Чому в Джйотіш [Ведичної астрології]
Сур’я / Чандра управляють по одному Раші,
а Мангала і Шукра по два? *** *

Від admin

Чому в Джйотіш [Ведичної астрології] такі Грахи як Суря і Чандра управляють по одному Раші (4 і 5), а такі Грахи як Мангала і Шукра по два Раші (1/8 і 2/7)?

Тантра-Джйотіш — Грахи [планети] в тілі людини
В індивідуумі, у тому числі в його тілі, є {1} Чоловічі (ті, що розповсюджуються) Сили і {2} Жіночі (ті, що вбирають, відчувають) Сили.

Головна Сила людини, яка розповсюджується, — у її Дусі, який знаходиться в області її «Я» (Атми), тобто в сонячному сплетінні. І це Граха Сур’я і приналежний їй Раші Симха (5-й), розташований в Сонячному сплетінні (і трохи нижче).

Головна Сила людини, яка вбирає, відчуває — в її душі, яка відчувається в області її грудей. І це Граха Чандра і приналежний їй Раші Карка (4-й), розташований в області грудної клітини.

Граха Сур’я людини (Дух людини) посилає два своїх «вогненних» представники, одного вгору — в голову, а іншого вниз — в таз.

Вогняний (що розповсюджується, поширюється) представник Духа людини в голові — це особистість людини (его, амбіції, самолюбство). І це означає, що «Вогонь» в голові — це Граха Мангала [«Марс», воїн], і він там управляє Раші Меша (1-м, «знаком Овен», «знаком Баран»), розташованим в області чола. Цим місцем людина “буцає” оточення, тобто вогненно і особистісно проявляє своє его …

Вогняний (що розповсюджується, поширюється) представник Духа людини в тазу — це інстинкт виживання людини, тобто статеві (сексуальні) бажання людини і інші тваринні інстинкти (харчування / голод, самозбереження і так далі). Це означає, що «Вогонь» в тазу — це Граха Мангала [«Марс», чоловік], і він там управляє Раші Врішчіка (8-м, «знак Скорпіон»), розташованим в області статевих органів. Цим місцем людина намагається матеріально проникати в оточення, тобто вогненно і проявлено проявляє своє тіло …

Жіночий (який вбирає) представник чуттєвої душі людини в голові — це обличчя людини, на якому зосереджені органи сприйняття (органи чуття), і найголовніший орган смаку («куштування»). І це означає, що «сприйняття» в голові — це Граха Шукра [«Венера», жінка], і вона там управляє Раші Врішабха (2-м, «знаком Телець», «знаком Корова»), розташований в області обличчя і містить органи сприйняття. Цим місцем людина відчуває верхнє, “повітряне” оточення, тобто вбирає красу, насолоджується смаком, відчуває уявний комфорт і так далі.

Жіночий (що вбирає) представник чуттєвої душі людини в тазу — це живіт людини, який сприймає тілесний комфорт. Це означає, що «сприйняття» в тазу — це Граха Шукра [«Венера», жінка], і вона там управляє Раші Тула (7-м, «знаком Людина з вагами»), розташований в області пупка і відчуває тілесні відчуття. Цим місцем людина відчуває нижнє, земне оточення, тобто вбирає задоволення і насолоди, відчуває тілесний комфорт і так далі.

Отже:
Сур’я = Сімха-раші (5).
Чандра = Карка-раші (4).
Мангала = Меша-раші (1) і Врішчіка-раші (8).
Шукра = Врішабха-раші (2) і Тула-раші (7).

Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнецов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотішу

(Visited 223 times, 1 visits today)