Яка природа страху? {Шані-Граха [«Планета Сатурн»] в Тантра-Джйотіш} # 16

Від admin

{1} Страх як якості і прояви Шані-Грахи [ «Планети Сатурн»] в Тантра-Джйотіше

Шані-Граха [ «Планета Сатурн»] в Тантра-Джйотіше.

1. Яка суть страху?
2. Звідки він береться і навіщо?

3. Як з ним боротися?

4. Чим відрізняється страх темряви,

страх різких / гучних звуків,

страх смерті?

 

  1. Яка суть страху? Страх – це моє (суб’єктивне) відчуття від взаємодії з іншою ( «чужою») сутністю / людиною / явищем в моєму оточенні ( «моєму просторі»), відчуття від дотику моїх «кордонів» (кордонів простору мого Духа) з «межами чужого» об’єкта (з простором іншого, незнайомого, що не близького мені Духа). Очевидно, що страх прояв (якість) 4-ї Сили (Грахи) – прояв Шані ( «Кордонів в Просторі», «Сатурну»).

1) Досвід мого Духа, 2) досвід мого сприйняття, і 3) досвід мого Простору, зрозуміло, не можуть давати мені страх. 4) Але в Просторі я відчуваю Межі / Перешкоди / Зміни; все це – це вже не я, це вже «чуже»; і якщо це щось інше, «чуже» не близьке мені (не «рідне»), то воно викликає відразливі відчуття, в діапазоні відчуттів від ‘уваги’ або ‘побоювання’ до ‘страху’ або ‘печалі’.

Іншими словами, суть страху в тому, що за зовнішніми причинами я внутрішньо (суб’єктивно) більше звертаю увагу на іншу сутність (на інший, «чужий» Дух), ніж на своє «Я» (мій Дух), і це відчуття супроводжується почуттям невідомості , оскільки я не знаю що очікувати від іншого.

sani-bhavan-1

Шані-Граха [ «Планета Сатурн»] в Тантра-Джйотіш і природа страху.

  1. Звідки береться страх? Від звернення уваги на інші сутності ( «чужі Духи»), з якими я взаємодію ( «стикаюся») в Просторі, тобто від перетину мого і не мого «Просторів». Здається, що страх береться від невідомості, але по суті невідомість – це теж прояв інших сутностей / об’єктів в Просторі, як і такі прояви страху перед ними, можливість спертися на них, можливість захиститися ними, інтерес до них, бажання спостерігати за ними (досліджувати / пізнавати їх), бажання використовувати (поставити собі на службу) їх і так далі.

Відчуття страху подібно до відчуття інтересу, просто якщо від об’єкта в Просторі я не відчуваю небезпеки і «чужості», то він мені цікавий, а якщо я відчуваю від чогось в Просторі недоброзичливість і «чужорідність», то він мені страшний, тобто мені здається, що він «лякає мене».

Навіщо потрібен страх? Щоб повідомляти мені про «чужих», про їх недоброзичливість, тобто щоб попереджати мене про небезпеку, щоб я помічав Межі (кордони в Просторі), щоб я був насторожений / спостережливий / уважний / пробуджений, був в якійсь мірі «усвідомлений» , а так само щоб я отримував «уроки», тобто відчуття страху як би намагається мене вберегти від «чужого» (неблизького моєму Духу, нерідного) і намагається вести мене до близького, до «Рідного», до мого Духу, тобто до Богу (оскільки мій Дух – це представник Рода / Бога).

  1. Як боротися зі страхом? Потрібно дивитися на не чужий Дух (не на іншу Суть), а звертатися до свого Духу (свого Роду / Богу), до своїх рідних і близьких відчуттів, тобто потрібно «повертатися до Себе» в істинному значенні цієї дії. Як проста порада можна сказати, що, коли страшно, потрібно звернути увагу 1) або на Простір – на 3-тю Граху (Силу) Гуру ( «Юпітер»), 2) або на свій Дух – на 1-шу Граху Сурья ( «Сонце» ), тобто на своє відчуття «Я є».
  2. Чим відрізняється страх темряви, страх різких або гучних звуків, страх смерті? Страх темряви – це відчуття того, що в невидимому Просторі є / може бути іншою Дух (інша сутність) нерідний моєї природи. Страх різких або гучних звуків пов’язаний, що ці звуки дають / створюють чужі суті, і оскільки Звук – це Якість Простору, то через звуки інші Духи взаємодіють з моїм Духом (з його Простором). Страх смерті насправді – це страх за існування мого матеріального тіла, тобто моя Особистість (5-та Граха – Мангала [ «Марс»]) побоюється за моє Тіло (за 6-ту Граху – Шукру [ «Венеру»]) як її власність (як її приналежність, її інструмент, її власність); при досвіді 3-ї або 1-ї Грах «страх смерті тіла» йде.

Тим, хто цікавиться / вивчає / практикує Тантра-Джйотіш або Джйотіш [Ведичну астрологію] або астрологію зрозуміло, що дана стаття – це стаття в основному про якості і прояви Грахи Шані [ «Планети Сатурн»].

Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнєцов (Ведаврат), Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша
Хроніки Антона Кузнєцова, «1000 і 8 записів» № 16

(Visited 216 times, 1 visits today)