j2. Вплив на Сурʼю [ «Сонце»] інших Грах [ «планет»] і суть людини – Ведична астрологія і Тантра-Джйотіш

Від admin

Як вплив на Сурʼю [ «Силу Сонця»] інших Грах [Сил, «планет»] визначає рушійну силу / суть / рід людини?

~

Граха Сурʼя [ «Сила Сонця»] – це Сила Буття / Існування, це Відчуття / девата, яке я відчуваю як «Я є», це Дух як Суть (Чисте Буття), це Вселенська Свідомість (Творець).

У мені як в людині Грахи Сурʼя – Сила Існування – проявляється як мій Дух (моє «Я», Атма), це моя Індивідуальна Свідомість.

 

~

Мій Дух (мій Рід) показує якого Роду я людина, яка моя суть, моя найглибша і фундаментальна сутність.

Мій Дух як прояв Грахи Сурʼя в мені показує мою головну внутрішню Рушійну Силу.

Мій Дух як моя Суть визначає – що для мене близьке (рідне, мого Роду), тобто що я приймаю, що мені «до вподоби», і що для мене чуже (нерідне, не мого Роду), тобто що я не приймаю , що мені не «до вподоби».

Мій Дух як прояв Грахи Сурʼя в мені показує мою головну Мету (Призначення) як вираз моєї Суті, як Те, що я повинен зробити для свого Роду (Бога).

З цієї причини говорять, що по Сурʼє (Духу, Свідомості, Атме) в карті народження можна побачити Суть і Мету людини.

Якості Сурʼї [ «Сонця»] в карті народження людини описують якості її Духа / Рода

З точки зору Тантра-Джйотіша якості Сурʼї [ «Сили Сонця»] в карті народження людини описують якості її Духа (Рода). Значить по Сурʼє в карті народження людини можна зрозуміти – яка буде її глибока вроджена Суть, якого роду вона людина, що нею рухає, до чого вона йде (до чого йти за великим рахунком).

~

 

  1. Bu

Якщо на Сурʼю конкретної людини впливає, наприклад, Граха Буддха [Сила Інтелекту, «Сила Меркурія»], то можна сказати, що вона простого, практичного, «земного» роду людина.

Її Дух не дуже зрілий, тобто ще кілька безвідповідальний, нестабільний, «зростаючий як дитина», що формується і дозріває.

Її Мета життя поки проста, матеріальна; ймовірно це буде накопичення інформації і виживання, земні інтереси, спілкування заради обміну інформацією, цікавість, накопичення матеріального добробуту для існування.

Але навіть в проходженні цієї Мети вона кілька непослідовна і інтелектуально схематична (концептуальна).

 

  1. Sk

Якщо на Сурʼю розглянутої людини впливає, зокрема, Граха Шукра [Сила Тілесності, «Сила Венери»], то ця людина чуттєвого, тілесно-орієнтовано, «водного», м’якого і такого, що насолоджується, роду.

Її  Дух (Сила Рода) вже сформувався в деякій мірі, він вже щільний і «текучий».

Її Мета життя тілесна, чуттєва, але все ж матеріальна; ймовірно це буде отримання задоволень, приємне спілкування заради насолоди, накопичення матеріального добробуту для комфорту і задоволень.

У проходженні цієї мети вона вже може пожертвувати виживанням заради насолоди, але в той же час тілесність і тілесні відчуття – це головний критерій для такого людини.

 

  1. Ma

Якщо на Сурʼю даної людини впливає, наприклад, Граха Мангала [Сила Вогню Особистості, «Сила Марса»], то така людина володіючого, досягаючого, «вогняного», особистісно-орієнтованого роду.

Її Дух (Сила Рода) досить зрілий, він вже поширюється, яскравий, «вогненний», активний, здатний проникати, що трансформує.

Її Мета життя прямолінійна, «гаряча», що запалює, активно впливає на оточення; ймовірно це буде прагнення досягати, володіти, керувати, змінювати, створювати і руйнувати, спілкування на рівні особистості, накопичення добробуту для прояву особистості і управління.

У проходженні своєї мети вона використовує інформацію / концепції і тілесність / добробут як інструменти та ресурси для досягнень. Сила Вогню Особистості – це головний критерій для такої людини.

 

  1. Sa

Якщо на Сурʼю досліджуваної людини впливає, зокрема, Граха Шані [Сила Об’єктів / Кордонів, «Сила Сатурна»], то ця людина спостерігає, пізнає, «повітряного», наукового, мислячого роду, який бачить кордони / об’єкти (як людина, що пізнає) або відчуває кордони / рамки / кайдани (як обмежена людина).

Її Дух (Сила Рода) зрілий, його вже не цікавлять досягнення, а цікавить пізнання, спостереження, Дух уважний, спостережливий, зацікавлений, «повітряний», мислячий.

Її Мета життя пов’язана з умінням бути уважним, нерухомим, наполегливим, знаходити закономірності; це або пізнання / спостереження / інтерес до закономірностей життя, або застосування досвіду обмеженості, завзятості, наполегливості.

У проходженні своєї мети вона піднімається над інтелектуальними концепціями, добробутом і володінням щоб спостерігати за об’єктами світобудови навіть пізнання закономірностей (або відчуває досвід обмежень внаслідок досвіду об’єктів оточення). Сила взаємодії з об’єктами, Сила нагляду (контролю) – це головні критерії для такої людини.

 

  1. Gu

Якщо на Сурʼю людини впливає, наприклад, Граха Гуру [Сила Простору, «Сила Юпітера»], то ця людина легкого, відкритого, просторового, «ефірного» роду, який чує Простір, бачить в ньому «відкриті двері», отримує з нього знання , тобто знає про це безмежне поле Всіх Можливостей.

Її Дух (Сила Рода) зрілий і сформувався, він піднявся до усвідомленої волі через знання, він позбавлений напруг (в тому числі критики), нейтральний (всепроникаючий), знає (усвідомлює) і звільнений.

Її Мета життя висока, пов’язана з усуненням напруг (питань, проблем, страждань); ймовірно це буде набуття знань з Джерела Знань і застосування їх для підтримки стану свободи.

У проходженні своєї мети вона прагне бути в змозі всезнання (усвідомлення), матеріальні цінності та володіння їй нецікаві. Досвід стану безмежності – це головний критерій досвіду життя для такої людини.

Автор:
Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 189 times, 1 visits today)