Як і де (у чому) жінці відчувати Силу Духа?

Від admin

знания10Оскільки зовнішній світ — це матеріальний, тілесний світ, то і зовнішній спосіб пошуку Мети життя («сенсу життя») і побудови взаємин засновано на тілесних (чуттєвих) якостях або матеріальних причинах. А всім відомо, що будь-які матеріальні / тілесні речі, речі дають задоволення і так далі, людину швидко виснажують, «старять»; наприклад, за фізичні насолоди треба платити фізичним здоров’ям, тобто ми поступово втомлюємося, наше тіло зношується.

І тому, вибираючи в якості основи життя або як фундамент відносин цілі із зовнішнього світу, людині буде чим далі — тим складніше знаходити нові матеріальні фізичні «джерела натхнення», тобто буде все важче підтримувати матеріальну основу відносин.

Розплата за пошук Цілі життя і Сили взаємин з зовні — це нестабільність відносин, віддалення від Духа (Рода / Бога), пересичення і необхідність змін, втома від відносин.

І навпаки, якщо ми черпаємо щастя / блаженство у своєму Дусі, з внутрішнього джерела, у тому числі для Мети життя і фундаменту відносин, тоді ми отримуємо внутрішнє умиротворення, стабільність, та й наше тіло повільніше старіє.

Як бути, якщо ми хочемо йти за «внутрішнім шляхом» життя і взаємин, але не відчуваємо свій Дух (не служимо Роду, «не чуємо Бога»)? Тут варіанти різні для жінок і для чоловіків.

Дівчинка в дитинстві повинна відчувати силу Духа свого батька, і зазвичай відчуває його в ранньому віці, дівчинка розуміє, що її батько — це Бог (особливо, якщо її мама допомагає цьому, а не заважає).

Для дорослої жінки ідеально — це відчути силу Духа у своєму чоловікові (знайти чоловіка, Дух якого вона відчуває, за яким вона хоче слідувати). За своєю природою жінка чутлива і створена для цього, вона м’яка, сприйнятлива, вбирає, тобто відчуває. Жінка може відчути у своєму чоловікові те, що навіть він сам в собі не відчуває — багато чоловіків дотримуються свого Духу («совісті»), але не повністю усвідомлюють це. Мудра жінка скаже своєму чоловікові: «Всередині у тебе — сильний Дух, ти можливо його не завжди відчуваєш, бо більшість часу він спрямований у зовнішній світ, але я його добре відчуваю». Коли вона подібне говорить чоловікові, вона таким чином підсилює чоловіка, за яким вона йде; такий чоловік дійсно стає сильнішим, і навіть сам вже починає помічати / усвідомлювати свій Дух.

Якщо ж жінка не може знайти Дух ні в собі, ні в жодному чоловікові навколо себе, тоді вона не зможе піти за чоловіком і звичайно може знайти для себе Силу (Дух) в іншій особистості або сутності — в наставника, духовного вчителя, в ідеї / місії, у справі / бізнесі, в начальнику і так далі. Але при цьому жінка повинна усвідомлювати, що коли вона знаходить собі Наставника / Вчителя, за яким вона хоче слідувати, і Силу якого вона відчуває, тоді їй доведеться «розплатитися» за це відносинами зі своїм чоловіком: або відносин не буде зовсім (і це буде навіть краще, чесніше), або вони будуть, але вони будуть «поганими», що не задовольняють (що не дають щастя, послаблюють).

Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 190 times, 1 visits today)