Антін Кузнецов про Тантра-Джйотіш, про Ведичну Астрологію і про себе — інтерв’ю директору Академії Розвитку Свідомості.

Від admin

Антон Кузнєцов — Майстер Ведичних технологій, фахівець з Джйотіша (Ведичної Астрології)* Антон, що таке Джйотіш? Джйотіш — це ведична Астрологія?

Так, Джйотіш — це частково ведична Астрологія, а взагалі, Тантра-Джйотішнаука про Життя, тобто напрямок філософії. Варто розширити це визначення, я б назвав Джйотіш ведичної наукою Всезнання. І це — дуже важливе, істотне доповнення. Джйотіш, звичайно, базується в основному на Астрології, але в ньому застосовується і багато інших методів отримання Знання: знамення, читання руки, читання особи людини, її тіла тощо.

Основний метод — це читання карти народження, звідси і зв’язок Джйотіша з ведичної Астрологією. Карта народження використовується для передбачення, прогнозів, порад і рекомендацій. Але, як ми пам’ятаємо, читання карти народження — це не єдина технологія Джйотіша.

Як фактично проявляється те, що Джйотіш — це наука всезнання … Коли людина приходить до фахівця Джйотіша і задає йому питання, справжній фахівець, використовуючи вищезгадані технології, і інші способи отримання знання (Тантра-Джйотіш), дійсно може відповісти на будь-яке питання.

 

* Як Ви прийшли до вивчення Джйотіша?

До практики Джйотіша (ведичної астрології) я прийшов через рух Махаріші, в 1997 році. Через рік після навчання медитації, в 1998 році, я пройшов перший курс Ведичної Астрології, це був Махаріші Джйотіш. З того часу я докладно вивчаю Ведичну культуру, Джйотіш. Неодноразово відвідував Індію, де також проходив навчання у індійських пандитів.

Всі ці роки моїм учителем є Олег Бокачов, відомий фахівець у цій галузі. Зараз я представляю його школу — школу Тантра-Джйотіша, авторську Майстерню Олега Бокачова

 

* Ви являєтесь перекладачем і видавцем книг по астрології?

Так, я дійсно перевів дві книги з Ведичної Астрології, які регулярно перевидаються, це — два томи “Бріхат Парашара Хору Шастра”, а також книга “Джатака Бхарані”. Всього, на сьогоднішній день, я являюся видавцем семи книг з Ведичної Астрології.

Також, кілька книг ще знаходяться в роботі. Готуються до виходу цікаві та практичні праці з Тантра-Джйотіша, Ведичної Нумерології.

Але я й раніше, і зараз повторюю, що основний процес передачі Знань — це передача від Вчителя до учня. Адже у книгах, як правило, подана лише інформація. Тому, в такій складній справі, як вивчення Джйотіш, а особливо — Тантра-Джйотіш, обов’язково потрібен Учитель, потрібен Досвід отримання Знань. Ну а з книг, звичайно, можна почерпнути додаткову, довідкову інформацію.

 

* Ви робите передбачення з Джйотіша, читаєте карту народження … Невже все в нашому житті чітко визначено і нічого не можна змінити?

Одна з головних цілей Джйотіша і Ведичної Астрології — це передбачення і прогнози майбутнього, і основна технологія в цьому, дійсно, використання карт народження. Кожна людина має одночасно і свободу волі, свободу вибору, тобто можливість здійснювати вчинки цілеспрямовано, обдумано і за своїм вибором, і, в той же час, певна частина його життя залежить від зовнішніх обставин, від того, що називають долею. Джйотіш інтерпретує саме цю, другу частину, то є призначення людини, зумовленість якихось обставин його життя, говорить про те, що формує його майбутнє, і дає рекомендації щодо можливих варіантів розвитку подій у його житті.

Отже, чим більш усвідомлено ми проживаємо своє життя, тим ближче ми до Людини і далі від тварини, тим більше у нас можливості йти не по долі, а за своїм власним вибором. Якщо людина дуже примітивна і низька, то фактично всі події, які Джйотіш йому пророкує, у нього і відбудуться. І якщо навіть йому дадуть рекомендації як що-небудь змінити, у нього не вистачить ні сил, ні бажання щось робити. Проте  в усвідомленої  людини є достатньо Сили Духа, щоб це майбутнє змінити і поліпшити.

Тобто, важливо пам’ятати, що Людина — це вища істота, яка має свідомість і вона повинна використовувати дану їй свободу волі, сама робити свій вибір, навчитися трансформувати своє майбутнє, покращувати його. А Джйотіш допоможе їй, підказуючи, в яких рамках їй доведеться діяти, з якими обставинами вона зустрічатиметься. І якщо Людина — усвідомлена, сильна, то вона зможе проявити волю, виправити якісь свої особистісні недоліки, перестати «плисти за течією», і таким чином, в якійсь мірі змінити своє майбутнє.

 

* Чи можна за допомогою Джйотіша передбачити чого очікувати людині від тієї чи іншої угоди, вступу в яку-небудь організацію?

Як я вже пояснював, людина у своєму житті частково сама вибирає свій шлях, частково йде за обставинами життя. Наприклад, те, що ми народилися в даному місці, в даній країні — тут вибір був зроблений до нас, нашими предками, батьками (карма країни). Багато в чому ж вибір, і відповідальність все-таки залишається за нами. Також самостійно людина вибирає і ту силу, за якою йде в житті: його робота, відпочинок, захоплення. Люди, що йдуть за такою організацією, як, наприклад, МММ, відчувають у цьому натхнення, силу, сенс, може бути, найголовніший сенс свого життя. З погляду Джйотіша, у них будуть вказівки на це в карті народження.

Також, при розгляді цієї ситуації, слід не забувати, що відчуття, які дає організація, за якими йде людина, виходять, в основному, від її керівника, що він — це головна сила цієї організації. І її необхідно враховувати при складанні прогнозів. Так, якщо вас цікавить майбутнє з цим лідером, з цією організацією, то Джйотіш може це майбутнє передбачити в досить точних тимчасових інтервалах.

Отже, найголовніша сила організації — це її керівник, той, хто її створив, ініціював. І тут важливо побудувати карту народження глави цієї організації і подивитися, що вона говорить про його майбутнє. Воно, швидше за все, буде і майбутнім самої організації. Але одна людина може створювати кілька підприємств, і вони можуть виникати, розвиватися, а потім зникати або зливатися у щось нове. Для цього, і окремих етапів її дій, ми створюємо карту народження самої організації. І тоді, якщо ми знаємо коли вона з’явилася: в який день, в якому місці, то ми вже можемо і передбачити: скільки проживе ця організація, наскільки успішною вона буде, або як скоро піде. Ну, а якщо ми знаємо ще й час її появи, то це буде найбільш точно.

 

* Значить Джйотіш може дати конкретну відповідь чи вступати людині в дану організацію, і що його там чекає?

Насправді, людям було б більш цінно розібратися і зрозуміти, заради чого вони вступають в цю організацію, щиро і чесно зізнатися самим собі: які цілі хочуть переслідувати знаходячись в ній або підтримуючи її. Основна складність у тому, що люди зараз вступають в ті чи інші організації, або йдуть за кимось, самі не розуміючи чому. І навіть якщо вони особисто замовлять Джйотіш-консультацію, або побудують карту народження організації, і побачать її майбутнє, для них це буде не дуже практично, оскільки вони самі не знають, навіщо вони цим займаються.

Мета — це головна рушійна сила Джйотіша. Ми завжди спочатку повинні розуміти, для чого ми це робимо, а потім вже Джйотіш, як Ведична Астрологія, як наука Всезнання, може допомогти досягти Мети.

Часто у мене люди запитують: “Мені переїжджати в іншу країну, або Не переїжджати?”. Їм здається, що це вже самодостатнє питання, на яке можна дати відповідь. Однак, я їх тоді питаю: “А заради чого Ви переїжджаєте? Заради грошей, заради якоїсь іншої мети? .. ” І, найчастіше, люди не можуть відповісти на це питання. Ну як же я дам пораду, якщо вони самі не знають, які цілі переслідують. І тут не треба дуже філософськи підходити до життя, думати «в чому сенс життя», або «що таке Бог» — це дуже абстрактно. Спочатку треба знати, чого ми хочемо і навіщо. Якщо ми хочемо кудись переїхати — навіщо? Ми хочемо вступити в шлюб — навіщо? Ми хочемо дітей — навіщо нам діти? Коли ми зрозуміли свої цілі, тоді можна використовувати Джйотіш, щоб отримати відповіді на питання.

 

* А, на Ваш погляд, яким способом людині можна стати більш усвідомленою, навчитися самостійно приймати рішення, а не плисти «за волею долі»? Потрібні для цього якісь духовні практики?

Існує вже навіть певний штамп: щоб людина була більш усвідомлена, їй потрібно займатися духовними практиками. Це відповідь правильна, але не дуже точна, неповна. Під словами «духовна практика» кожен розуміє своє: для когось це — медитація, для когось — молитва, для когось — повторення мантр, або участь у якихось ритуалах. Найчастіше люди звикли називати якісь дії духовними, а якісь ні, і визначають для себе духовність чи не духовність різних дій чи вчинків за допомогою інтелекту.

Часто люди слідують звичкам, концепціям, релігіям або філософським поглядам, використовуючи при цьому лише інформацію про духовність даної течії або практики. Насправді, духовна практика — це дуже конкретні дії, і вони дійсно підвищують усвідомленість людини, роблять його більше Людиною і менше твариною. Як це відбувається? Людина — це одночасно і Дух, і тіло. Якщо людина вважає, що його тіло первинне, а дух вторинний, така людина — матеріаліст. А якщо він розуміє, що Дух первинний, що це — основа життя, Дух абсолютний, і це частинка Бога в людині, це — духовна людина. Таке розуміння первинності кожен вибирає для себе сам. А духовна практика — це спосіб отримання досвіду і відчуття Духа в собі.

Якщо людина усвідомлює, що вона перш за все — Дух, вона повинна його в собі знайти, відчути і визнати його верховенство, і думками, і тілом, і вчинками. Тут не повинно бути штампів або міфів. Наприклад, вважається, що якщо людина заробляє гроші, вона — матеріаліст, а якщо вона відмовляється від чогось матеріального, то це добре, духовно. Не факт. Якщо людина, відмовляючись від матеріального, відчуває гордість, то це не буде духовною практикою. І навпаки, якщо людина заробляє гроші і при цьому відчуває, що це не його особиста заслуга, а допомога Бога, дякує йому за це, тоді це і є його духовна практика, як би дивно це не звучало. І це не концепція, не інтелектуальні аналізи або логічні висновки, це реальні відчуття, Знання. Або людина відчуває Дух і йде до Бога, стикається з ним, або не відчуває.

 

* А як вибрати духовну практику?

Якщо ви вже знаєте, що найсильніше Дух, або Бог, або Абсолют, і ви Його в собі відчуваєте, то будь-які дії, що поліпшують контакт з Ним, і будуть духовною практикою для вас. Це може бути якась дія, наприклад, вживання тільки чистих продуктів, або навіть якийсь дивний досвід. Не важливо, як до цього ставляться люди, і що про це написано в текстах. Це ваша особисте, і ви, завдяки цьому, стаєте ближче до Бога. І навіть, якщо Бог — це поняття абстрактне, Його важко відчути, то Дух є всередині кожного з нас. І кожен може знайти дію, або практику, яка буде посилювати відчуття свого внутрішнього «стрижня», Сили, свого Духа. Як зрозуміти, чи в правильному напрямку я йду? Завжди, коли ми здійснюємо будь-які дії, необхідно задавати собі питання — «навіщо?». І якщо відповідь на питання наближає нас до мети — все вірно, якщо віддаляє — значить ні. Ну, а коли немає мети, тоді взагалі неможливо оцінювати свої дії.

 

* А що робити, якщо людина не знає своєї мети? Тоді що, вона зумовлена ​​«десь там»? Як Джйотіш може допомогти її визначити?

Те, що мета життя людини повністю визначена — це не зовсім так. І ми вже про це говорили. Однак, карта народження вказує на схильності, здібності, таланти, можливості, особливості людини. Вона показує його призначення, але загалом, в абстрактному сенсі. Наприклад, якщо людині по карті потрібно йти за знаннями: він може стати і простим вчителем, і важливим радником, і духовним гуру. Як це проявиться у майбутньому, яку контрольну мету він поставить — це тільки його вибір.

Як не дивно, люди зазвичай відмовляються від рекомендацій, даних картою народження. Важко відмовитися від усталених поглядів, звичок, прийнятих у суспільстві рамок. Суспільство робить сильний вплив. Тільки сильні особистості можуть вийти за рамки соціуму. І тут, якщо карта народження вказує, що ви сильна особистість — вам буде легше, якщо м’яка — складніше.

 

* Чим примітний наш час, і що чекає людство в найближчому майбутньому? Що Джйотіш говорить про загальні тенденції?

Загальна тенденція — кінець світу. Це не жарт, і не «страшилка». Це реальність. Зовсім недавно, це була досить актуальна і навіть заїжджена тема. Всі з цікавістю чекали настання «кінця світу», хоча, насправді, кінець світу вже настав. Просто нас занурюють у нього поступово, і ми спокійно продовжуємо в ньому існувати, багато що приймаючи за норму, і навіть те, чого приймати не можна! Це, як жаба, яку не кинули в окріп різко (інакше вона вистрибне, і залишиться живою), а поклали в холодну воду, і стали поступово підігрівати, поки не зварили повністю.

Люди відмовилися від справжніх цінностей, від любові, вони живуть не заради спілкування, взаємодії, відносин, а заради матеріальних благ. Ми всі, звичайно, вважаємо себе духовними людьми, але, в той же час, живемо тільки заради грошей, і бажано в цьому хоча б самому собі зізнаватися. Заради них витрачається майже весь час, все життя. І добре ще, якщо у людини є якась справа, яка хоч попутно, як вторинне приносить йому духовну радість.

Заради матеріальних цінностей люди відмовляються від найголовнішого в житті. Сходіть в дитячі будинки, там багато дітей, від яких відмовилися живі і здорові батьки, це — кінець світу. Сходіть в будинки престарілих, там страждають люди, у яких є діти, родичі, які не хочуть їх утримувати. Це — реальність і це — кінець світу. Заради грошей люди відмовляються від Любові. Заради грошей вбивають, зраджують. Всі ці тенденції ви знаєте. Таке відбувається повсюдно, загальна бездуховність, озлобленість приходить плавно і непомітно. Люди бездумно ходять на роботу, ненавидять її, просто заробляють гроші. Вони ходять в храм, але нічого не змінюють у своєму житті. Перестали відчувати Бога, Дух. І ці тенденції будуть лише наростати, люди будуть продовжувати жити матеріальними цінностями, тільки на словах розмірковуючи про духовність. Таким чином, не тільки в духовності, але і в економіці настане криза, безвихідь. Впаде долар, гроші пропадуть, папери знеціняться. Для тих людей, які жили заради грошей, настане дійсно кінець світу. Вони жили заради грошей і ось тепер зрозуміли, що їх життя пройшло даремно, це викличе важкі наслідки в їх поведінці: люди будуть здійснювати самогубства, вбивства своїх дітей, підуть грабувати, стануть поводитися неадекватно. Люди не будуть знати, що робити, будуть, як мінімум, хворіти. А духовні люди будуть продовжувати займатися улюбленою справою і зможуть заробляти хоч якісь засоби до існування, для них криза не буде настільки відчутною. Спрощуючи ситуацію, можна сказати, що духовні люди виживуть, а матеріалісти загинуть.

/// Антін Михайлович Кузнецов

 

(Visited 215 times, 1 visits today)