Що таке «Головні Сили Життя», і як вони беруть участь у відносинах?

Від admin

Що таке «Головні Сили Життя», і як вони беруть участь у відносинах?Є одне фундаментальне поняття, про яке необхідно знати. Воно важливіше, ніж взаємини взагалі, і від нього ми тим більше не можемо відмовитися.

У взаємовідносинах про кого йде мова в першу чергу? Хто відчуває ставлення до того чи іншого об’єкту (особистості, предмету, філософії / світогляду, місцевості, держави, блюда, нагоди, процесу і так далі)?

Я! «Я» ставлюся. Це — моє «Я». Має взаємини — «Я». Я — є [«Є»!], І ми — є. Кожен з нас існує, як якийсь «Я». Це потрібно зрозуміти як даність (усвідомити і відчути).

Це («Я», «Я-є») — найголовніша, перша Сила. «Я є», «Я існую» — це принцип існування, головний принцип життя, і від нього неможливо відмовитися (уникнути), навіть вбивши фізичне тіло людини. У Тантра-Джйотіш дана Сила називається — Сур’я [«Сонце»].

Друга за ієрархією головна Сила — це Сила Сприйняття, те, що «Я сприймаю», я відчуваю, я перебуваю у взаєминах. Сила «сприймаю», в Тантра-Джйотіш — це Чандра [«Місяць»], дає можливість головній першій Силі відчувати себе в просторі. Я завжди сприймаю (я весь час перебуваю у різноманітних взаєминах), від народження і до смерті.

Необхідно також знати, що ці Сили — ці Принципи Життя — глобальні, вони сильніші за нас. Кожного з нас Вища Сила сюди надіслала, Вона дала нам існування, і дала можливість відчувати, сприймати (тобто перебувати у взаєминах).

Коли ми вже знаємо про існування головних Сил життя, то питання «як правильно вибудовувати відносини?» стає і більш ясним, і отримує більш глибоку підставу для відповіді.

Отже, будувати взаємини слід на цих двох фундаментальних принципах: перший — це «Я є», і я це завжди точно знаю; і другий — це те, що «Я сприймаю» і «Я відчуваю». Усвідомивши першу Силу існування «Я є», ми розуміємо, що все, що відбувається в нашому житті повинно посилювати це відчуття. А «сприймаю / відчуваю» — друга Сила (друга Граха), яка дає нам відчуття від взаємин, підтверджує мені, що «Я не просто є, а Я ще можу відчувати», і вже внаслідок цього відчуття, я вступаю у взаємини.

Якщо ми усвідомлюємо, що живемо для того, щоб відчувати себе сильніше («краще», «щасливішим»), то очевидно, що все, що ми здійснюємо в житті, ми повинні робити для того, щоб досягати цього. Хтось називає цю Мету життя як «виконання Призначення», хтось як «гармонія з собою», хтось як «накопичення досвіду», «осягнення Бога», але не так важливо як це називати, головне подивитися в суть і усвідомити її: «Я живу для того, щоб бути сильнішим, Я хочу отримувати Силу (йти за Силою). І для цього я роблю все, в тому числі і вступаю у взаємини».

Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 131 times, 1 visits today)