Тантра-Аюрведа – наука і технологія здоров’я та щастя.

Від admin
*** Аюрведа і лікування суглобів хребта та опорно-рухового апарату ***

Аюрведа — знання для здоров’я, щастя і довголіття

Аюрведа — це знання про здорове, щасливе і довге життя людини. За допомогою Аюрведи можна отримати відповіді на будь-які життєві питання. Знання своєї Природи, що лежить в основі Аюрведи, дає ключі до здоров’я.

Харчування (“потоки їжі”) — це невіддільна частина й ознака нашого життя. Дуже важливо, щоб вони підсилювали, а не послаблювали. Тіло — це потоки та прояви матерії, які мають певні особливості відповідно до індивідуальної души та Духом. Якщо “потоки їжі” будуть відповідати потокам тіла, то цей вплив буде сприятливим, цілющим. Секрет здорового харчування — у здатності розрізняти ці якості їжі та потоки харчування та їх відповідності.

Жінка — досконале створіння Матері-Природи. Жінка тонко відчуває природні ритми. І від природи жінці призначено вбирати, відчувати чоловіка. Спочатку, як дочка батька, потім, як дружина чоловіка, і нарешті — як мати сина. Призначення кожної жінки — бути у своєму природному статусі та не виходити з нього, і тоді у неї буде як жіноче здоров’я, так й жіноче щастя.

Опорно-рухова система має функцію руху в просторі та забезпечення опорного каркаса для тіла. Основний критерій здоров’я скелетно-м’язової системи — це бездоганне виконання її функції. Іншими словами, кісткова система (опорна система) звикла до навантаження і повинна відчувати навантаження, а суглоби повинні бути в русі. Сучасні ритми та умови життя створюють масу причин для м’язово-скелетної дисфункції. Знання цих причин і закономірності їх розвитку на основі Аюрведи дозволяють знайти ключі розв’язання питань здоров’я опорно-рухової системи.

Суб’єктивне сприйняття людиною самої себе представляється конкретними відчуттями від тіла і менш ясними відчуттями від того внутрішнього простору мого буття, яке ми всі домовилися називати «психікою». Кожна людина, так чи інакше, сприймає життя через призму свого суб’єктивного досвіду, від якого залежить психічне здоров’я.

Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антін Кузнецов 
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотішу

(Visited 251 times, 1 visits today)