j3.Сила мужності у людини і Грахи [Сили, «планети»] / їх положення в карті народження з т.з. Тантра-Джйотsш

Від admin

Почнемо з того, що давайте визначимо – що таке мужність, щоб ми, вживаючи це слово, мали на увазі одне й те саме.

 

Що таке мужність, ми відчуваємо, навіть якщо не можемо сформулювати конкретного інтелектуального визначення. Ми відчуваємо, що «Мужність», по-перше, очевидно чоловіча, що поширюються якість. По-друге, вона – прояв сили, причому сили не тільки такої, що поширюється, але і сміливої і відповідальної. Щоб краще відчути, зрозуміти й описати «Силу Мужності», варто звернути увагу на наступне: хто є яскравими представниками цієї Сили, і де у мене в тілі { «тіло» = ‘Тан’, ‘Тану’; від цього слова і походить назва науки, яку я представляю – Тантра-Джйотіш} відчувається ця якість (де в моєму тілі ця Сила найбільш сконцентрована). Яскраві представники – це Ідеальний Правитель / Цар і Справжній Чоловік / Воїн. У тілі глибоку, внутрішню «Мужність» я відчуваю в своєму центрі (в Сонячному сплетінні), і більш людську, зовнішню «Мужність» я відчуваю в області чола (і є деяке її відображення в області куприка, особливо коли «мужність» прокидається для виживання).

 

Хоча в словнику будуть писати, що «Мужність» – це «комплекс аттітюдів», але ми-то знаємо, що це не «комплекс», а цілісне відчуття, і тим більше це не «аттітюди» (характеристики), а відчуття сміливості, хоробрості, героїзму, активного поширення (проникнення), самодостатності ( «я покладаюся на себе, на свої сили»), а головне – відчуття відповідальної і стабільної сили.

 

Знову ж таки, в енциклопедіях будуть стверджувати, що ці якості повинні бути пов’язані з «чоловіком» (з людиною з чоловічими статевими відмінностями), на своєму досвіді ми точно знаємо, що є мужні жінки (і їх багато), і немужні чоловіки (і їх теж багато). Така реальність сучасного життя.

 

Отже, підсумуємо: глибоку, духовну «Силу Мужності» я відчуваю в Сонячному сплетінні, і її представник – це Цар / Правитель, а поверхневу, особистісну «Силу Мужності» я відчуваю в лобі (іноді в тазу), і її представник – це Воїн / Чоловік.

 

Які ж Грахи [Сили, «планети»] в науці Тантра-Джйотіш відповідають за «Силу Мужності»? Очевидно, що глибоку, фундаментальну «Силу мужності» дає Граха Сурʼя [ «планета Сонце»], а виявлену, матеріальну – дає Граха Мангала [ «планета Марс»].

 

Тепер, як це використовувати для читання (інтерпретації) карти народження людини? Очевидно, перш за все, перше, що варто подивитися при аналізі карти народження, це – який вплив Сурʼї і Мангали на ключові точки карти, тобто на Лагну (вроджену природу людини), на Чандру (Сприйняття людини) і на Сурʼю (на її Суть / Дух / Рід). Причому, що «Сурʼя впливає на Сурʼю» – це, зрозуміло, не вважається. Якщо на всі три складові людини – на Природу (Пракріті), Сприймаючий Розум (Манас), Свідомість (Атму) – є вплив і Сурʼї, і Мангали, то, зрозуміло, людина буде володіти цими якостями: відповідальна сила, сміливість, активне поширення, розрахування на себе. Якщо лише один з двох показників (Карак) – або Сурʼя, або Мангала – пов’язаний з ними, то можна сказати, що буде середня Сила Мужності. Якщо таких впливів зовсім немає, то людині важко буде знайти сили, щоб бути мужнім, вона буде відчувати слабкість своєї Сили Духа і недостатність своєї Сили Особистості.

***

 

Якщо Мангала знаходиться в 1-й, 6-й, 7-й або 10-й Бхаві (від Лагни / Чандри / Сурʼї), то це – вказівка ​​на мужню людини, причому для карти народження чоловіка це добре, а для карти жінки це несприятливо.

Причому, буде різниця в залежності від Бхави Мангали: якщо в 1-й, то мужність буде у вродженій природі, в характері і буде проявлена ​​і помітна оточуючими в людині безпосередньо; якщо в 6-й, то буде сила волі і мужність щоб боротися з перешкодами, ворогами, труднощами, своїми слабкостями і так далі; якщо в 7-й Бхаві, то мужність буде якістю для взаємодії із зовнішнім світом, для взаємин; а якщо в 10-й Бхаві, то мужність буде в соціальній активності / боротьбі, в просування в статусі / кар’єрі, в діяльності взагалі.

Якщо Мангала знаходиться в одній з восьми інших бхав (від Лагни/ Чандри / Сурʼї), то немає вказівки на мужність людини.

~

Розпишемо положення Мангали в кожній з 12 бхав (від Лагни / Чандри / Сурʼї) в контексті даної теми:

* Якщо Мангала знаходиться в 1-й Бхаві – мужність – у вродженій природі і помітна оточуючими; особистість у людини яскрава і палаюча.

* Якщо Мангала знаходиться в 2-й Бхаві – «мужність відпочинку», особистість відпочинку, особистість хоче іншого життя, але нічого не може зробити.

* Якщо Мангала знаходиться в 3-й Бхаві – мужність середня і проявляється в зусиллях, в активному впливі на оточення.

* Якщо Мангала знаходиться в 4-й Бхаві – мужність нестабільна і емоційна, особистість роздратована і чутлива.

* Якщо Мангала знаходиться в 5-й Бхаві – мужність середня і проявляється в пізнанні або в натхненні ( «творчості»).

* Якщо Мангала знаходиться в 6-й Бхаві – мужність бореться з перешкодами (ворогами / труднощами / слабостями); особистість натхненна.

* Якщо Мангала знаходиться в 7-й Бхаві – мужність взаємодіє із зовнішнім світом через відносини; особистість сильна, але схильна до помилок.

* Якщо Мангала знаходиться в 8-й Бхаві – мужність середня, особистість або аскетична, або егоїстична, а людина безстрашна.

* Якщо Мангала знаходиться в 9-й Бхаві – мужність слабка, а особистість людини роздратована, змушена бути відповідальною.

* Якщо Мангала знаходиться в 10-й Бхаві – мужність у соціальній активності, боротьба за положення в суспільстві; особистість хоче «кар’єрного зростання».

* Якщо Мангала знаходиться в 11-й Бхаві – мужність слабка, а особистість прагне до здійснення, здійснення бажань і отримання.

* Якщо Мангала знаходиться в 12-й Бхаві – мужність слабка, особистість «самотня» і відчуває, що їй ніде проявитися, не бачить свого застосування.

 

***

 

Зрозуміло, щоб висновок  був більш цілісним і точним, нам обов’язково потрібно в карті народження подивитися впливи протилежних мужності Грах (впливи тих Грах, які дають не мужність, а прийняття, вбирання, згоду, відчуття, сприйнятливість, м’якість). Які це Грахи – нехай це буде Вашим домашнім завданням: які Грахи дають жіночність – відчуйте і визначте самі і напишіть в коментарях.

Автор:

Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 164 times, 1 visits today)