Роль батька у вихованні синів

Від adm-ua
««« Роль батька у вихованні синів сім'я — шлях принципи цінності родові традиції »»»

Батька та зрілість синів 

Кожному хлопчику потрібна людина, яка надала б йому цінності та принципи життя — показала, що означає бути чоловіком. Це може зробити лише батько, і це найголовніше, що батько може зробити для своїх синів. Між батьком і сином є особливий зв’язок; для хлопчика є радістю, коли батько оцінює його вчинки. Випробувати свою силу і навчитися життя на прикладі батька — це ліпший захист для хлопчика в найсуворіших життєвих випробуваннях.

Керівництво з боку батька, його поради і підтримка гарантують зв’язок дитини з чоловічим світом. Численні дослідження, проведені за кілька десятиліть, переконливо підтверджують, що роль батька в житті хлопчика має вирішальне значення. Ці ж дослідження вказують на той сумний факт, що відсутність зв’язку з батьком завдає величезної шкоди формуванню характеру дитини.

Дослідження також показують, що участь батьків, які залучені в життя своїх синів, має великий вплив на їх майбутнє. Якщо батько брав активну участь у вихованні хлопчика, то позитивний ефект від цього буде позначатися протягом усього життя – на здатність проявляти співчуття, вступати в здорові соціальні відносини, включаючи відносини з жінками.

Батько завжди є головним прикладом для своїх синів.

У батька є особливий спосіб взаємодії зі своїми синами – «чоловіче товариство». Батько відіграє роль людини, через яку хлопчик встановлює взаємозв’язок із зовнішнім світом, в якому багато небезпек.

Батько – це не “мама в чоловічому вигляді”. У нього батьківський стиль виховання, він все робить інакше.

Спілкування необхідно кожному синові. Фізичні заняття та ігри з батьком, навіть надмірно активні та “буйні”, і прагнення розширити межі дитячого світу необхідні для розвитку дітей. Хоча мами намагаються заспокоїти дітей, щоб вони не “пустували”, отці, навпаки, часто пробуджують їх, починаючи з ними заняття та ігри своїм особливим способом, викладаючи їм чоловічу науку.

Чоловіча, орієнтована на активність діяльність, спільно з батьком, яка мамам незрозуміла, життєво необхідна для розвитку дітей, особливо хлопчиків. Така взаємодія навчить їх тримати під контролем емоції, агресію, почуття, знаючи межі конфліктів і зберігаючи зв’язок з іншими людьми. Це зовсім не те, що багатьом здається про ці заняттях, іграх і активності.

Чоловічі Фізично активні та фізичні ігри – це не просто особливість, властива чоловікам, а відмінна чоловіча школа, яка може навчити хлопчика багато чому, включаючи вміння тримати під контролем свої емоції, розуміння того, як далеко можна заходити, і здатність оцінити — чи під силу йому той чи інший вид активності. Син вчиться розуміти батька, оточення і власні відчуття. Якщо син втомлюється або втрачає інтерес або коли йому не під силу, то батько відразу ж допоможе синові впоратися з ситуацією.

Дитина вчиться читати людей, їх вирази облич, «мову тіла» і розуміти – яка поведінка в конкретних випадках для нього правильна. Це допомагає дітям освоїти важливе вміння — швидко розбиратися у відчуттях, почуттях і в намірах інших людей. Він пізнає діапазон відчуттів та емоцій, які потрібно знати, розрізняти та розуміти. Діти вчаться відчувати розуміти, коли жартують, коли переходять невидиму межу, за яку виходити не можна. Батько може організувати заняття таким чином, щоб діти не відчували замішання, доводити її до такого рівня, коли вже “не по сили”.

Граючи з дітьми, батько взаємодіє з ними, тим самим допомагаючи їм дорослішати і знаходити контроль над своїми емоціями і своїм его.

Чому потрібен батько

Присутність батька допомагає дітям — у них швидше розвиваються зв’язки між лівою і правою півкулями мозку. Особливо це необхідно для чоловіків, і допомагає розвитку у них умінь впливати на оточення.

* Хлопчики, з які проводять час поруч із батьком, проявляють більше здібностей до будь-яких наук, в тому числі й до математики.

* Хлопчики, які мало спілкуються зі своїм батьком, в 4 рази частіше кидають школу й у них набагато частіше розвивається пристрасть до алкоголю / наркотиків, вони більш схильні до скоєння правопорушень.

* Випадки психічних захворювань відбуваються з хлопчиками набагато рідше, якщо вони постійно відчувають батька.

* Батько бере на себе зобов’язання і виконує роль Вчителя та тренера.

* Батько твердий, справедливий і позитивний.

* Батько здатний розсмішити, коли це потрібно.

* Батько сталий у своїх цінностях і принципах, в поведінці, словах, способі життя.

* Батько може ввести синів у світ чоловіків!

* Батько здатний приборкати емоції й его.

* Батько стриманий і розважливий.

* Батько вірить в майбутнє своїх синів.

* Батько може поділитися своєю дорослою мудрістю.

* Батько здатний показати — заради чого, що і як робити.

* Батько проводить час з дітьми.

* Батько навчить родинним традиціям, національним звичаям і познайомить з поняттям Духа (з духовністю).

///

(Visited 170 times, 1 visits today)