Антон Кузнєцов: Чоловік і жінка в ролях «учитель / учень» з т.з. науки Тантра-Джйотіш (# 17)

Від admin
  1. Чи може дружина вчиться чомусь не у чоловіка (наприклад, водити машину)?
  2. Що якщо жінка перевершує чоловіка в чомусь чоловічому (наприклад водити машину)?
  3. Чи може дружина / жінка вчити чоловіка / чоловіка (саме навчити, не в сенсі «повчати»)?

man-and-woman-121. Чи може дружина / жінка вчиться чомусь не в чоловіка (наприклад, водити машину)? Так може, якщо при цьому ієрархія в сім’ї дотримана (якщо «єдиноначальність» зберігається). Тобто в кожній родині є глава сім’ї, явний або прихований, який «веде» свою сім’ю до якоїсь своєї Мети (керує своєю сім’єю); і коли глава сім’ї це робить ясно і явно, і відповідає за своє управління, за свої рішення, то сім’я цілісна і сильна – завдяки Принципу ієрархії (Принципу єдиноначальності). І якщо при цьому глава сім’ї направив члена своєї сім’ї (тобто «чоловік послав жінку») вчитися, наприклад, водити машину, то це відповідає Принципам, особливо, якщо у нього немає часу або можливості вчити самому, або якщо він знає, що хто -то може навчити її більш ефективно.

Чи може це стати проблемою? Ні, якщо дружина / жінка вчиться в когось (не у чоловіка) не тільки по його волі, а за його бажанням, заради його цілей; тоді ієрархія в сім’ї не порушена. Якщо вона чомусь вчиться (не в чоловіка) всупереч його бажанню, то це вже – порушення ієрархії, і пізніше це стане проблемою: жінка буде становитись більш самостійною і незалежною і буде менше поважати чоловіка, а сім’я буде поступово послаблюватися і руйнуватися .

2. Що якщо жінка перевершує чоловіка в якомусь умінні, що традиційно вважається чоловічим (наприклад, подорожувати, робити ремонт або водити машину)? Якщо якесь таке вміння заважає дружині / жінці слухати ( «слухатися») свого чоловіка і дає їй підставу порушувати ієрархію в родині, і в такий спосіб послаблювати сім’ю, тоді це призведе до негативних наслідків, і обом все-таки буде краще, якщо жінка не стане користуватися цим умінням. Якщо якесь своє вміння жінка використовує як можливість краще допомагати чоловікові (краще бути йому корисною), і всі результати цього вміння жінка не привласнює собі, а віддає чоловікові, то ніяких проблем не буде.

Як поводитися обом? Потрібно подивитися: це вміння заважає ієрархії (єдиноначальності) в сім’ї або допомагає? Якщо заважає, то потрібно їм не користуватися і звести його наслідки «нанівець», а якщо не заважає або навіть зміцнює, то жінка може користуватися умінням для допомоги чоловікові.

3. Чи може дружина / жінка вчити чоловіка (саме навчити, не в сенсі «повчати»)? Звичайно може, якщо при цьому вона поводиться як помічниця, як «підпорядкована». Наприклад, директор може не дуже професійно володіти комп’ютером або проектором, і тоді він викликає програміста або інженера, щоб він йому допоміг; при цьому помічник / працівник, вочевидь, не «повчає» директора, а допомагає йому, використовуючи свої знання, при цьому ієрархія в організації не порушується. Точно також, дружина / жінка, володіючи досвідом або знаннями в якійсь сфері, може вчити чоловіка, але це повинно бути допомогою (служінням) йому.

Як поводитися обом? Якщо дружина / жінка вчить чоловіка як помічниця ( «підпорядкована»), то їй слід радіти, що вона змогла допомогти йому, а він повинен бути вдячний за те, що вона допомогла йому. Якщо дружина / жінка зверхньо «повчає» чоловіка, то це порушує ієрархію в родині і послаблює сім’ю, пізніше це дає тенденції до неповаги чоловіка жінкою і до розпаду сім’ї.

Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнєцов (Ведаврат), Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша
Хроніки Антона Кузнєцова, «1000 і 8 записів» № 17

(Visited 160 times, 1 visits today)