Джйотіш (Ведична Астрологія) – це є наука чи ні? — відповідь Антона Кузнецова

Від adm-ua
««« АнтінКузнецов ТантраДжйотіш ШколаВедаврата — Школа Тантра-Джйотіш Ведаврата — Антін Михайлович Кузнецов »»»

Антон Кузнецов: Тантра-Джйотіш (Ведична Астрологія) – це є наука чи ні?

Щоб оцінити і зрозуміти Ведична Астрологія (Джйотіш) – це наука чи ні, потрібно просто знати – що таке наука і розуміти різницю між об’єктивними і суб’єктивними науками.

Астрологія дає систематичне повторюване знання, і володіє технологіями застосування її принципів життя. Таким чином, це є наука.

*** Антон Кузнецов: Суб'єктивність і Об'єктивність, й як використовувати. ***Оскільки знання і принципи Ведичної Астрології не зовнішні (не матеріальні, тобто не об’єктивні), а внутрішні (на підставі внутрішнього досвіду відчуттів, тобто суб’єктивні), то Джйотіш – це суб’єктивна наука, заснована на сприйнятті, відчуттях і досвіді, але при цьому дуже практична.

Головне в науках – це систематичність знань, наявність фундаментальних Закономірностей і Принципів.

Ніхто ж не сумнівається, що Психологія або Естетика – це науки, так? ..

*** людина = Дух + душа + тіло ***Але так склалося історично, що Астрологію критикують “об’єктивні вчені” (матеріалісти). Так само вони кажуть, що Духу немає, а людина живе просто як наслідок “хімічних процесів в мозку”, тобто буцімто “життя є результат хімії у людині і у природі”. Просто оскільки у них немає власного і суб’єктивного досвіду Духу (і тим більше у матеріалістів немає досвіду Бога), то вони його відчувають; і як наслідок матеріалісти вважають, що “Духу немає” (Вищої Сили немає), а суб’єктивність – це нібито “погано”.

*** Тантра-Джйотіш (Ведична Астрологія) - знання Сил Життя (Грах, планет) у тілі, мозку і досвіді людини ***Стисло можна сказати так: все системи пізнання, які дають знання, – це науки. У Джйотіші (Ведичної Астрології) є принципи і методи пізнання, і вона дає знання фундаментальних Сил Життя (Грах, “планет”), їх якості та їх вплив на все в нашому житті, як і на події конкретної людини, так на життя всього людства.

  •  Ведична Астрологія як Тантра-Джйотіш – це знання Законів і Закономірностей життя, тобто це знання про Вищі Принципах і Законах Природи, та технології їх застосування в житті.
  •  Тантра-Джйотіш дає вміння розрізняти або викликати тих чи інші Сутності (Сили життя) в оточенні, в своєму тілі або свідомості, і взаємодіяти з ними для потрібного результату. Такі технології застосовуються для отримання знання про події минулого, теперішнього і майбутнього, або для створення тієї чи іншої події, результату або ефекту.

// Автор: АнтонКузнецов – експерт і консультант, майстер і вчитель науки ТантраДжйотіш.

.

.*** Тантра-Джйотіш (Ведична Астрологія) - знання Сил Життя (Грах, планет) у тілі і досвіді людини ***

.

(Visited 562 times, 1 visits today)