«Чи існує вплив на людей з боку натальной карти країни?»

Від admin

* Чи існує з астрологічної точки зору вплив на людей з боку натальной карти країни?

 

Антон Кузнєцов:

Якщо говорити з точки зору тієї науки Астрології, яку я практикую і викладаю (Джйотіш і Тантра-Джйотіш), то Тантра-Джйотіш звичайно ж дає ключі для відповідей на всі питання, але через багатогранності ситуації відповідати на такі питання не просто.

Під словом «людей» Ви маєте на увазі тих людей, які живуть в даній країні? Тоді потрібно розуміти що таке «країна» …

Країна – це не просто територія з певними межами, а місцевість, населена людьми, які в певній мірі володіють загальними цінностями в контексті історії, культури, нації / етносу, мови, традиційності, світогляду (філософії або релігії) і так далі.

Тому, зрозуміло, країна (як територія, де живуть її люди), впливає на своїх людей; як будинок впливає на людей, що живуть в будинку. Оточення (будучи матеріальним) завжди намагається дати свій відбиток, і вже як мінімум, впливає, особливо на матеріальні прояви життя (на тіла людей, на спосіб життя жителів країни і подібне).

Тепер потрібно зрозуміти зв’язок між країною і тим, що Ви назвали «натальна карта країни», тобто «карта народження країни» … Ось тут виникнуть складності і проблеми … У Вас є такі карти народження або хоча б моменти, на які будувати карту? Коли народилися США як країна? Коли народився Китай як нинішня країна? Коли виникла Європа як країна? Коли народилася Росія як країна і коли народилася РФ як країна? І ще більш важливі питання: російські жителі живуть в країні Росія або в країні РФ? А якщо він російський? А якщо він татарин? А якщо він українець?

Відчуття «моя країна» (тобто та, до якої я належу, та, якої я служу, та, яка мені рідна і дає мені сили) – це не тільки суб’єктивне, а й глибоко внутрішнє відчуття, хоча дуже реальне і маюче вплив на вибудову способу життя людини і, в якійсь мірі, яке формує його цінності.

Первинне знання має самоідентифікація людини, якщо вона себе вважає жителем країни Росія, то потрібно розглядати вплив карти народження Росії на неї, якщо вона себе вважає жителем країни РФ, то потрібно розглядати як впливає карта народження РФ на неї, якщо вона себе не вважає жителем країн ні Росія ні РФ, то потрібно розглядати вплив карти народження тієї країни, з якої вона себе самоідентифікує по суті.

Якщо Ви мали на увазі вплив карти Росії або РФ на жителів Росії, то хочеться спитати: Ви точно знаєте – більшість росіян ким себе вважають? Відносно України така ж таки не визначеність – Україна була поділена багаторазово, і збиралася в поточну країну в кілька етапів, тому не тільки незрозуміло, що вважати моментом народження країни (на який момент будувати карту України), а й жителі України мають різні самоідентифікації – центральної (Наддніпрянщина, Поділля), західної (Волинь, Галичина), східної (Слобожанщина, Приазов’я/ Причорномор’я, Дике Поле), радянської (СРСР / УРСР) і так далі …

 

* А якщо, припустимо, країна знаходиться під впливом якоїсь планети (наприклад, Сатурна), то всі люди (жителі? Громадяни? Знаходяться на цій території?) Теж знаходяться під цим впливом і це відіб’ється на їх поведінці / сприйнятті ситуації?

 

Антон Кузнєцов:

Весь Всесвіт знаходиться під впливом Сил життя (фундаментальних Законів), які в Тантра-Джйотіш називаються ‘Грахами’. В західно-європейської астрології цим Силам відповідає те, що називають «планетами». Але є суттєва різниця в суті.

Якщо є людина, і ми знаємо момент її народження, – то ми будуємо її карти, і дивимося як на неї впливають Грахи (Сили життя, Принципи, «планети»).

А ось що саме вважати розглянутої сукупністю – «країною», то тут не все просто.

Коли народилася РФ і яка її карта? І точно цей момент народження і ця карта її?!, І на неї вже не роблять впливу ні СРСР, ні Росія? І що робити з росіянам не росіянами за національністю / етносу?

З більшістю інших країн Європи і Азії – такі ж труднощі через історичні причини формування націй і країн …

 

Ну виходячи з вищесказаного, можна дати позитивні відповіді на Ваші запитання ( «люди теж знаходяться під цим впливом» і «це відіб’ється на поведінці людей / їхньому сприйнятті ситуації») при певних умовах:

1) якщо можна точно дати визначення цієї країни,

2) якщо можна точно розуміти коли вона утворилася,

3) якщо ми знаємо момент (дату та час) цього освіти, тобто можемо побудувати карту народження країни,

4) і якщо все, або хоча б жителі / громадяни, вважають себе частиною цієї країни і поділяють її цінності в контексті історії, культури, мови, традицій і так далі.

(Visited 267 times, 1 visits today)