Суть Козака Мамая, й що вельми корисне він підказує Чоловікам та Жінкам.

Від adm-ua
*** У чому є суть Козака Мамая, й що вельми корисне він підказує Чоловікам та Жінкам - Антон Кузнецов ***

*** Суть Козака Мамая - kozak Mamay in Padmasana ***

Антон Кузнецов: ?‍♂️ “Сенс образу Козака Мамая,
й яку користь з нього слід брати як Чоловікам, так і Жінкам”

1.

Що робить Козак Мамай

Всі ми знаємо по картинах, малюнках, вишивках та інших образах Козака Мамая. Козак Мамай сидить і, як багатьом здається, просто нічого не робить …

Але насправді він робить. І щось дуже важливе. Козак Мамай робить дещо найважливіше…

2.

«Робити чи думати?»

А зараз невелика, але дуже показова історія…  по темі Чоловіків, Козака Мамая і питання «Що робити?».

Років двадцять п’ять тому, коли я потрапив на своє перше «місце роботи», в ті далекі і вже забуті часи, мені довелося працювати під керівництвом цікавого і мудрої людини … Він тоді був «провідним інженером», а я – «звичайним інженером». Організація, де ми працювали, була бюджетна і бюрократична. Тому «верхи» організації не намагалися налагодити нашу роботу, а займалися, в основному, контролем нашої зайнятості та отриманням наших звітів.

З цієї причини одного разу «пішла хвиля» оптимізації «робочої діяльності» та заходів щодо «науково-технічної організації» процесів. Для цього всі працівники повинні були кожен день (протягом декількох тижнів – терміну «заходів») щохвилини {!} записувати все, що вони робили на роботі, тобто вести максимально детальний облік розподілу свого робочого часу на свої завдання / дії («фіксацію робочого часу»).

Прості працівники – електрики, прибиральниці, вантажники, монтери, електронники та подібні – без великих складнощів могли записувати свої «витрати часу» на процеси / завдання, тобто «трудовитрати» своїх дій, хоча, зрозуміло, вони робили це з небажанням…

А ось у інженерів, особливо старших і провідних, виникла велика проблема, оскільки їх діяльність була «мало-матеріальна», «майже не помітна» із зовні, і основний час вони проводили за аналізом або плануванням/проектуванням – аналізом роботи обладнання або роботи програми, плануванням дій / експериментів по локалізації та усунення несправностей, аналізом причин пошкоджень, плануванням заходів щодо поліпшення функціонування обладнання і ПЗ, проектуванням програми і її функцій або розкладу профілактики і діагностики. У більшості випадків «робочі процеси» проходили у «розумі» (у свідомості) інженерів, а зовнішніх дій або було мало, або навіть не було зовсім.

І мій «шеф» сказав, що, звичайно, нехай, вантажники, кухарі, монтери та інші займаються «хронометражем» своїх дій, але інженерів потрібно звільнити від цієї «необхідності». На що йому «головний» відповів, що «ну раз ви, інженери, не хочете по-доброму це записувати, тобто записувати самі по добрій волі, – тоді до кожного інженера ми приставимо обліковця, який буде ходити за інженером і з боку записувати все, що робить інженер». На що наш провідний шеф мудро заперечив: «А як цей наглядач буде розуміти – коли інженер думає (аналізує, планує, проектує), а коли ні?, як він це буде відміряти і враховувати?, а, найголовніше – як він дізнається, що саме аналізує або планує інженер в ці періоди часу?!»…

Тобто, як дізнатися – чим зайнята свідомість людини?..

Тоді керівництво зрозуміло, що завдання і діяльність інженерів за своєю суттю відрізняються від завдань і дій електриків, вахтерів, електронників і подібних працівників, а їх виробничі процеси – внутрішні, «розумні», тобто аналітичні, які плануються, стратегічні, творчі та не подібні на фізичні операції.

3.

Перед тим як щось робити…

«««Перш ніж щось робити, потрібно добре подумати»»» – народна мудрість і народна дурість.

До чого я так детально описав цю типову для тих часів історію?

Є такий анекдот, «що тут думати?! – трясти треба », або «що тут думати?! – стрибати потрібно». Ось саме за такою схемою ми і живемо більшу частину свого життя. Майже все ми робимо бездумно, «на автоматі», тобто несвідомо, не усвідомлюючи – що / чому ми робимо (щодо того, що робимо), і чому ми щось не робимо (коли повинні, але не робимо).

Ми всі «зрозуміло», «звичайно» йдемо в школу в 6-7 років, і так само «природно», «зрозуміло» йдемо в інститут в 16-17 років.

А чому?

І «перші відносини» / «перший секс» у нас «трапляються» автоматично (по досягненню «віку», внаслідок бажання тіла і при появі першої ж можливості), але без усвідомлення, що ж реально відбулося за великим рахунком (по суті), і як тепер далі жити в новому стані.

Потім у нас «кар’єра» / «робота» /  «досягнення» та «успіхи»…

Адже «що тут думати ?! — працювати потрібно!»…

Потім ми укладаємо шлюб або робимо спробу шлюбу. І тут нічого думати – «просто треба», «треба вискочити заміж», «треба нагулятися та одружитися на скромній, але сексуальній дівчині».

І дітей теж як би «дуже потрібно народжувати»…

Чому?..

Ну звичайно ж «для продовження роду!»…

Зачекайте, «для продовження Роду» або для «продовження роду»?

І якого / чийого Роду?

«А що – є різниця?..»

А що таке Рід?

«Не знаю … Але його ‘потрібно’ обов’язково продовжувати…»

Тим більше це приносить задоволення (не саме Рід, а спроби «продовжити Рід»).

Та й інші наші дії, вчинки, спроби і бажання теж набирають «автоматичності» та «передбачуваності».

Тому легко бути астрологом / провісником / віщуном. 🙂

Я буду хотіти купити смартфон, ноутбук і планшет?
Неодмінно! А що тут думати – «треба брати», хоч би в кредит.

Ми, чоловіки, намагаємося купити машину?
Дуже. Потрібна вона? «Зрозуміло потрібна!»

А коханка і «секс на стороні і без зобов’язань» потрібні?

Ми, жінки, намагаємося в своїх взаєминах з чоловіками наслідувати «правила», які ми «побачили по телевізору», «прочитали в жіночих журналах», «бачили в шоу», «чули від подруг», «читали в жіночих романах», «чули в піснях про ‘любов’ » (ще й намагаємося тягти в таку ‘схему відносин’ чоловіка)?

Дуже намагаємося.

Хоча знаємо, що через такі схеми «80% розлучень».

А чому?

«Тому що так треба!»… Тому що «так буде краще»… Тому що «так буде краще мені» хоча б і не довго… Тому що «це просто іншим не пощастило, а мені пощастить», «це у інших ‘звичайна любов’, а у нас ‘особлива любов’, у нас ‘божественна любов‘»…

І головне питання: Ми хочемо грошей? 🙂

А яку саме кількість грошей ми хочемо?

А чому?!

4.

Чому?

Так, вранці ми прокидаємося, і відразу йдемо на роботу. Особливо, якщо сьогодні – «будній день». Особливо, якщо я – чоловік. Так навіть якщо я – жінка, я теж “хочу/ходжу на роботу” вранці. Або хоча б не вранці, але «в полудень». Або не сильно хочу, та як би тягне.

А чому?

Або я не хочу «на роботу», але йду туди без бажання, тому що «треба» або тому що «необхідно».

А чому «треба»?
А кому це «необхідно»?

Може ви подумали, що я маю на меті, щоб ви не ходили на роботу?
І щоб у вас не було грошей, і ви померли з голоду?

Скажу чесно – ні.

Але якщо ви щоранку йдете на роботу, і це вже триває 12-24-36 років, то хоча б, щонайменше, робіть це усвідомлено.

Тобто розумійте (усвідомлюйте) – чому Ви туди йдете. Яка Сила вас туди тягне (Ra), або туди жене (Ke).

Особливо, якщо Ви – жінка.

Або якщо Ви – чоловік і починаєте усвідомлювати, що «тут щось не те», дивно і неадекватно для чоловіка ходити на роботу, тому що «так все роблять», тому що «що тут думати – працювати треба!»…

Якщо Ви будете більш уважні і пробуджені, більш усвідомлені, хоча б просто вранці – перед тим як піти на роботу, спробуйте: зупиніться і «подумайте», поміркуйте, тобто помедитуйте (‘meditatio‘ на латині – це «роздум»).

Автоматично («за звичкою») нам здається, що «робота» – це «звичайно потрібно». Але пізніше будуть приходити інші відповіді (осяяння): «А може не треба?..».

Або хоча і «потрібно», але не так категорично «звичайно потрібно».

І найбільш цінні такі розуміння: робота – це «звичайно потрібно», але не зовсім ця робота, можливо «мені потрібна інша робота», «я повинен займатися чимось іншим» або «зовсім іншим», і так далі.

5.

До чого ж тут Козак Мамай?

Пам’ятаєте, який він (як його зображують) і що він робить (що він показує, «символізує», підказує, радить)?

Козак Мамай не просто лежить (тобто не відпочиває) і не стоїть / не йде / не працює (тобто не діє). А він сидить в природній позі, з рівною спиною (!), Він дуже спокійний (у стані спокою), але максимально пробуджений (у стані усвідомлення). Такий стан часто називають «пробуджений спокій».

Очевидно, що Козак Мамай розмірковує, тобто «думає», медитує.

А про що він розмірковує?

Про що розмірковує Козак Мамай, особливо якщо Сонце сходить? (І тоді на картині зазвичай кінь є білий.)

Про те, що він буде робити «сьогодні», в цей сонячний день — світловий день. Може він піде на роботу, а може зробить щось інше, більш важливе

Але вранці (на сході Сонця) він не думає, про «вчора» (минуле), а медитує про «сьогодні», і трохи про «майбутнє» («завтра») взагалі.

Про що розмірковує Козак Мамай, якщо на картині Сонце заходить? (І тоді зазвичай кінь зображений сірий або чорний.)

Він увечері медитує про те, що він робив і зробив «сьогодні», та й взагалі про вже «минуле», про «вчора» (робить перегляд минулого дня).

Двісті-триста років тому практично в кожній українській хаті, в кожній родині були зображення козака Мамая (навіть і сто років тому теж були, хоча вже набагато рідше).

Яким знаком (нагадуванням, порадою) вони були для людей, особливо для чоловіків?

Міркуй – «думай», медитуй, розумій. Тобто будь усвідомленим, пробудженим, тим, який розуміє. Особливо, якщо ти – чоловік.

Думай — медитуй — як мінімум двічі в день (на добу). Вранці після сходу Сонця, перш ніж хоч щось робити; і ввечері, після того, як ти зробив все, що міг/зміг.

Крім того, Козак Мамай – це козак-характерник, тобто просвітлений чоловік, який завдяки медитації досяг досконалості в усвідомленості, у якого свідомість стала максимально розвиненою.

Тому на цих картинах зазвичай писали: «Сидить козак, у кобзу грає; і  що замислить, те все має…», «Сидить козак, на кобзі грає; те  що задума,  досягає…».

З цієї ж причини на малюнках Козака Мамая писали: «Козак – душа правдива». Тобто просвітлений чоловік-воїн – це святий, який захищає Правду-Істину – підтримує Закони Бога/Роду.

Більш того, на картинах «Козак Мамай» зображено дерево, і не просте дерево, а Дерево Життя, Дерево Всесвіту. Це теж дуже важливий символ, і корисне нагадування.

Є й інші символи і секрети в цьому зображенні, особливо в його класичному варіанті.

Наприклад, на картинах були такі тексти (написи): «А що ти на мене дивишся? Все одно не відгадаєш – звідки я родом, і як мене звуть не дізнаєшся; у мене ім’я не одне, а є їх багато, … як хочеш називай, все дозволяю…».
Або «я є Ніхто»…

Тому, коли говорять, що картина «Козак Мамай» – це народна ікона, то це не образний вислів, а дійсно філософське і духовне писання, яке символізує дві Вищих Сили — Рід та Природу — і нагадує людям про найголовніше.
І історики кажуть, що Козак Мамай – дохристиянська ікона, такого Козака Мамая зображують вже більше двох тисяч років.

6.

Інтелект чи розум/свідомість

Тут може багатьом видатися, що, оскільки я раджу “думати”, то я прихильник інтелекту — «логічного підходу» («мозку», «сірої речовини»)…
Але це зовсім не так!
Я проти інтелекту (в контексті тих самих фундаментальних і сутнісних сфер життя, які я перерахував вище, коли «факти і логіка» не тільки не допоможуть, а й заведуть “не туди”).
Я кажу, що мудрість важливіше інтелекту; а головне – це усвідомленість, свідомість.

Саме тому (через помилки інтелекту – ‘Прага-Апаратха‘) якраз існує фраза – «людині властиво помилятися». Це означає, що «інтелекту людини властиво помилятися».

Життя в своїй суті – це поле всіх можливостей. Але людина, в залежності від того, на скільки його свідомість пробуджена, вибирає тільки ті можливості (ті «потреби», ті «мені потрібно»), які він усвідомлює. Своїм усвідомленням і своїм вибором, кожна людина формує своє індивідуальне (!) Життя. А якщо в житті з’явилися проблеми, то причина в тому, що свідомість не достатньо пробуджена, щоб розуміти (усвідомлювати) вихід / вирішення даних питань або усвідомлювати, що проблеми немає або проблема насправді в іншому (на іншому рівні).

Тому «думати», міркувати, розуміти необхідно, але не «Силою інтелекту” (не Bu)! А Силою Мудрості (Gu) та Силою Свідомості / Усвідомленості (Sy). Для цього, як ми знаємо, ми займаємося технікам розвитку свідомості, розвитку усвідомленості («духовним практиками»).
А Козак Мамай – це той Козак, хто медитує, тобто Чоловік-Воїн, який практикує Медитацію, Дхьяну (внутрішню «Духовну практику», практику для Духу).

З цієї ж причини (через помилки інтелекту) Махаріші Махеш Йоги говорив, тобто давав таку пораду: «Всі проблеми в твоїй “голові”».
Це означає, всі проблеми знаходяться «в інтелекті», на рівні інтелекту, на рівні фактів / слів / думок / логіки / аналізу і синтезу. А на рівні Мудрості / Знання (Свободи Простору, Поля Всіх можливостей), а тим більше на рівні Свідомості/Духу (Сили Бога, Сили Роду) проблеми зникають.

7.

Отже,

прийшов час підсумовувати, завершувати і давати цінні поради.

1) Перша і головна рада:
Не живіть бездумно, неусвідомлено, «на автоматі», як робот, «як усі», тому що «так просто треба», тому що «а як же інакше жити?»…
Перш ніж Ви приймаєте важливе сутнісне рішення (в таких сферах як відносини, шлюб, діти, робота, Справа, Справа життя і подібних), зупиніться, сядьте як «козак-Мамай» на годину або хоча б півгодини (а краще день або два) і «подумайте», «поміркуйте», тобто помедитуйте.
І це не рекомендація «генерувати думки», тобто «включити інтелект», «розкинути мізками», а навпаки «вимкнути інтелект» і бути без думок, просто бути, просто усвідомлювати.
Тоді будуть посилюватися Мудрість і Усвідомленість.

2) Друга порада:
Подивіться – чим Ви займаєтеся і на що Ви витрачає більшу частину свого часу.
Якщо Ви ходите на роботу, то усвідомлюйте – чому Ви це робите. Тобто, яка Сила Вас туди «жене» (який страх Вас туди примушує ходити; Ke) або яка Сила Вас туди «вабить» (які «щастя»/«радість»/«мрію»/«мету» Ви там отримуєте або сподіваєтеся отримати; Ra).
Те ж саме з іншим: якщо Ви – в стосунках/шлюбі, то навіщо Вам вони?; якщо у Вас діти – навіщо вони Вам?; Ви збираєтеся заводити дітей – з якою Метою?; Ви хочете віддати дітей в школу або скерувати в інститут – заради чого?

І так далі.

3) Третя порада:
При зростанні усвідомленості («рівня свідомості / усвідомлення») у Вас буде більше внутрішніх відчуттів, Знань, більше розуміння. І тоді будуть такі бажання, як: – може мені сьогодні не піти на роботу, а зробити щось більш важливе; або може мені в вихідний піти не “на пиво”, а провести день / час за якоюсь іншою, більш сутнісною справою / заняттям; або може у вільний час (на роботі, після роботи) зробити щось цінне, фундаментальне, «вічне», щоб нащадки (хоча б діти) могли мене пригадати за щось «хороше», істотне, гідне шани
Для цього навіть є спеціальна техніка-хитрість. В кінці ранкової медитації Ви можете запитати себе: а якщо сьогодні був би останній день мого життя, то тоді щоб я сьогодні робив найважливіше?! Тоді як треба провести цей день?

4) Четверта порада:
Це езотерична рекомендація. І я можу надати її індивідуально.

***

Школа Ведаврата

Якщо Ви не знаєте як медитувати, ми — «Школа Ведаврата» — можемо навчити Вас і технікам та практикам медитацій також.

Якщо Вам потрібні глибші відповіді в даних сферах життя, або Ви хочете точно і конкретно дізнатися своє особисте Призначення (Мету / Місію), або хочете розібратися зі своїми взаєминами/стосунками, теж можете звернутися до нас.

// #АнтонМихайловичКузнецов
// www.uk-ua.Vedavrat.org
// Хроніки «1000-і-8 записів», № 50

*** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - мудрий - 01 ****** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - світло - 02 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - золота банудра - 03 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - перець червоний - 04 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - лук і рушниця - 06 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - ріка і білий кінь - 07 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - все має - 08 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - чорний кінь - 09 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - у кобзу грає - 10 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - 8-листник - 11 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - душа правдива - 12 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - з жінкою і шапкою - 13 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - з люлькою - 14 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - білий кінь - 15 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - стріла - 16 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - старовинний - 17 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - характерник - 19 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - характерник - ікона стара - 22 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - характерник - ікона - 23 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - характерник - 24 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - 25 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - жід і москаль - 26 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - Лебідь - 28 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - 29 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - Mamay - 30 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - Mamaj - 31 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - дерево життя - 32 *** *** Козак Мамай - суть символ та підказка для Чоловіків та Жінок - Одеса ***

(Visited 5 444 times, 1 visits today)