Хто Я? — Антін Кузнецов

Від admin

Хто я?

Чому говорили «пізнай самого себе»? Якщо я не знаю Себе (не знаю хто «Я»), тоді як я дізнаюся —  коли я хочу, це «Я» хочу або не «Я», як я дізнаюся —  коли я маю думку, це «Моя» думка або чужа, як я дізнаюся —  коли я думаю, це думки мого «Я» або мого «я» або взагалі не мої, чужі, ззовні?

Щоб краще зрозуміти, хто такий «Я» можна подивитися, що у «Мене» (у мого «Я») є … Тіло є? Є, так, це «Моє» тіло. Що я від Свого тіла відчуваю і для чого Мені тіло ?!

Хто / що управляє Моїм тілом? «Моя особистість», тобто моє мале «я», моє его. Особистість («я», его) як використовує тіло (управляє і зношує)? Особистість, по-перше, думає. По-друге, хоче …

«Я» то хочу (маю бажання), то думаю (маю думку,  ідею); і для здійснення бажань (насолод), і для здійснення ідей (дій) Моїй особистості потрібно Моє тіло (а іноді й не Моє …).

Хто / що все це розуміє (сприймає, відчуває)? Чи відчуває те, що теж є у «Мене», відчуває те, що є інструментом, щоб сприймати і відчувати, тобто відчуває «Мій сприймальний розум» (Манас), «Моя душа» (Джіва), «Мої відчуття», «Мій досвід». Що може відчувати душа? Або Мене (тобто моє справжнє «Я»), або мою особистість (тобто моє «я», его).

Тоді, якщо розумію, що у мене (у мого «Я») є все це —  сприймальний ум (“душа”), особистість (его), тіло (тілесні відчуття), то значить мені легше зрозуміти, хто ж такий «Я», що ж таке Моє Істинне «Я» і яке Воно. Це —  те саме глибоке внутрішнє відчуття, яке просто є, якому належить і душа (сприйняття), і особистість (его), і тіло, і все інше, що є Моїм. Що Воно робить? Нічого. Воно не відчуває (не сприймає), не думає (не має думки / ідеї) і не хоче (не має бажань), воно не матеріально (тіло —  лише далеке проявлене матеріальне поверхневе грубе відображення {вираз} «Я» в матеріальному об’єктивному світі). Дивно усвідомлювати, що Моє Істинне «Я» нічого не відчуває? Незвично усвідомлювати, що Моє «Я» (Мій Дух) нічого не хоче? Що у Нього немає думок / ідей?

Що ж тоді робить Моє Справжнє «Я»? Воно просто Є, воно просто усвідомлює, просто існує. Саме це філософи заходу і сходу називали таким поняттям як Буття (тобто Свідомість, або Творчий Розум, Космічна Свідомість, Брахман, Абсолют), яке проявлено в мені як індивідуальності (самоусвідомлення, Індивідуальна Свідомість, Атма).

Що ж мені робити? Для початку як мінімум мені слід Бути (і завжди усвідомлювати це!). Адже «Я» є. Так, не “«я» є”, а саме “«Я» Є”. Я є, і тому я можу відчувати (сприймати), думати і хотіти (мати ідеї / думки і мати бажання), отримувати задоволення (мати відчуття в Моєму тілі) і так далі.

Що робити далі? Я розповім.

`

P.S. Для «астрологів»:

«Вище Я» —  це Сур’я («Сила Сонця», Сила Буття).

Сприймальний розум (“душа”) —  це Чандра («Сила Місяця», Сила відчуттів).

Особистість (его) —  це Мангала («Сила Марса», Сила індивідуальності).

Тіло (тілесні відчуття) —  це Шукра («Сила Венери», Сила тілесності).

 

Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата /// Антін Кузнецов, майстер і вчитель Тантра-Джйотішу

(Visited 170 times, 1 visits today)