Дажбог, Сурья, Радегаст, Сварожич – Бог Буття і Сонцечного Світла. День Дажбога — Овсень великий.

Від adm-ua
*** весняний Дажбог Сила Буття Дух Рід Сонце Род Surya Сурья — ярий Яровит — Ярило ярить ***

День Дажбога — Великий Овсень

6 травня

Дажбог, Радегаст, Сварожич, Сурья — Бог Буття, Сонця і Духовного Світла

Даждьбог, Даб, Радегаст, Радігош, Сварожич — це різні варіанти імені Дажбога — Сили Буття та Сонячного Світла.

Дажбог відродив Світ. Дажбог народив воїна Арія. Ярило-Сонце – це є лик та образ Дажбога.

У день Дажбога люди радіють, що Даждьбог заручився з Живою. Це є перехід від Зими до Літа. У цей час у ведичних храмах і на зораних полях шумно славлять Дажбога.

«Славимо Дажбога. Хай від Коляди й до Коляди буде він нашим покровителем і заступником! Він є Бог Світла. Дякуйте Сварожича, від Зими і поточного до Лету. Йому ми славу співаємо, оскільки він — Батько наш» Велесова книга, 31.

День Дажбога — це вихід худоби на пасовища.

В цей день славлять перемогу Дажбога.

 ~~~

Дажбог (Даждьбог, Сонце-Бог) – це є за найдавніших часів Сила Буття, Сила Духу, Сила Свідомості — «Бог Сонця та Світла».

Дажбог народився у Сварога. В Києві ще за часів трипільської культури (4-3 тисячоліття до н. є.) були великі капища Дажбога, також на Дажбоговій горі (Хоривиця).

Так Дажбог привчив людей сіяти пшеницю, вирощувати хліб, а батько його — Сварог — викував першого плуга.

Втілений Дажбог має вигляд Сонця. З давніх-давен сонцеликий образ Дажбога малювався на вітрилах кораблів, що виходили з Київської гавані. Таке зображення було «першогербом» Києва.

Дажбога є головна Сила в Рідної Української Національної Вірі (РУНВірі), яку відродив Лев Силенко в книзі «Мага Віра» (1979).

Дажбог – це є Свідомість Світу. З цієї свідомості — вищої Сили, яка “само-володіє” й “само-наснажує” — й створена людина.

Слово «свідомість» («свідомо») походить з санскритського слова ‘свідомая‘, що означає “самоутвердження”.

««« Дажбог — це дія, яка творить у людині прагнення бути та жити, бажання усвідомлювати себе у своїх діях, прагнення вчитися та самоутверджуватися, робити та самовизначатися, зрештою — залишити цей світ, боронячи життя і незалежність своєї нації. Дажбог — це свята Правда, Справедливість, життєтворче Світло, Святий Дух, Істинна Воля. Життя — в Дажбогові, і Дажбог в житті. Людина у свідомості світу, і свідомість світу у людині. »»»

*** День Дажбога — Овсень великий — 6 травня ***

(Visited 1 010 times, 1 visits today)