Як знайти Сенс життя в нашу епоху технологічного розколу (“прориву”) [# 41]

Від adm-ua
*** Знати своє Призначення важливо для кожної людини ***

 «Якщо ви завжди продовжуєте робити теж саме, що ви завжди робили, то ви завжди будете отримаувати те є саме, що ви завжди мали.» — Альберт Ейнштейн

Зараз технології дають нам нові інструменти та ідеї, а також можливості змінити те, що ми «робили» і потенціал, щоб перетворити те, що ми отримуємо від життя. Для захисту та безпеки, для викорінення хвороб, для ліквідування розриву між людьми, тощо потрібні нові рішення.

Технології вже роблять і далі будуть продовжувати робити глибокий вплив на загальний “ландшафт” та спосіб життя сучасних людей. В першу чергу технологічна сфера привела до появи нового покоління молодих помітних заповзятливих людей та підприємців, які сміливо та ефективно використовують нові підходи до розв’язання проблем. Ці люди зараз ставлять великі цілі, позаяк сподіваються на нові технічні можливості.

Крім того, технології також дозволяють людям кожен день бути більш активним у проявах благодійності («філантропії»). Інтернет знижує бар’єри, щоб допомагати іншим людям. Можливості для “онлайн-благодійності” зростають. Набагато цікавіші та нові способи, які використовують жертводавці (“донори / спонсори”), щоб допомагати іншим через Інтернет. Зокрема, благодійні мережі створюють нові підходи для залучення інтернет-жертводавців.

Технології також допомагають людям оперативно дознаватися про проблеми, катастрофи, катаклізми або нещастя у світі, й робити способами, які раніше не були можливі. Інновації забезпечують новий спосіб для людей, щоб зв’язатися з людьми, які потребують допомоги по всьому світі, й створюють відчуття співчуття.

Далі, відкритість доступу до різноманітних світових даних і прозорість діяльності публічних людей та установ мають потенціал, щоб краще інформувати жертводавців-благодійників, дають їм ефективні рішення та розширюють можливості жертводавців-благодійників діяти та допомагати стратегічно. Найбільші благодійники розуміють причини проблем і організовують підтримку.

Технології є частиною розв’язання проблеми ; наприклад, стало доступним знайти інформацію про цілі та акції благодійних організацій, можна відстежувати відгуки про досвід співпраці, про діяльність філантропічних некомерційних організацій. Наприклад, “Центр Інституту Мілкена по стратегічній філантропії” робить загально доступними оцінки соціальних та інших проблем, надають інформацію про сфери, в яких вони існують, а також допомагають рішенню і благодійним можливостям їх усунення.

Сучасне життя істотно змінюється завдяки технологіям ; й деякі люди говорять, що в найближчі десять років здійсниться ще одна технологічна революція, яка дасть зокрема використання «штучного інтелекту», 3D-друк, безпілотні літальні апарати («дрони») та транспортні засоби («автівки без водія»), обробку великих обсягів даних («big data»), тощо. Й благодійність та філантропія буде залишатися актуальною, а добровільна віддача — волонтерство — людей буде продовжувати зростати протягом і поточного технологічного часу.

Хоча з одного боку, технології та технічний «прорив» в досягненнях призводить до руйнування природного стилю життя людей, з іншого боку це дає нову еру інновації з додатковим потенціалом благодійності.

/// ШВ

 

(Visited 107 times, 1 visits today)