Чи можливо уникнути взаємин?

Від admin

життя-всередині2Дуже важливо відзначити, що завжди у взаєминах «Я» — це «той», хто відчуває відносини: подобається / не подобається; люблю / не люблю; хочу / не хочу; відчуваю / не відчуваю. Тобто, «сприймає» (бере участь у взаєминах) — це «Я». І ще дуже важливо відзначити, що відносин, взагалі, уникнути не можна; це — просте, але дуже цінне зауваження, варто його запам’ятати! Ми не можемо уникнути взаємин, поки ми живемо, ми будемо знаходитися в них; це дуже важливий ключ, про який потрібно завжди пам’ятати.

Іноді ми намагаємося уникнути якихось взаємин, і потім, коли цього не виходить, ми втрачаємо час, і засмучуємося (отримуємо негативний досвід). А краще заздалегідь знати, що ми не зможемо уникнути взаємин з якимись об’єктами (у тому числі, і з людьми), і навчитися правильно їх будувати.

Що означає «неможливо уникнути взаємин»?

Якщо є якийсь об’єкт, і я [«Я»!] Щось відчуваю до нього, це означає, що у мене вже є почуття (відчуття) відносно даного об’єкту (навіть на рівні «подобається / не подобається »), і це означає, що у мене вже є з ним певні взаємини!

А до таких об’єктів, з якими у мене складаються якісь відношення (з якими у мене є [Є!] Взаємини), належить все моє оточення. Це може бути — і людина, і предмет, і релігія / світогляд, і місце, і країна, і їжа, і подія, і дія, і інше, інше, інше. Таким чином, у кожного з нас формуються відносини зі всілякими об’єктами, і уникнути їх ми не можемо.

Іноді ми можемо спробувати якісь відносини забути, виїхати для цього в інше місто або іншу країну, змінити обстановку, або «забити» (затьмарити) їх якимись іншими, новими відчуттями, відносинами, але викреслити повністю зі свого життя нам їх все одно не вдасться, вони вже є, існують, і вони залишили на нас свій відбиток. Уникнути цього не можна.

Тому потрібно бути практичними: ми не можемо просто так вийти з взаємин, які вже є. Ми об’єкт сприймаємо, ми його «відчуваємо», і не важливо як, зором або усвідомленням, або якось ще. Той об’єкт існує (навіть незримо, в пам’яті), я точно це знаю, і я [«Я»!] Якось до нього ставлюся; і це все ще мої взаємини з ним, і я цього не можу уникнути. І тут все питання лише — у глибині відносин, в їх суті і формі.

Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 100 times, 1 visits today)