряною”), а це рідкісний стан для Сили Унікальності / Особистості / Вогню; в такому стані (транзит через 11-й Раші) Мангала знаходиться один раз за 1-2 роки.

Тому протягом цих півтора місяців можна направити Вогненну Увагу своєї Сили Особливості (“чинного Я”) на “довговічні” (довго-тривалі), дослідні (пізнавальні) і стратегічні завдання, пов’язані з шляхом до мети свого індивідуального Призначення, особливо приділяючи особистісні ресурси на пізнання, стратегію і планування.

Рекомендації на цей період: Постарайтеся усвідомити, що “холодна”, обачлива і далекоглядна Особистість – це не тільки рідкісний , але і дуже цінний стан. Невеликий недолік звичного “горіння” (“натхненності” / яскравості) тієї сторони Особистості, яка ” у нас в голові “, можна і потрібно компенсувати напрямком особистості на пізнання, стратегічне планування та подібні завдання. Головне завдання для Сили Особистості в цей час – це вміння бути неупередженою (“надособистісний”), приймати рішення легко і “нейтрально” (без зайвих залежностей, “без егоїстичності”).

      6) Мангала [Сила Вогню / Особистості, «Марс»] розташована в Раші ‘Мііна’ [сидеричний знак “Риби” ?] – після 23 грудня 2018 року – відчуває себе “за звичними межами” (трансцендентною),  дещо  слабкою, недостатньо може трансформувати, особливо в контексті матеріальних здобутків. “Вогню” не просто горіти в “Етері”.

У Сили Особистості в цьому завершальному проміжку року буде досвід нових / чужих просторів, відчуття  потойбічних   Світів, а також нестандартних завдань.

“Непроявленність” – нематеріальність, ефірність і деяку ідеалістичність – Вогню Особистості в цей час можна і навіть потрібно, замінити внутрішніми, духовними досягненнями. Зокрема, варто звернути увагу і енергію своєї Сили Особистості і Волі на фундаментальні (“філософські”) знання і внутрішні практики (медитація, ініціація, досвід інших просторів, Вищих Сил). Цьому також сприятиме те, що і в ефірі (як Першоелементі) Мііна-Раші, і Граха Гуру (правитель Мііна-раші), досить дружні і сприятливі до Грахи Мангала.

Цей транзит(Гочара) Мангали має на меті дати Силі Особистості / Трансформації відчуття трансцендентних (“потойбічних”) знань та інших просторів / Світів, дати внутрішній досвід (еволюційний, який дає трансформації).

В цілому, коли Мангала  (Сила Вогню) знаходиться в12-му Раші – це час, коли Особистість повинна отримати Вищі Знання або хоча б досвід нових просторів.

Рекомендації на цей період: В цілому, завжди в житті потрібно з обережністю і побоюванням ставитися до, так званих , “тренінгів особистісного росту” і “мотивацій лідерів”. У цей час такі дресування, муштра і аутотренінги будуть особливо шкідливі і небезпечні. Зверніть увагу на те, що Сила Особистості – це Вогненна Сила, вона трансформує і впливає на оточення, сила індивідуальності людини, а сила Простору (сила Знання / Мудрості) – це еволюційна сила, яка дає Розширення. Й в ці півтора місяці (з кінця грудня 2018 року по початок лютого 2019 роки) важливо спрямувати енергію і увагу Особистості на знання, слід пізнавати і навчати свою Особистість (“его”) і Волю, отримувати *не* інформацію, а Знання – Принципи та Закони – які цінні для досягнення особистісних результатів і еволюційної трансформації (досвіду і уроків).

~~~

  Щоб більш детально описати глобальні  (для всіх людей) результати та рекомендації транзитом (Гочара) Мангали в 2018 році можна побудувати транзитні карти (Гочара-кундалі) на моменти переходів Грахи Мангали з одного стану в інший.

Більш точні і індивідуальні опису періодів (транзитів, Гочара) Грахи Мангали варто робити для кожної людини індивідуально по його карті народження  (“зодіаку”,  Джанма-кундалі).

    ~~~ ### ↓↓↓ ### ~~~

 

Шукра-Гочара 2018 – Дати транзитів Грахи Шукра [“планети Венера”] в 2018-му році:

‘Врішчіка’   →  ‘Дхану’    20 грудня 2017
‘Дхану’        →  ‘Макара’ 13 січня 2018  року (субота)
‘Макара’      →   ‘Кумбха’ 6 лютого 2018 року (вівторок)
‘Кумбха’      →  ‘Мііна’    2 березня 2018 року (п’ятниця)
‘Мііна’         →  ‘Меша’      26 березня 2018 року (понеділок)
‘Меша’        →  ‘Врішабха’ 19 квітня 2018 року (четвер)
‘Врішабха’  →  ‘Мітхуна’ 14 травня 2018 року (понеділок)
‘Мітхуна’    →  ‘Карка’     9 червня 2018 року (субота)
‘Карка’       →  ‘Сімха’     5 липня 2018 року (четвер)
‘Сімха’       →  ‘Канья ↑     1 серпня 2018 року (середа)
‘Канья’       →  ‘Туула’     1 вересня 2018 року (субота)
‘Туула’       → ‘Врішчіка’     1 січня  2019 року

 

Шукра-Гочара [транзити Шукри] на 2018 рік

Шукра буде майже у всіх Раші  (знаках сидеричного зодіаку), тобто Місцях (“вартостях”/титулах/станах), в перебігу 2018-го року. Це такі розташування (‘Раші’) Шукри:

1) в Раші ‘Дхану’ [9-й сидеричний знак “Вершник-стрілець”]       –   до 13 січня 2018 року.
2) в Раші ‘Макара’ [10-й сидеричний знак  “Крокодил-гавіал”]    –   з 13 січня по 6 лютого;
3) в Раші ‘Кумбха’ [11-й сидеричний знак  “Людина з глечиком”] –   з 6 лютого по 2 березня;
4) в Раші ‘Мііна’ [12-й сидеричний знак  “Риби” ?]                       –    з 2 по 26 березня 2018 роки;
5) в Раші ‘Меша’ [1-й сидеричний знак  “Баран” ?]                      –    з 26 березня по 19 квітня;
6) в Раші ‘Врішабха’ [2-й сидеричний знак  “Корова” ?]             –     з 19 квітня по 14 травня;
7) в Раші ‘Мітхуна’ [3-й сидеричний знак  “Пара людей” ?]        –    з 14 травня по 9 червня;
8) в Раші ‘Карка’ [4-й сидеричний знак  “Краб”]                          –     з 9 червня по 5 липня;
9) в Раші ‘Сімха’ [5-й сидеричний знак  “Лев”]                            –     з 5 липня по 1 серпня;
10) в Раші ‘Канья’ [6-й сидеричний знак  “Дівчинка”]                  –     з 1 серпня по 1 вересня;
11) в Раші ‘Туула’ [7-й сидеричний знак  “Людина з Терезами”] –     з 1 вересня 2018 з 1 січня 2019;
12) в Раші ‘Врішчіка’ [8-й сидеричний знак  “Скорпіон”]              –    після 1 січня 2019 року.

 

Той, хто знає Тантра-Джйотіш, хто навчався в “Школі Ведаврата” ? – розуміє, як себе почуває, в кожному з цих ‘Раші ‘ (Місцях Простору), Сила (Граха) Шукра, тобто Сила Тілесності / Води / Насолоди / смаку / Комфорту. І, як наслідок, розуміють, які будуть відчуття і бажання нашої Сили Тілесних відчуттів, наших Водних якостей, що прагнуть насолоджуватися.

Для інших, менш досвідчених в Тантра-Джйотіше людей, ми опишемо (тобто, даємо інформацію) про значення і наслідки проходження Шукри [“Венери”] через ці Раші [“Знаки сидеричного зодіаку”].

~~~

   1) Граха Шукра [“Сила Венери”] в Раші ‘Дхану‘ [9-м сидеричний знак  “Вершник з стрілою і луком”] – до 13 січня 2018 року – де Сила Тілесності / Насолоди / Комфорту відчуває себе незатишно і недоречно.

Першоелемент Вогню (Дхану-раші) заважає розслабитися, концентрує і зменшує відчуття задоволення / комфорту.

Першоелемент Ефіру (Гуру, як правитель Дхану) вкрай нематеріальний і вільний, тому насолод буде або вкрай мало, або вони будуть трансцендентні, дивні, потойбічні, “позамежні”, з інших Просторів / Світів.

Вища Мета (9-й Раші –‘Дхану’) вимагає від Сили тілесності відповідальності і виконання Обов’язку.

Рекомендації на даний період (транзит): У другій половині грудня цього року Сила Тілесності / Смаку / Задоволень буде відчувати мало насолод, мало комфорту. Їй будуть регулярно нагадувати про Вищі Сили, про Вищі Цілі (Обов’язки); безсумнівно, я раджу пожертвувати і тілесними відчуттями, і ресурсами тіла заради Вищого. Ймовірно, Вогонь в тілі (і як концентрація, і як Сила Трансформації) може привести до проблем, хвороб або напружень / дискомфорту тіла, але це буде більш важливий і еволюційний досвід. Як завжди, ми повинні жертвувати нижчим заради Вищого, зокрема, завжди варто жертвувати тілом заради Духу або хоча б заради Сили Особистості.

    2) Граха Шукра [“Сила Венери”] в Раші ‘Макара‘ [10-м сидеричний знак “Крокодил”] – з 13 січня по 6 лютого – означає положення (стан, “титул”, ефективність) вище середнього або впевнене становище (стан, вартість) Сили Тілесності.

Наша Сила Насолоди / Смаку / Комфорту буде задоволена трохи вище середнього; з одного боку, задоволень буде небагато і вони будуть швидше скромними, “повітряними”, “абстрактними” (“надтілесними”, не надто матеріальними). Але з іншого боку, Сила Тілесності  отримуватиме  досвід слухняно, стримано, некритично, уважно, віддано.

В цей час варто використовувати Силу Тілесності (Силу плоті) для спостереження, пізнання, для розвитку уваги / прийняття, вміння спостерігати, для відданості покровителю (для підвищення заслуг / статусу / досягнень).

Рекомендації на даний період (транзит): Використовуйте свою Силу Тілесних відчуттів для прояву уваги до тіла і його відчуттів, для пізнання, для проходження за вищим (покровителем) і тілесно / фізично. Цей час сприятливий для пізнання через тілесний досвід, для правильного застосування щільних (плотських) ресурсів і сил, для правильного використання тіла і тілесних відчуттів.

    3) Граха Шукра [“Сила Венери”] в Раші ‘Кумбха‘ [11-м сидеричний знак “Людина з глечиком”] – з 6 лютого по 2 березня – висловлює скоріше середнє, нейтральне Місце (стан) “Сили Краси”.

У цей період наша Сила Насолоди, Смаку і Комфорту буде середньо задоволена; з одного боку, задоволень буде небагато, вони будуть “високі”, “повітряні”, “абстрактні”, “надтілесні”. З іншого боку, Сила Тілесності братиме досвід спокійно, адекватно, некритично.

В цей час варто використовувати Силу Тіла (плоть / тіло) якщо не для пізнання, то хоча б для вміння спостерігати, для розвитку уваги і прийняття, особливо на рівні тілесних відчуттів.

Рекомендації на даний період (транзит): Використовуйте свою Силу Смаку / Комфорту / Тілесних відчуттів для творчості або навіть пізнання. У цей місяць спробуйте бути художником або дизайнером. Цей проміжок часу взагалі сприятливий для людей творчості, мистецтва, краси, для естетів, художників, дизайнерів.

    4) Граха Шукра [“Сила Венери”] в Раші ‘Мііна‘ [12-м сидеричний знак “Риби ?”] – з 2 по 26 березня 2018 року – вказує на те, що Силі Тілесності / “Води” / Насолоди буде хотітися “поза-земних” (дивних) і “позамежних” (трансцендентних) задоволень.

Цей час сприятливий для Сили Комфорту / Смаку / Задоволень, оскільки в цей проміжок часу Сила отримає незвичайний і швидше позитивний досвід.

Хоча це також і небезпечно – можна ненароком занадто захопитися іншим Простором (тобто, чужим Світом, “чужим” досвідом).

Якщо я усвідомлюю, що тіло – це один з інструментів, даних нам Вищими Силами, і тілесність – це інструмент Духа для отримання досвіду і знань, то в цей місяць 2018 роки мені необхідно частіше нагадувати собі про те, що це саме “я застосовую даний інструмент “, а не навпаки” інструмент користується мною “.

Рекомендації на даний період (транзит): Намагайтеся, щоб Ваша “Сила Тілесних відчуттів” була уважна до Сили Простору, Сили Знання / Вчителя, і тоді можна отримати найбільш цінний досвід, що дає знання через тіло (Тантра-Йога  і Тантра-Джйотіш). Якщо Ви хочете  простим способом скористатися наявними можливостями цього часу, то пошукайте “особливий кайф”, займіться містицизмом, Тантра-сексом або хоча б просто Сексом як технологією, але не заради задоволення, а заради будь-якої іншої, більш високої Мети.

    5) Граха Шукра [“Сила Венери”] в Раші ‘Меша‘ [1-м сидеричний знак “Баран” ?] – з 26 березня по 19 квітня – і це означає, що Сила Тілесності / Насолоди / Комфорту відчуває себе не дуже добре , напружено, некомфортно і “відповідально”, оскільки Вогонь 1-го Раші “нагріває” і “напружує” Силу Тілесності / Води / Смаку / Тіла.

Тому комфорту і задоволення в цей час буде мало, менше ніж хотілося б Силі Насолоди.

Однак, для “Вогненних Задоволень”, наприклад, для радості від авантюризму, для екстремальних видів розваг, для яскравого сексу на межі прийнятного, для інтриг і подібного роду задоволень / розваг цей місяць року підходить як ніякий інший. 🙂

Будьте обережні, тому що буде гаряче, а для Грахи Шукри [“Сили Венери”] це привабливо, але небезпечно. Помилка в мірі (ступені) насолоди може стати загрозою проблем і хвороб, і не тільки “венеричних” (‘шукрастих’).

Рекомендації на даний період (транзит): У цей період року Силі Тілесності, Насолоди, Смаку, Комфорту буде незатишно, а часом навіть небезпечно. Будьте скромні й обережні (ризикувати небезпечно для тіла / тілесних відчуттів, хоча буде бажання “випити шампанського…”).

   6) Граха Шукра [“Сила Венери”] в Раші ‘Врішабха‘ [2-м сидеричний знак “Корова” ?] – з 19 квітня по 14 травня – показує, що для Сили Тілесності / Насолоди / Смаку / Комфорту це гарний час – для задоволень і відпочинку, і будуть вони швидше “земними”, “простими” і “матеріалістичними”.

Це найкращий місяць року для того, щоб “відпочити тілом”, для поліпшення тілесного здоров’я, щоб отримувати приємні, “приймають” відчуття в тілі (масаж і подібне).

Згадайте, що у Вас є тіло; навіть якщо Ви – чоловік.

Згадайте, що у Вашій жінки є тіло; навіть якщо Ваша “жінка” – це не Ваша дружина / жінка, а Ваша Справа / бізнес або Ваше хобі / творчість, Ваш алкоголь або інше джерело відчуттів …

У цей проміжок часу Силі Тілесності (тілу) захочеться розслабитися і “поніжитися”; і якщо Ви маєте таку можливість, то дозвольте Їй отримати цей досвід, ці відчуття.

Рекомендації на даний період (транзит): “Розслабте тіло” на цей місяць і “отримуйте адекватні тілесні насолоди та задоволення”. Це є час “відпустки” або “канікул”;  до речі, це також є літний місяць, тобто час відпусток. Але, наприклад, Індія – це не місце для подібного відпочинку /відпустки, туди треба їхати за іншим досвідом і іншими знаннями.

  ‘

     7) Граха Шукра [ “Сила Венери”] в Раші ‘Мітхуна’ [3-м сидеричний знак “Пара людей” ?] – з 14 травня по 9 червня – для Сили Тілесності / Насолоди, для “Стихії Води” відповідатиме, скоріше, несприятливій порі, оскільки вплив, на Шукру, “Стихії Повітря” і Сили інтелекту будуть заважати їй отримувати задоволення, розслаблятись и задовольняти подібні бажання.

Нашій тілесній Силі (плоті / тілу) або доведеться “попрацювати руками” (впливати на оточення, працювати), або зайнятися “передачею” (інформацією, комунікаціями або схожими видами діяльності).

В такий час мало можливостей для комфорту і насолоди. Але, можна, наприклад, отримати задоволення від роботи руками, якщо ми це вміємо. А якщо не вміємо, то доведеться або цього навчитися, або займатися завданнями “передавання” (спілкування або ініціатив) без насолоди.

Рекомендації на даний період (транзит): Краще протягом цього місяця в контексті тіла “не висуватися”, “ховати” (приховувати) своє тіло, тобто, бути скромним і обережним; задоволень буде небагато, вони будуть скромними і м’якими, а щоб краще прожити цей час в т. з. Сили Тілесності, то краще постійно пам’ятати про свою Вищу Силу, щоб і Сила Шукри (“Тіла”) була під заступництвом і захистом.

   8) Граха Шукра [ “Сила Венери”] в Раші ‘Карка’ [4-м сидеричний знак “Краб”] – з 9 червня по 5 липня – і такий стан Сили Тілесності / Насолоди / Смаку / Комфорту досить складно описувати та інтерпретувати, тому що ‘Карка’ – це начебто Місце Води (“водний” ‘Джала-Раші ‘) , але при цьому дуже глибоке (нематеріальне), внутрішнє, витончене Місце (адже це – Раші ‘Чандри’, Раші “Сили сприйняття”) .

Комфорту і задоволень, по-перше, буде мало, по-друге, вони будуть  відноситись  до тонких і чуттєвих (“душевних”) сфер життя.

Крім того, в тілі буде деяка невпевненість, але зовсім не у відношенні фізичних або тілесних можливостей або відчуттів. Швидше будуть такі сумніви як, чи правильно я використовую своє тіло, чи перебуваю в правильному місці, чи правильно застосовую своє тіло як інструмент.

Рекомендації на даний період (транзит): Шукайте Комфорт як Задоволення на рівні сприйняття. Спроможіться ставитися до Сили Насолоди як до “Задоволення” на рівні “Душі”. Оскільки тілесного комфорту буде мало, пошукайте Щастя / Задоволення на глибинному рівні (в “душі”, у “серці”).

   9) Граха Шукра [ “Сила Венери”] в Раші ‘Сімха’ [5-м сидеричний знак “Лев”] – з 5 липня по 1 серпня. Якщо раніше Сила Тілесності / Насолоди / Смаку / Комфорту відчувала брак задоволень і комфорту, то зараз їх буде ще менше. Адже тепер на Силу Шукри впливає не подібна Їй Стихія Води, а протилежна – Стихія Вогню …

Заважатиме насолоджуватися “переміщення” відчуттів з “Тіла” (матеріального тіла) в “Душу” (Сприйняття). Крім того, ми відчуємо деяку напругу через концентрацію уваги Вищої Сили до “тіла”.

Таким чином, посилюється напруга і усвідомленість, потрібно відповісти на питання – заради чого, з якою Метою.

У цей проміжок часу, якщо я усвідомлюю, що правильно застосовую тіло, то навіть концентровані і напружені (“вогненні”) тілесні відчуття будуть давати певне задоволення; а якщо я буду усвідомлювати, що тіло використовується недоречно, то негативний досвід Тілесних відчуттів в даний час посилиться.

Рекомендації на даний період (транзит): Віддайте своє тіло Вищій Силі (Духу або своєму Покровителю-Захиснику).

   10) Граха Шукра [ “Сила Венери”] в Раші ‘Канья’ [6-м сидеричний знак “Дівчина”] – з 1 серпня по 1 вересня – для Сили Тілесності / Насолоди / Стихії Води це несприятливий місяць, тому що вплив “ Стихії землі ” і Сили” Інтелекту “заважатиме Шукрі отримувати задоволення, заважати бути Їй в стані розслаблення і комфорту.

Нашій тілесній Силі (Тілесності) доведеться або “зайнятися накопиченням / складуванням”, або систематизацією. В таких умовах Сила Задоволень і Смаку відчуває обмеження; тому в цей місяць 2018-го року будуть мінімальні можливості для комфорту і насолоди.

Для Сили Шукри (Сили Тілесності / плоті) це “найгірший період” 2018-го року. Їй буде неприємно. Тілу (Тілесності) доведеться постраждати і потерпати протягом цього проміжку часу.

Можна спробувати отримати задоволення, наприклад, від систематизації, від рутинної роботи або обмежень, якщо зумієте … Але зазвичай ми цього не вміємо, тому, буде відчутним в тілі (Тілесності) відсутність насолод і комфорту.

Рекомендації на даний період (транзит): У контексті тіла (Сили тілесних відчуттів) краще протягом цього місяця “поберегтися”, тобто “берегти своє тіло”, бути обережним і акуратним з тілесним досвідом, дотримуватись обмеження, приймати “дискомфорт” цього періоду . Крім того, потрібно буде “фізично попрацювати”, та й робота буде одноманітною, монотонної або рутинної, вимагатиме від тіла терпіння і наполегливості. Задоволень буде вкрай мало, вони будуть “млявими” і “нудними”. Щоб Сили Тілесності краще пережити цей час, звіряйте своє життя зі своєю Вищою Силою, щоб Граха Шукра (“Сила Тілесності”) також була під заступництвом / захистом особливо в цей проміжок часу.

   11) Граха Шукра [ “Сила Венери”] в Раші ‘Туула’ [7-м сидеричний знак “Людина з Терезами”] – з 1 вересня 2018 з 1 січня 2019 – вказує на те, що Сила Тіла / ‘Води’ / Смаку / Насолоди буде відчувати себе дуже приємно і комфортно.

Знову наступає сприятливий час для насолод і задоволень, для відпочинку і радості в тілі. Приємний тілесний досвід буде, скоріше, “повітряний”, “легкий”, “тваринний”,  безтурботний, “безвідповідальний”, особливо, якщо тілу “дати волю”.

Ці три місяці цього року хороші для того, щоб “відпочити тілом”, поліпшити тілесне здоров’я, отримати приємні відчуття в головному “місці задоволень” тіла (“в животі”).

У цей проміжок часу Силі Тілесності (Шукри) захочеться отримувати сучасні “міські” задоволення, “розслабитися”; якщо Ви маєте таку можливість, то отримаєте цей досвід / відчуття.

В “міський” соціальному середовищі є і небезпеки, тому будьте уважні, не дозволяйте тілесному (зовнішньому) переважати над Духовним (внутрішнім).

Рекомендації на даний період (транзит): Можете вдруге в цьому році “відпочити тілом”, насолодитися золотою осінню і споживанням “плодів літа”, отримуйте розумні тілесні задоволення, дозвольте адекватний комфорт і приємний досвід, але не відпускайте досвід на “самоплив”, стежте за Силою Шукри (Тілесності).

   12) Граха Шукра [ “Сила Венери”] в Раші ‘Врішчіка‘ [8-м сидеричний знак “Скорпіон”] – після 1 січня 2019 року – і в цей час Сила Тілесності / Насолоди / Комфорту відчуває себе недобре, напружено, некомфортно, оскільки Вогонь Мангали “перегріває”, “напружує” і “лякає” Силу Тілесності / Смаку / Насолоди, не дивлячись на те, що в цьому Раші присутня і Стихія “Води”.

Тому комфорту і задоволень в цей час буде менше, ніж хотілося б.

Крім того, на Силу тілесних відчуттів в цей проміжок часу дуже сильний вплив матимуть інстинкти, бажання виживання (“боротьба за виживання”, “продовження роду” і подібне).

Рекомендації на даний період (транзит): У першій половині січня 2019-го року Силі Тілесності / Смаку / Задоволень буде незатишно, і навіть  дещо небезпечно. Будьте скромні в своїх бажаннях насолоджуватися і обережні в способах їх отримання – в цей проміжок часу для тіла / тілесних відчуттів небезпечно ризикувати. Будьте усвідомлені і обережні, оскільки для Шукри [“Сили Венери”] Мангала [“Сила Марса”] — як правитель Врішчіка-Раші — привабливий, але небезпечний. Помилка у виборі заходів задоволень з великою ймовірністю може призвести до проблеми або хвороб тіла.

~~~

  Щоб більш детально описати глобальні  (для всіх людей) результати та рекомендації транзиту (Гочари) Шукри в 2018-му році можна побудувати транзитні карти(Гочара-кундалі)на моменти переходів Грахи Мангали з одного стану в інший.

Більш точні і індивідуальні опису періодів — транзитів (Гочари) — Грахи Шукри [ “Сили Тілесності”] варто робити для кожної людини індивідуально по його карті народження  (“зодіаку”, Джанма-кундалі).

 

— ~~~ ### ~~~ —

Буддха-Гочара 2018 – Дати транзитів Грахи Буддха [ “планети Меркурій”] в 2018-му році:

Дхану → Врішчіка   11 грудня 2017
Врішчіка → Дхану 6 січня 2018 (субота)
Дхану → Макара     27 січня 2018 (субота)
Макара → Кумбха 15 лютий 2018 (четвер)
Кумбха → Мііна 3 березня 2018 (субота)
Мііна → Меша   9 травня 2018 (середа)
Меша → Врішабха 27 травня 2018 (неділя)
Врішабха → Мітхуна 10 червня 2018 (неділя)
Мітхуна → Карка 25 червня 2018 (понеділок)
Карка → Сімха     2 вересня 2018 (неділя)
Сімха → Канья    19 вересня 2018 (середа)
Канья → Туула        6 жовтня 2018 (субота)
Туула → Врішчіка   26 жовтня 2018 (п’ятниця)
Врішчіка → Дхану 1 січня 2019 (вівторок) о 06:30

 

Буддха-Гочара [транзити Буддхі] на 2018 рік

Буддха буде у всіх Раші  (знаках сидеричного зодіаку), тобто Місцях (станах), протягом 2018-го року. Це такі положення (‘Раші’) Буддхі:

1) в Раші ‘Врішчіка’ [8-м сидеричний знак “Скорпіон”]                   –   до 6 січня;
2) в Раші ‘Дхану’ [9-м сидеричний знак “Вершник-стрілець”]        –   з 6 по 27 січня 2018 роки;
3) в Раші ‘Макара’ [10-м сидеричний знак “Крокодил-гавіал”]      –   з 27 січня по 15 лютого;
4) в Раші ‘Кумбха’ [11-м сидеричний знак “Людина з глечиком”]   –  з 15 лютого по 3 березня;
5) в Раші ‘Мііна’ [12-м сидеричний знак “Риби” ?]                             –    з 03 березня по 09 травня 2018;
6) в Раші ‘Меша’ [1-м сидеричний знак “Баран” ?]                            –    з 09 по 27 травня 2018 роки;
7) в Раші ‘Врішабха’ [2-м сидеричний знак “Корова” ?]                   –    з 27 травня по 10 червня 2018;
8) в Раші ‘Мітхуна’ [3-м сидеричний знак “Пара людей” ?]             –    з 10 по 25 червня 2018 роки;
9) в Раші ‘Карка’ [4-м сидеричний знак “Краб”]                                –    з 25 червня по 2 вересня;
10) в Раші ‘Сімха’ [5-м сидеричний знак “Лев”]                                –    з 2 по 19 вересня 2018 роки;
11) в Раші ‘Канья’ [6-м сидеричний знак “Дівчинка”]                      –    з 19 вересня по 6 жовтня;
12) в Раші ‘Туула’ [7-м сидеричний знак “Людина з Терезами”]   –    з 6 по 26 жовтня 2018 роки;
13) в Раші ‘Врішчіка’ [8-м сидеричний знак “Скорпіон”]                 –    після 26 жовтня.

 

1) Буддха – 8-й Раші: до 6 січня

Граха Буддха [Сила “Меркурія”] знаходиться в Раші Врішчіка [сидеричний знак “Скорпіон”] – до 6 січня 2018 року – і це означає, що Сила Розрізнення, Сила Логіки / інтелекту / інформації, Сила Форм / концепцій / схем знаходиться в нетривіальному і суперечливому (“вогненно-водному”) стані.

В деякій мірі Буддхі зрозумілі Першоелементи Вогню (Мангала, як правитель цього Раші) і Води (сам Врішчіка-Раші), але Врішчіка – це особливий і непростий Раші, який є Місцем Усвідомлення, Місцем змінених станів свідомості, і тому це ще в деякій мірі Раші Ефіру (Простору) – Акаша-Махабхути. А Стихія Ефіру для Буддхі сама незрозуміла, сама далека від Нього (і в прямому, і в філософському сенсі).

Тому в цілому це положення для Буддхі незрозуміле, чуже, дивне, що лякає, занадто нематеріальне (непроявлене, суб’єктивне, абстрактне, глибоке, внутрішнє).

Хоч це і не Шані-Раші  (Місце Шані), але тим не менш, Сила Буддхі відчуває себе там дуже обмежено, а отже недоречно ( «не розуміюче”), Сила Логіки не може інтелектуально зрозуміти З’єднання Води й Вогню (поєднання Першоелементів “Вода” і “Вогонь” – ‘Джала‘ і ‘Агні’).

Таким чином, протягом цього місяця (цього транзиту) інтелект і інформаційні можливості людей будуть слабкими, логіка і дискримінація (розрізнення) в стані обмеження, недоречними і неефективними.

Рекомендації для даного періоду часу (транзиту) Грахи Буддха: Оскільки це Місце (Раші) для Сили Буддхі непросте і незрозуміле, більш того, ця Сила в ньому обмежена і недоречна, то намагайтеся покладатися на Усвідомлення (Свідомість), а не на інтелект / логіку. Зверніть увагу на змінені станів свідомості, в тому числі, в інформаційній та інтелектуальної сферах життя. Намагайтеся відчувати Першоелемент Ефіру і слухати Простір, шукайте в ньому знання, усвідомлюйте тенденції і напрямки розвитку, а не факти / відомості, як набір інформації, не формальні концепції / схеми / шаблони; і відповіді в цей час теж потрібно отримувати на підставі Знань – тобто Принципів і Законів, а не з інформації та її обробки. Оскільки інтелект, логіка, здатність до розрізнення (“вибору”) і роботи з інформацією ослаблені та обмежені, то зведіть до мінімуму їх застосування, а за знаннями зверніться до Вчителя, Законів /Закономірностей і Принципів.

2) Буддха – 9-й Раші: з 6 по 27 січня

Граха Буддха [Сила “Меркурія”] знаходиться в Раші Дхану [сидеричний знак ‘Вершник з луком і стрілами (“Вершник-стрілець”)’] – з 6 по 27 січня 2018 року – і це означає, що Сила Розрізнення, Сила Логіки / Інтелекту / інформації, Сила Форм / концепцій / схем знаходиться в незрозумілому їй і недружньому стані.

Тому логіка і інтелект не будуть сильні. Але в той же час можна відчути, що і цю Силу, Силу Форм / Відмінностей можна поставити на служіння Вищій Силі; наприклад, з фактів можна витягувати Принципи, а інформацію можна перетворювати в Знання.

Зрозуміло, сама Сила Розрізнення не може усвідомлювати Вищу Силу і Вищу Мету; тому в ці два проміжку часу вкрай необхідно усвідомлювати якості / можливості Сили Інтелекту / інформації, а також розуміти Її місце в житті.

Рекомендації для двох даних періодів часу (транзитів) Грахи Буддха: Оскільки Сила Логіки / Форм слабка, то будьте уважні зі словами, текстами, повідомленнями, перевіряйте ще й те, що Вам “говорить” Інтелект, перечитуйте важливі листи, договори і інші тексти. Усвідомлюйте, що Інтелект і Логіка – це лише інструменти, які опрацьовують інформацію, і при цьому вони вкрай недосконалі. При бажанні чи необхідності прийняти важливі, доленосні, стратегічні рішення не покладайтесь на інформацію і “факти”, а постарайтеся покладатися на Принципи, Силу Мудрості, погоджуйте життя (або хоча б важливі кроки) зі своїм Учителем / Наставником. Пам’ятайте, коли говорять “людині властиво помилятися”, насправді мається на увазі “інтелекту людини властиво помилятися”.

3) Буддха – 10-й Раші: з 27 січня по 15 лютого

Граха Буддха [Сила “Меркурія”] знаходиться в Раші [сидеричний знак] Макара [ “Козеріг-гавіал”] – з 27 січня по 15 лютого 2018 року – і це означає, що Сила Розрізнення, Сила Логіки / Інтелекту / інформації, Сила Форм / концепцій / схем знаходиться в “більш ніж нейтральному” (вище середнього) стані і дружньому Місці; оскільки Стихія Повітря Грахи Шані (як правителя 10-го Раші) доброчинна для Буддхі, а Граха Шані (як правитель 10-го Раші) “добре”, дружньо ставиться до Грахи Буддхі.

Тому логіку та інтелект застосовувати можна в основному для рутинних, звичайних і матеріалістичних напрямів діяльності.

В цей час Сила Інтелекту та інформації буде особливо схвалена і прийнята в соціальних системах, що, в “Місті” (соціумі), в кар’єрних досягненнях і успіхах, в застосуванні інформаційних схем / систем для фінансово-соціальних цілей.

Якщо Ви фахівець в інформаційних сферах або професіонал в комп’ютерній / IT області, то цей проміжок часу (“транзит”) для Вас буде надзвичайно сприятливий; будуть можливості підвищити свою компетенцію в сфері інформації / IT / комп’ютерів, а також вірогідні кар’єрні досягнення або зростання соціального статусу.

Якщо Ви хочете освоїти або поглибити свою освіту в інформаційних  галузях , тоді для цього настав відповідний час.

Крім того, можете тренувати і розвивати свою пам’ять, інтелект / логіку, володіння фактами та відомостями (ерудицію), особливо в тих аспектах, де потрібні старанність, уважність, вміння виконувати одноманітні / монотонні дії, бути “посидючим”, “не залучений” спостерігачем.

Оскільки і Граха Буддха, і Макара-Раші відповідають Стихії (Першоелементу, Махабхуті) “Землі”, то Сила Розрізнення / Інтелекту буде “земною”, практичною, матеріалістичною, прагматичною. Таким чином, цей час вкрай сприятливо для вирішення матеріальних завдань – для цілей безпеки і виживання.

Рекомендації для даного періоду часу (транзиту) Грахи Буддха: Застосовуйте свою логіку і інтелект в звичайних (повсякденних) і земних (практичних) напрямках. Проявіть свої інтелектуальні можливості в соціумі / суспільстві, покажіть своє вміння володіти або займатися інформацією; “Місто” оцінить це, і Ви отримаєте, наприклад, кар’єрний ріст або повагу (визнання). Усвідомлюйте, що сучасна фінансово-соціальна Система заснована на інтелектуальних концепціях (формальних схемах) і на інформації; тому навички в роботі з інформаційними схемами / сферами дадуть успіхи і досягнення в соціумі. Глибше освойте свою комп’ютерну / інформаційну галузь освіти, якщо є мета в соціальному статусі / кар’єрі. Розвивайте свою пам’ять і логіку, володіння фактами; в цьому проміжку часу інтелект має додаткові здібності бути ретельним, уважним, “посидючим”, наполегливим. Пам’ятайте, що в цей проміжок часу Сила Розрізнення / Інтелекту буде практичною і матеріалістичною; це сприятливий час для матеріальних завдань, заради цілей безпеки / виживання.

4) Буддха – 11-й Раші: з 15 лютого по 3 березня

Граха Буддха [Сила “Меркурія”] знаходиться в Раші Кумбха [сидеричний знак “Людина з глечиком” – “Людина з манною небесною”] – з 15 лютого по 3 березня 2018 року – і це означає, що Сила Розрізнення, Сила Інтелекту / інформації, Сила Форм / концепцій знаходиться в сприятливому, жвавому стані і дружньому Місці; оскільки Стихія Повітря Грахи Шані (як правителя 11-го Раші) добродійна для Буддхі, а Граха Шані (як правитель 11-го Раші) дружньо ставиться до Грахи Буддха.

Формальна і концептуальна Сила Інтелекту, зрозуміло, не стає “Повітряною” – такою, що пізнає і досліджує, але, тим не менш, Інтелект і Логіка будуть сильні, уважні, ретельні.

Значить це все-таки гарний час для пізнання, дослідження, тобто для того, щоб за фактами побачити принципи, щоб інформація принесла знання.

Навіть журналісти будуть намагатися давати не тільки “об’єктивну інформацію і факти”, а й тенденції, напрямки і аналітику.

Про вплив і результати положення (стану) Буддхи в Кумбха можна говорити дуже багато, але обмежимося ключовими якостями і результатами: Сила Розрізнення / Інтелекту отримує рідкісну для Неї і вкрай цінну властивість Аналітики, тобто Логіка як єдність аналізу і синтезу є слабкою і навіть небезпечною , якщо в ній не вистачає якості Синтезу (Об’єднання, Йоги), а Кумбха, і стоїть за ним правитель – Шані, – дають потенціал Інтелекту стати аналітичним {Вам одразу згадується Шерлок Холмс чи ні :-)? ..}.

Отже, цей проміжок часу в контексті Сили Розрізнення / Логіки – один їх трьох кращих періодів в 2018-му році. Не пропустіть цей час.

Рекомендації для даного періоду часу (транзиту) Грахи Буддха: Оскільки інтелект / логіка сильні і уважні, направте їх на пізнання, на дослідження, щоб факти привели до принципів, щоб інформація трансформувалася в Усвідомлення. Усвідомлювати, що знання невеликої кількості принципів дозволяє не знати величезну кількість інформації / фактів; тому розумійте – які тенденції стоять за інформацією і фактами. Завдяки впливам Грахи Шані і Першоелементу “Повітря” інтелект може володіти потенціалом до аналітики; отже, використовуйте цей час: Якщо Ви збиралися зайнятися аналітикою або дослідженнями, то даний період (транзит) дуже сприятливий.

     ‘

5) Буддха – 12-й Раші: з 3 березня по 9 травня

Граха Буддха [Сила “Меркурія”] знаходиться в Раші Мііна [сидеричний знак “Риби”] – з 3 березня по 9 травня 2018 року – і це означає, що сила Розрізнення, сила Логіки / інтелекту / інформації, сила Форм / концепцій / схем знаходиться в дивному і незрозумілому для неї стані, а оскільки це все “незрозуміло”, інтелекту здається неправильним і навіть “страшним” (небезпечним), то сила Логіки / інтелекту в цьому Місці (Раші) відчуває себе дуже погано, навіть можна сказати, що це Місце – й транзит через нього – “найгірший” і критичний для неї, такий що ослаблює і лякає цю Силу.

Тому в цей час не покладайтесь на Логіку і її інструмент – інтелект – і на інформацію, пам’ять, здатність правильно розрізняти.

Зрозуміло, в тих сферах, де без неї ніяк (“точні”, матеріалістичні, логічні, об’єктивні науки і сфери життя), застосовуйте її так, як виходить.

Але розумійте, що не можна бути впевненим у  “висновках і роз’ясненнях” Логіки, особливо в стосунку до інформаційних “результатів” – чисел, величин, значень, символів, слів …

Є і деякий “позитивний” ефект – інтелект можна використовувати нестандартним, несподіваним способом , можна зробити незвичні, дивні, потойбічні варіанти відповідей / висновків / умовиводів; можна знайти для логічного / інтелектуального завдання дуже незвичайне нестандартне рішення.

Але, в цілому, у самій Сили Розрізнення, Інтелекту, Форми буде досвід “здивування і нерозуміння”, наприклад, відсутність фактів / інформації або “правил” для її обробки / застосування.

Це хороший проміжок часу, щоб дати “голові” (“людському комп’ютеру”) відпочити, охолонути, саме час звернути увагу не на думки, а на почуття (на відчуття в грудях, настрій і “емоції”), а також на “інстинкти” (відчуття в тазу) і бажання / потреби (відчуття в “животі”).

В цей час варто особливу увагу і багато часу приділити “справжнім” практикам, тобто реальним духовним практикам, які дають справжній досвід Духа, наприклад, глибокої трансцендентальної медитації, технологіям звернення уваги всередину, до відчуттів і самих витончених глибин мислення.

Потрібно не забувати, що в практиках отримання досвіду (прямого сприйняття, Йоги) і глибоких відчуттях Сприйняття і Буття (Чандри і Сур’ї) не має значення як думати, а важливо відчувати, сприймати і відчувати.

Також у цей час особливо цінно і ефективно “слухати Простір”, тобто звертати увагу своїй Здібності Розрізняти на Силу Простору (Гуру / Бріхаспаті), на Першоелемент “Ефіру”(Махабхуту Акаша).

З простору будуть надходити не тільки Спокій, Мудрість і відповіді, але також Знання та Принципи. Однак, в цілому, у самій Силі Інтелекту буде відчуття тимчасового “безсилля” і навіть марності.

Рекомендації для даного періоду часу (транзиту) Грахи Буддха: Надайте відпустку Силі Логіки / Інтелекту, не покладайтесь на пам’ять, дискримінацію (здатність до розрізнення), порівняння та “правильний” вибір; більше ґрунтуйтеся на відчуттях, почуттях і інстинктах. Не покладайтесь на інтелектуальні висновки / роздуми і інформацію – цифри, значки / символи, слова / значення, форму / схему / концептуальність. Силу інтелекту можна пробувати застосовувати нестандартними способами, шукати незвичні відповіді / рішення. Займайтеся практиками сприйняття і усвідомлення, що дають реальний досвід Сили Духа / Усвідомленості (Чистого Буття) і Сили сприйняття (витонченість сприйняття), наприклад, трансцендентальну Медитацією (Дхьяна), практикою прямого сприйняття об’єктів пізнання (Йоги) і проживання відчуттів “внутрішнього світу”. Слухайте Простір – Силу Простору (Гуру) і Першоелемент “Простору” (Акаші).

6) Буддха – 1-й Раші: з 09 по 27 травня 2018 року

Граха Буддха [Сила “Меркурія”] знаходиться в Раші Меша [сидеричний знак “Баран”] – з 09 по 27 травня 2018 року – і це означає, що сила Розрізнення, сила інформації, сила Форм / концепцій / схем знаходиться в гострому, “припеченому”  (“спекотному”), сконцентрованому, “гарячому” стані, оскільки в цьому часі на нього впливають “Вогняний” Меша-Раші і “Вогняний” Мангала [Сила “Марса”].

Оскільки Силу Логіки / Інтелекту “підігріває” Першоелемент Вогню (Агні-Махабхута), то вона не тільки відчуває, що “потрібно щось робити і вирішувати”, але також “потрібно приймати рішення швидко і точно, цілеспрямовано і прямо”. Однак у Сили Логіки це вдається невдало.

Таким чином, в цей час інтелект швидкий, але все-таки не цілком ефективний.

Друга важлива якість цього проміжку часу: Сила Логіки / інформації відчуває, що від неї чекають гострих, різких, проникливих відповідей і рішень, щоб вона “вела”, “направляла”, а у неї для цього мало “Вогню”, а головне – недостатньо відповідальності. Адже якщо я даю Відповідь, то я  (в даній ситуації — Сила Буддхі) і повинен нести за нього Відповідальність. А Сила Інтелекту / Концепцій, Форм / Схем намагається надати висновки, порівняння, вибір рішень, але не відповідати за них. Більш того, вона часто і легко змінює / замінює свої висновки і рішення.

Не дивлячись на те, що в цей час Сила інтелекту і пам’яті видає особливо багато інформації (бо вона “на увазі”, “на чолі”, “на локомотиві”), але тим не менш, вона і сама в певній ступені відчуває, що в її інформації мало сили і суті (фундаментальності). Ззовні точніше можна зрозуміти, що концепції / схеми і інтелектуальні роздуми – це не найкращий спосіб усвідомлення або прийняття найважливішого рішення про Напрямок / Шлях.

Рекомендації для даного періоду часу (транзиту) Грахи Буддха: Як і в попередньому транзиті, Сила Розрізнення / Інтелекту / логіки не ефективна; при транзиті через 12-й Раші вона не намагалася видавати свої рішення, а при транзиті через 1-й Раші вона “бере на себе” надзвичайно багато, і навіть повідомляє “я зможу, я зможу!”, але все це стане безвідповідальним. Не спирайтеся на інформацію / пам’ять / дискримінацію, на інтелектуальні висновки / роздуми і інформацію (всіх / значення, символи / знаки, слова, концепції). Вкрай важливо в цей проміжок часу перевіряти інтелектуальні рішення через Силу Розуму / Мудрості (Сила Гуру)і не поспішати їх виконувати, мати терпіння (Силу Шані).

    ‘

7) Буддха – 2-й Раші: з 27 травня по 10 червня

Граха Буддха [Сила “Меркурія”] знаходиться в Раші Врішабха [сидеричний знак “Корова”] – з 27 травня по 10 червня 2018 року – і це означає, що сила Розрізнення, сила Логіки / інформації, сила Форм / концепцій / схем знаходиться в спокійному і прагматичному (“водно-земному”) і стійкому стані, оскільки вона потрапляє під вплив Першоелементу “Води” Грахи Шукра і Першоелементу “Землі” Врішабха-Раші.

Вона буде намагатися спокійно вирішувати питання “відпочинку” (отримання комфорту або насолоди) і практично вирішувати об’єктивні матеріальні питання “виживання” (безпеки і “впевненості в завтра”). Сила Інтелекту буде ефективна в цих двох щільних Сферах нашого існування і допоможе “накопичити” і “отримати задоволення” від цього, “зробити запаси” і “відпочити”, “забезпечити безпеку” та “насолодитися цим”. Як то кажуть: «поспали – тепер можна поїсти; поїли – тепер можна поспати … ».

Крім того, і Буддха, і Врішабха відповідають Стихії “Землі” (Прітхіві), тому сфера виживання / безпеки, теми “об’єктивної інформації” та питання “страхів за життя і позбавлення від них” будуть особливо проявлені.

В цілому ж Граха Буддха – Сила об’єктивності / матеріалістичні – буде відчувати себе в “безпеки і спокої”, тому вона буде “розслабленої”, жвавою, багатослівною.

Рекомендації для даного періоду часу (транзиту) Грахи Буддха: Оскільки інтелект буде не тільки спокійним, але і практичним, “земним”, стабільним, саме час вирішувати питання “праці і відпочинку”, такі як отримання комфорту / насолоди, дозвіл фінансово-матеріальних завдань і безпеки. Використовуйте Силу інтелекту / матеріалізму в тому, щоб збирати і накопичувати, отримуйте задоволення від цього, робіть запаси, насолоджуйтеся цим. Логіка і дискримінація може чітко і результативно займатися “об’єктивної” інформацією. Крім того, один з найпоширеніших “видів відпочинку” для Сили Інтелекту – це гумор; тому Гумор на здоров’я або ж послухайте, як це роблять інші Майстри Гумору. В цілому, цей проміжок часу для Сили Логіки / об’єктивності можна вважати досить сприятливим, якщо Вас влаштовують такі рівні життя, як прагматика (“виживання / безпека” – “Земля”) і насолоди (“тілесні радості” – “Вода”).

8) Буддха – 3-й Раші: з 10 по 25 червня

Граха Буддха [Сила “Меркурія”] знаходиться в Раші Мітхуна [сидеричний знак “Пара людей чоловік-і-жінка”] – з 10 по 25 червня 2018 року – і це означає, що Сила Розрізнення, Сила Логіки / інформації, Сила Форм / концепцій / схем буде в потужному і ефективному стані, оскільки Вона на своєму Місці (в своєму власному Раші).

Інтелект в цей час буде надзвичайно результативним, більш того, він буде мислячим, чинним, що досліджує, активним, що поширюється на оточення, “товариським” (таким що “комунікує”, “спілкується”).

Таким чином, можна займатися інформацією (якщо Вам це дійсно необхідно), аналізувати факти і шукати в них закономірності, досліджувати і пізнавати, мислити, розрізняти і порівнювати.

Можна займатися концепціями / ідеями, але бажано вищими концепціями, зокрема, “концепція Бога” – це Вища концепція.

Діяльність рук і мову можна узгодити з тим, що пізнається і поширюється інтелектом, і тоді можна виконувати точну і філігранну роботу руками або голосом; від можливості щось коротко і ємко написати / сказати до можливості впливати словом / промовою.

Це хороший проміжок часу для “наукової”, академічної діяльності в сучасному розумінні, для аналітики, для виступів / красномовства або навчання цим навичкам, для книгописання, журналістики та інших напрямків письменництва, для практики або навчання мови, інших мов, етимології, онтології і подібним областям знань.

Рекомендації для даного періоду часу (транзиту) Грахи Буддха: Пишіть і говоріть, користуйтеся інтелектом / логікою (якщо Вам це потрібно), займайтеся аналітикою, вивчайте і розумійте, займайтеся інформацією (якщо у Вас є така потреба). Мисліть в найвищому значенні цього поняття (зокрема, наблизитися до Бога можна не тільки через відчуття, але і через розум). Сила Розрізнення і Аналізу / Синтезу проявлена і ефективна, Сила Промови теж. Тому будьте раціональні і розумні; якщо Ви давно збиралися щось написати або записати – пора це зробити. Чи не збиралися – ну тоді напишіть хоча б один лист, але великий; тим більше на це у Вас є цілий місяць. Якщо буде можливість сказати промову (“speech”) або хоча б тост – обов’язково скажіть. Якщо не знаєте як – повчіться у грузинів або когось іншого, хто вміє говорити тости і промови, тим більше час  сприятливий . Поліпшіть знання мов, хоча б одної – своєї рідної.

9) Буддха – 4-й Раші: з 25 червня по 2 вересня

Граха Буддха [Сила “Меркурія”] знаходиться в Раші Карка [сидеричний знак “Краб”] – з 25 червня по 2 вересня – і це означає, що Сила Розрізнення , Сила Логіки / інформації, Сила Форм / концепцій / схем знаходиться в мінливому – рухомому і текучому (“водному”) – стані.

Це могло б бути непогано, якщо б Силі Інтелекту був доступний рівень почуттів і емоцій, але Буддха говорить “я не можу відчувати, я можу лише гадати / мислити” (“поясніть мені, що таке відчувати”), тому в цей час Сила Об’єктивності / Матеріальності / Формальності ослаблена через нерозуміння, оскільки вона потрапила в Місце (Раші) “мінливих і текучих відчуттів”.

Отже, інтелект / логіка будуть виглядати непереконливо, висновки й роздуми будуть слабкими і неефективними. Сила відчуває себе «не на своєму місці”, і саме Місце – Карка-Раші – відчуває, що прийшла нечутлива, недоречна Сила (Граха).

Таким чином, цей проміжок часу вже протилежний – несприятливий і нерезультативний для інформації та аналізу. Найкраще, що можна зробити для Сили інтелекту – це давати йому завдання / практики щодо розрізнення відчуттів, по дослідженню досвіду, по увазі до Сили Простору (Гуру) та до Сили сприйняття (Чандри).

Рекомендації для даного періоду часу (транзиту) Грахи Буддха: Оскільки Інтелект і Почуття “несумісні”, то головне, що варто порадити, це постаратися якомога менше застосовувати Логіку і Об’єктивність. Пам’ятайте, що Сила інтелекту / дискримінації в цей час просто для отримання досвіду, без аналізування, без пошуку формальних і матеріалистичних (“об’єктивних”) рішень. Не покладайтесь на інформацію / пам’ять. У цей час намагайтеся не користуватися інтелектом. Довіряйте Силі сприйняття (Чандрі), Силі Минулого Досвіду (Кету) або Силі Знань / Принципів / Розуму (Гуру).

10) Буддха – 5-й Раші: з 2 по 19 вересня

Граха Буддха [Сила “Меркурія”] знаходиться в Раші Сімха [сидеричний знак “Лев” / “Трон”] – з 2 по 19 вересня 2018 року – і це означає , що Сила Розрізнення, Сила Логіки / Інтелекту / інформації, Сила Форм / концепцій / схем знаходиться в стабільному і трохи “Вогненному” стані, адже Сімха-Раші “вогненний”, та й Сур’я – це теж майже “Вогонь”, адже Він – “Світло”. Це не підходить Буддхі.

Але найважливіше в даному транзиті навіть не це, а те що Сімха і Сур’я максимально”сконцентровані”, сутнісні, тобто вони все бажають / роблять за великим рахунком, заради Вищого, заради Вищої Сили. Тобто, Сімха-Раші і Граха Сур’я абсолютно абстрактні, суб’єктивні, “внутрішні”. А Сила Буддхі – навпаки об’єктивна, формальна, поверхнева. Тому Силі Інтелекту / Логіки знову незатишно і вона там (в цьому Місці – Раші) знову недоречна (хоча з інших причин), і ще більш ослаблена. Як дитина (Буддха) розуміє, що Батько (Сур’я) – це і рідний / близький, і авторитетний, і найсильніший, але все одно боїться і побоюється його – свого рідного Батька.

Отже, знову немає сенсу покладатися на інформацію та її інтелектуальний аналіз, на пам’ять і концепції / схеми / форми.

Рекомендації для даного періоду часу (транзиту) Грахи Буддха: Застосовуємо інтелект / логіку мінімально, а найголовніше – нагадуємо Силі Об’єктивності те, що важливо все робити “по великому рахунку”, заради Вищого. Зокрема, слід нагадувати Дитині (в мені) про те, що є Батько, є Голова, є Вище. І найкраще, що Сила Буддхі може робити – це йти за Силою Сур’ї, як Дитина віддано, слідувати за гідним і авторитетним Батьком. В цей час не потрібно спиратись в рішеннях на “об’єктивну інформацію” та її інтерпретації, на логіку, концептуальності (формальності), схематичності (стандартності).

11) Буддха – 6-й Раші: з 19 вересня по 6 жовтня

Граха Буддха [Сила “Меркурія”] знаходиться в Раші Канья [сидеричний знак “Дівчинка”] – з 19 вересня по 6 жовтня 2018 року – і це означає , що Сила Розрізнення, Сила Логіки / інформації, Сила Форм / концепцій / схем знаходиться в близькому й зрозумілому їй, практичному, гнучкому стані – стані множинності, прагматичності, об’єктивності, матеріальності, оскільки Канья-Раші “двоїстий” і “земний” знак. Більш того, Канья – це своє Місце (Раші) Буддхі.

Тому Сила Інтелекту стає тут сильною, ефективною, надзвичайно практичною, такою, що пристосовується, що розрізняє. Отже, Силу можна і потрібно застосовувати для “земних” конкретних матеріалістичних справ. Особливо добре використовувати Інтелект для класифікації, сортування, обліку чогось, фільтрації, обробки інформації. Добре розвивати або використовувати пам’ять.

Можна займатися вдосконаленням всіх проявів цієї Сили – здатності розрізнення, аналізу і синтезу, формалізації і побудови концепцій, мови і письменництва.

В цілому, можна сказати, що цей місяць – “кращий”, найсприятливіший в даному році для Сили Логіки, інтелектуального вибору, формування ідей і концепцій. Тому якщо у Вас стоїть питання – підібрати оптимальний час (період) року для інформаційного / інтелектуального або комунікаційного проекту / завдання, пов’язаного з символами, мовами, промовою / листом, то варто запланувати його початок на цей проміжок часу. Складіть важливі (з точки зору тексту, логіки, формальності) договори / контракти, угоди, повідомлення, листи тощо.

Також це найкраща пора року для систематизації, класифікації, “переобліку”, “сортування”, тобто для впорядкування речей, систем, організацій, діяльності та життя в цілому. Тільки тут мається на увазі “порядок” не в сенсі вибору мети і розстановки пріоритетів, а в значенні систематичності, логічності, оформленої, інтелектуальної “завершеності”. А оскільки це “земне” Місце (Раші), то чим більш об’єктивні, матеріальні будуть сфери застосування Сили Інтелекту / інформації, то тим більш ефективними будуть результати. “Бух-ГалТер” – “Book-Keeper” – це той, хто в веде “облікові книги / запису”, а в цей період (транзит) наш Інтелект стає “бухгалтерським”, тому він буде намагатися “все врахувати”. Одночасно він хоче бути “завідувачем складу” …

Рекомендації для даного періоду часу (транзиту) Грахи Буддха: Використовуйте Інтелект і Логіку в рішенні конкретних, практичних справ; особливо для класифікації, “обліку / переобліку”, аналізу і синтезу інформації (аналітики). Покращуйте / застосовуйте пам’ять, розвивайте / використовуйте розрізнення і формальну логіку, формуйте концепції, виконуйте завдання, пов’язані з промовою / письменництвом. Оскільки це найкращий місяць даного року для Сили Буддхі, то при відповідній можливості варто відкласти на цей період завдання інтелектуального вибору, ідей / концепцій; будуть успішні інформаційні та комунікаційні проекти, символізм, лінгвістика і письменництво. Займіться складанням текстів (договорів, угод, повідомлень, листів і подібного), систематизацією, класифікацією, “урахуванням”, “оцінкою”, впорядкуванням речей і діяльності. Інтелектуальна інформація буде здаватися “сильною” – об’єктивною, матеріальною, практичною – тобто такою, на яку можна “покластися”.

12) Буддха – 7-й Раші: з 6 по 26 жовтня

Граха Буддха [Сила “Меркурія”] знаходиться в Раші ‘Туула‘ [сидеричний знак “Людина з Терезами”] – з 6 по 26 жовтня 2018 року – і це означає , що Сила Розрізнення, Сила Логіки / інформації, Сила Форм / концепцій / схем знаходиться в розумовому і текучому (“повітряно-водному”) стані.

Тому Сила Інтелекту буде одночасно трохи дослідницькою (аналітичною, що пізнає) і спокійною (розсолобленою, спрямованою на “комфорт / відпочинок”). Логіка буде не дуже практичною, а спостережною, що досліджує, уважною і орієнтованою на задоволення, “гармонію” (красу), на витончені і приємні рішення / вибір.

Таким чином, в цей час року Силу Інтелекту і Дискримінації варто скерувати на аналітично-дослідні і дизайнерсько-творчі напрямки.

Ще одна особливість прояву Сили Буддхі в Туула-Раші – це деяка загальна безвідповідальність Сили Інтелекту і її прагнення до ігор і розваг; при цьому йому  (Буддхі)  подобаються і безвідповідальність, ігри / розваги, тому він буде задоволеним і відчувати себе добре.

Тому Силу інтелекту / інформації варто направити на сфери розваг (відпочинок, гумор, інтелектуальні / логічні ігри і подібне), на створення концепцій / ідей для “радості життя”, для розслаблення / відпочинку, для “індустрії розваг” (естрада, кіно, “сучасне мистецтво”, концептуальне сучасне мистецтво, сучасна музика, комп’ютерне та інші технократичні забавки і подібне, навіть азартні ігри).

Крім того, застосування інтелекту буде вдалим в комерції, в прагненні заробити гроші легко і приємно, в отриманні вигоди на грі (біржа, гра на курсах, комп’ютерні та азартні ігри тощо). В цілому, інтелекту хочеться “міського життя” – сучасних штучних цінностей і формального (концептуального) використання логіки / інтелекту.

Рекомендації для даного періоду часу (транзиту) Грахи Буддха: Застосовуйте інтелект для вирішення завдань, пов’язаних з комфортом, гармонією, красою, на пошук витончених / приємних рішень. Це найкраща пора року для дизайнерських проектів. Через легкість і безвідповідальність Сили Інтелекту і його прагнення до ігор / розваг в цей проміжок часу застосовуйте логіку і інформаційні можливості інтелекту в сферах розваг, відпочинку, ігор і подібних речах. Займіться інтелектуальними дослідженнями концепцій / ідей для відпочинку, розваг, концептуального мистецтва, технократичних ігор. Ще можна займатися комерцією, пошуками примітивних і приємних способів заробити гроші, грати на біржах, курсами акцій / металів / валют, грати в комп’ютерні або інтелектуальні та подібні ігри. Оскільки інтелект прагне до “соціального життя”, то в цей проміжок року Система буде особливо легко захоплювати увагу Сили інтелекту / логіки сучасними формальними і штучними “ідеалами”, концепціями, цілями.

13) Буддха – 8-й Раші: після 26 жовтня

Граха Буддха [Сила “Меркурія”] знаходиться в Раші Врішчіка [сидеричний знак “Скорпіон”] – після 26 жовтня 2018 року – і це означає, що Сила Розрізнення, Сила Логіки / інтелекту / інформації, Сила Форм / концепцій / схем знаходиться в нетривіальною і суперечливому (“вогненно-водному”) стані.

В деякій мірі Буддхі зрозумілі Першоелементи Вогню (Мангала, як правитель цього Раші) і Води (сам Врішчіка-Раші), але Врішчіка – це особливий і непростий Раші, і він пов’язаний з Місцем Усвідомлення, з Місцем змінений стан свідомості, і тому він в певною мірою Раші Ефіру (Простору) – Акаша-Махабхута. А Стихія Ефіру для Буддхі сама незрозуміла, сама далека від нього (і в прямому, і в філософському сенсі).

В цілому це положення для Буддхі незрозуміле, чуже, дивне, що лякає, занадто нематеріальне (непроявлене, суб’єктивне, абстрактне, глибоке, внутрішнє). Хоч це і не Шані-Раші (Місце Шані), але тим не менш, Сила Буддхі відчуває себе там дуже обмежено, а отже, недоречно ( «не розуміюче”), оскільки Сила Логіки не може інтелектуально зрозуміти З’єднання Води й Вогню (поєднання Першоелементів “Вода” і “Вогонь” – ‘Джала‘ і ‘Агні’).

Таким чином, протягом цього місяця – під час цього транзиту – інтелект і інформаційні можливості людей будуть слабкими, логіка і дискримінація (розрізнення) обмеженими і недоречними (неефективними).

Рекомендації для даного періоду часу (транзиту) Грахи Буддха: Оскільки це Місце (Раші) для Сили Буддхі непростий і незрозуміле, більш того, ця Сила в ньому обмежена і недоречна, намагайтеся покладатися на Усвідомлення (Свідомість), а не на інтелект / логіку. Зверніть увагу на змінені стани свідомості, в тому числі в інформаційній та інтелектуальній сферах життя. Намагайтеся відчувати Першоелемент Ефіру і слухати Простір, шукайте в ньому знання, усвідомлюйте тенденції і напрямки розвитку, а не факти / відомості, що не інформацію, не формальні концепції / схеми / шаблони; відповіді в цей час теж потрібно отримувати на підставі Знань – тобто Принципів і Законів, а не з інформації та її обробки. Оскільки інтелект, логіка, здатність роботи з інформацією і розрізнення (“вибору”) ослаблені і обмежені, то мінімально їх застосовуйте, а за знаннями зверніться до Вчителя, до Законів / Закономірностей, до Принципів.

***

   Щоб більш детально описати глобальні (для всіх людей) результати та рекомендації транзитом(Гочара) Буддхі в 2018 році можна побудувати транзитні карти  (Гочара-кундалі) на моменти переходів Грахи Буддха з одного стану в інший.

Щоб описати відчуття, ефекти і поради для конкретної людини на підставі транзитом Буддхі, слід співвіднести всі зміни стану Грахи Буддхі [“Сили Інтелекту”] з індивідуальною картою народження (Джанма-кундалі) людини, яку ми розглядаємо.

 ~~~ ~~~ ~~~

↓↓↓

Короткі підсумки: транзитні карти  (Гочара-кундалі) – це джерело знань і відповідей про рік

2018-й рік з точки зору Тантра-Джйотішу в результаті даного дослідження Вищих Сил — Грах, (“планет”) — року можна тезисно описати в формі основних рекомендацій по проміжкам року.

* Коли краще планувати / починати важливі проекти:

планувати важливі проекти — 6-13 січня 2018 року;
починати важливі проекти — 19 квітня – 2 травня 2018 року.

* Коли сприятливо створювати сім’ю, одружуватися, вступати в взаємини/стосунки:

14-26 березня 2018 року,
19 квітня – 2 травня 2018 року,
17-26 жовтня 2018 року.

* Коли сприятливий час для зачаття дитини:

краще підібрати Мухурту, або хоча б сприятливу Чандру.

* Коли краще діяльність / діяти для виконання  Призначення:

6-13 січня 2018 року,
2-17 вересня 2018 року,
16-21 грудня 2018 року.

* Коли краще звертатися до чиновників / авторитетної  людини:

2-17 вересня 2018 року.

* Коли укладати важливі угоди /  договори:

15-25 червня 2018 року.

* У який час краще переїжджати / міняти місце мешкання, робити переїзд:

в рідні місця — 16-31 липня 2018 року,
в Духовні місця або до Покровителя —  6-13 січня та 16-21 грудня 2018 року.

* У який час краще починати подорож:

(заради відпочинку, приємних вражень) — 14-26 березня, 19 квітня – 2 травня, 17-26 жовтня 2018,
(заради виконання Обов’язку) —  6-13 січня та 16-21 грудня 2018 року,
(заради соціальних результатів / статусу / положення / Справи / кар’єри) — 2-17 вересня 2018 року.

* Сприятливий час для паломництва:

6-13 січня 2018 року,
2-17 вересня 2018 року,
16-21 грудня 2018 року
(варто підібрати Чандру).

* Сприятливий час для для лікування:

17-26 жовтня 2018 року
(варто підібрати Чандру і варто навіть зробити розрахунок Мухурти).

* Сприятливий час для продажу  нерухомості:

заради соціальних результатів, статусу, Справи/кар’єри —  27 січня – 6 лютого 2018 року,
для комерційних цілей —  15-25 червня 2018 року.

* Сприятливий час для купівлі нерухомості:

заради Вищих  Цілей          —    6-13 січня та 16-21 грудня 2018 року,
для комерційних  цілей       —   15-25 червня 2018 року,
заради приємних вражень  —   14-26 березня, 19 квітня – 2 травня, 17-26 жовтня 2018 року.

 

// Автор: Антон Кузнецов  –  експерт та майстер науки “Тантра-Джйотіш” та технології “ЛайвДевайс,
// Дослідніцько-навчальний Центр ‘Школа Ведаврата‘: uk-ua.Vedavrat.org

*** Прогноз впливу Вищих Сил -- сил планет -- і поради на 2018 рік MMXVIII - Тантра-Джйотіш Ведична астрологія Gochara-2018 ***Прогноз на 2018 год – Тантра-Джйотиш Антон Кузнецов и Школа Ведаврата

(Visited 418 times, 1 visits today)