Що спільного між системою «Людина» і системою «Сім’я»?

Від admin

ludyna-tilo-dusha-duhВзаємовідносини «Дух-тіло» — це система, цю систему часто називають «людина»; і в ній, як і в будь-який інший системі, відносини будуються відповідно до принципів Ієрархії, де Дух головний (Джерело життя), а тіло — його продовження (саме Життя). Якщо Дух здоровий, то тіло повинно намагатися за ним слідувати і теж бути здоровим. І тому, посилюючи свій Дух (справжніми Духовними практиками і аскезами, за якими Дух підпорядковує собі тіло), ми посилюємо зв’язок зі своїм Духом; і тоді тіло розуміє, що «діватися йому нікуди» (що «Дух сильний»), і потрібно якимось чином «посилюватися», тобто до нього «підтягуватися» (тобто, тіло починає розуміти, що все одно Дух «змусить» його робити / діяти, тобто доведе, що Дух« головний »).

Будь-яка система будується на одних і тих же принципах. І на цих же єдиних принципах побудовані як Система взаємин, так і Система «Дух-тіло» («людина»).

Сім’я — це теж Система (система для посилення Рода / Бога), і її слід розглядати як живу сутність, де чоловік — це Дух сім’ї, а жінка — це тіло родини.

Тому, «духовним розвитком» в сім’ї повинен займатися чоловік, а «життям» («матеріальним тілом») сім’ї — тобто «вогнищем», кухнею, красою, речами, комфортом і так далі — жінка. Оскільки матеріальні блага — це «тіло сім’ї», то жінка і знає краще, скільки їх потрібно (для фізичного виживання матеріального тіла) і яких, щоб у будинку було добре і комфортно.

Але головне — це те, що як Дух не повинен жити заради тіла (Дух повинен використовувати тіло для досягнення своєї Мети, для своєї справи / діянь), так і в Системі «сім’я» матеріальні блага (комфорт, добробут, речі, гроші і так далі) не повинні стати метою сім’ї, а повинні бути лише інструментом (помічниками) для досягнення її головної Мети. І якщо система, тобто сім’я, побудована за цим принципом (Принципу, коли Дух первинний), тоді в ній панують Гармонія (тобто, Єдиний рух до однієї Цілі), мир і благородні відносини.

Коли ж цей Принцип в сім’ї порушується, коли жінка намагається займатися духовним напрямком сім’ї або «саморозвитком», тобто ходити кудись на «збори», до «духовних вчителів», а чоловік їй це справедливо забороняє, тоді жінка порушує ієрархію в Системі (сім’ї), і цим вона ж і руйнує цілісність, міцність сім’ї. У такій ситуації головним намагається стати «тіло» (матерія), а не Дух (Род / Бог), і тіло намагається управляти Духом. З цього виникають і інші наслідки такого порушення: сім’я стає слабкою і не еволюційної (не веде вгору до Бога, тобто зміцненню Рода, а вниз до матеріалізму, тобто до грошей і задоволення); в такій сім’ї відбувається розлад, також як наслідок можуть виникнути хвороби.

Подібні ж порушення в людині (у Системі «Людина») виявляються, коли людина забуває про Ієрархії Сил, неправильно розставляє свої життєві пріоритети, і починає жити заради тіла (наприклад, заради задоволень або грошей), а не заради Духа (Рода / Бога) .

 
*** Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата *** // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 142 times, 1 visits today)