Махаріши Махеш Йоги – видатніший Гуру [Вчитель] нашого часу.

Від admin

Махаріші Махеш Йоги — найвидатніший Гуру [Духовний Учитель], засновник програми трансцендентальної медитації 

Maharishi-mahesh-yogi Учитель Махаріши Махеш Йоги

Махаріші Махеш Йоги заснував програму Трансцендентальної Медитації і створив всесвітній Рух Духовного Відродження (1957).

Поклав початок дослідженням в області свідомості і виклав теорію семи станів свідомості (1957-1967).

Створив нову науку — Науку Творчого Розуму — і підготував 2000 викладачів цієї науки (1972); нині у світі налічується понад 40 000 викладачів Науки Творчого Розуму.

Відкрив Конституцію всесвіту — живий потенціал природного закону — в Рік-Веді та структурують динамічні процеси Рік-Веди у всій Ведичній літературі (1975).

Розробив програму ТМ-Сіддхі і Йогічні польоти, які встановлюють максимальну координацію між розумом і тілом людини, ведуть до розвитку індивідуальної свідомості і до зростання гармонії в світовій свідомості (1976).

Сформулював абсолютні теорії уряду, освіти, охорони здоров’я та оборони, завдання яких — зробити життя у всіх його сферах досконалим (1977).

Розкрив Апаурушея-Бхаш’я — коментар до Рік-Веди, що описує її як структуру свідомості, яка породжує та увічнює саму себе (1980).

Систематизував ведичну літературу, що існувала багато століть в розрізненому вигляді, як літературу досконалої науки — Ведичної науки та технології Махаріши (1981).

Розкрив повний потенціал Аюрведи, Гандхарва-Веди, Дханур-Веди, Стхапат’я-Веди та Джйотішу для створення здорового, гармонійного суспільства (1985).

Заснував Ведичні Університети Махаріші та університети Махаріши-Аюрведи по всьому світу, щоб дати кожній людині шлях до опановування природним законом, назавжди встановити згоду життя з природним законом — досконалість в усіх областях людської діяльності, — і створити в кожній країні уряд, який діє з рівня природного закону, здатний запобігти виникненню будь-якої проблеми (1993-1994).

Відкрив, що Веда і ведична література повністю показані у фізіології людини; це відкриття остаточно встановило повну єдність всієї фізичної різноманітності світобудови, всіх наук і всіх релігій (1994).

Махаріші Махеш Йоги широко визнаний як видатний вчений в галузі свідомості і найвидатніший в сучасному світі Гуру [вчитель]. Махаріші відновив ведичну літературу, яка багато тисяч років існувала в розрізненому вигляді, і систематизував її у формі завершеної науки свідомості у всій повноті її теоретичної та практичної значущості.

Ведична наука і технологія Махаріші розкриває повний потенціал природного закону у свідомості людини як основу для поліпшення всіх областей життя.

Трансцендентальна Медитація — суб’єктивна техніка розвитку усвідомлення в Ведичній науці та технології Махаріши — це найпоширеніша і широко досліджена у світі програма розвитку людини.

Махаріши давав кожній людині можливість знайти повне знання природного закону завдяки Відкритому Університету Махаріши. Цей всесвітній заочний університет транслював свої лекції за допомогою супутникового телебачення на 120 країн світу 21 мовою, давав освіту, засновану на свідомості, (Consciouness Based-Education) яка, на відміну від наявної системи освіти, дозволяла людині повністю використовувати свій потенціал. Програми цього університету оживили якості Чистого Знання та Вищі Сили (Закони) у свідомості людей, що послужило основою досконалості в житті кожної людини, в житті всіх країн і в гармонії (цілісності) на всій Землі.

(Visited 483 times, 1 visits today)