Наша їжа: хто кого їсть?

Від admin

edaЩе один секрет Тантра-Джйотіша в харчуванні: важливо навчитися розрізняти – хто кого їсть («хто для кого»)!

Є така їжа, яку ми (її) їмо: ми її вбиваємо (з’їдаємо, знищуємо), ми нею користуємося (приєднуємо до себе), і вона, при цьому, віддає нам свою силу (після неї я відчуваю себе сильніше, краще). Причому, це стосується як тваринної, так і рослинної їжі.

Але є така їжа, яку ми нібито їмо, і думаємо, що отримуємо сили, але насправді вона нас з’їдає і користується нами (послаблює нас).

Якщо їжа чиста і відповідна мені («саттвічна»), то коли я її “вбиваю” (з’їдаю), я жертвую її для себе (щоб взяти з неї силу). Якщо їжа нечиста, невідповідна мені, брудна (низька, груба), інертна (що притупляє, що приводить до невігластва), захоплююча (що одержує), то по суті, вона мною користується. Така їжа нас опанує, хоч на якийсь час, тому можна сказати, що вона нас поїдає і нас використовує (для свого поширення чи посилення).

Тому, всім нам потрібно бути дуже уважними з їжею, з її впливом на наше тіло і наш Дух.

І критерій для вибору простий: оскільки ми живемо заради сили (йдемо за Силою), а для цього нам потрібно здоров’я (стан сили), то коли ми їмо ту їжу яка нас посилює, допомагає у виконанні свого призначення – це правильно, добре, еволюційно (що б не говорили лікарі, хіміки, дієтологи, вчені, вайдьї і так далі). Тому неважливо, ти – вегетаріанець, м’ясоїд, сироїд, чи веган! Якщо тебе (твій Дух, твоє тіло) ця їжа підсилює, і це – конкретні відчуття сили всередині (в Дусі) і в тілі, а не почуття ситості (не бажання полежати), якщо це – реальний досвід сили (яка дає натхнення, бажання жити і діяти), тоді ця їжа для тебе підходить, вона допомагає тобі, твоєму тілу, у виконанні головного Призначення.

За допомогою цього простого ключа слід перевіряти всю їжу, яку ми їмо; і тоді, по суті, не буде ніяких помилок у виборі їжі; а всі різноманітні і різні (часто суперечливі) правила і принципи харчування виникли тільки лише через те, що люди не можуть відчути (оцінити) їду в довготривалих наслідках.
*** Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата ***// Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 243 times, 1 visits today)