Чи може дружина / жінка давати чоловікові поради? Якщо вона це робить, то які наслідки?

Від admin

порадиСучасній людині складно зрозуміти: якщо не на любові, то на чому ж тоді будується шлюб — на якому фундаменті і за яким принципом? Для того, щоб дійсно відбутися, шлюб повинен бути заснований на силі (відповідальності) чоловіка і на відданості (вірності) жінки, тобто на природному прояві Принципу ієрархії.

Як це проявляється в повсякденності? Наприклад, жінка повинна стежити за своїм бажанням давати чоловікові поради. Проста, повсякденна ситуація, а вона криє в собі величезні труднощі. В силу сьогоднішнього виховання, кожен з нас (як чоловік, так і жінка) виростає особистістю з величезним его, яке «краще знає», з яким «теж потрібно рахуватися», і так далі.

Якщо ж жінка хоче тривалих гармонійних відносин, їй необхідно прагнути до побудови правильної ієрархії в них. У сучасній реальності, такій жінці, незалежно від її віку доводиться заново вчитися простим «правилам поведінки в сім’ї», знайомитися з «азами», які в традиційному суспільстві були б щеплені їй ще «з молоком матері».

Отже, якщо жінка дуже хоче дати чоловікові пораду, то їй слід бути впевненою в тому, що вона йому дійсно потрібна. Грубо кажучи, їй потрібно отримати дозвіл висловити свою точку зору.

А якщо жінка просто дає поради, тоді вона нав’язує чоловікові свою думку, говорить, як йому слід зробити, вчить його жити. А чи має вона на це право, чи адекватна така поведінка жінки?

Більш того, стандартна ситуація така, що коли чоловік відмовляється приймати точку зору жінки, вона починає на нього «тиснути» або «перемагати» чоловіка фразами: «Ти мене не розумієш», «ти повинен мене зрозуміти», що насправді означає : «ти повинен мене послухати», «ти повинен прийняти мою точку зору». А це — пряме порушення ієрархії, чоловік не повинен ні розуміти жінку, ні слухати її думку або поради (особливо, якщо він не просив її їх висловлювати). Як би неприємно це не звучало. Справжній (сильний, порядний і відповідальний) чоловік і так знає, як вчинити в тій чи іншій ситуації, і приймає рішення, яке буде благом для тих, за кого він несе відповідальність.

А жінці ж в цьому випадку, необхідно вчитися втихомирювати свою особистість (своє его), бути вірною помічницею своєму чоловікові, підтримувати його в будь-якому прийнятому ним рішенні.

І тільки тоді — через повну відданість жінки — і стосунки, і сім’я будуть сильними, довгими, гармонійними.

Чи це часто зараз зустрінеш? На жаль, ні.

 

Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 126 times, 1 visits today)