1) Вищі Принципи [Духовні Закони], 2) Природні Закони, 3) людські закони.

Від admin

*** людина = Дух + душа + тіло ***Те, що ми часто називаємо «реальністю», «матерією» або «життям», є Природою. Це – проявлена, матеріальна частина світобудови.

Природа живе по Природним Законам, по тобто Законом ПРИРОДИ.

Тіло людини матеріально, природно; тому така частина людини як тіло (тілесність) підпорядковується законам природи (Стихіям, інстинктам).

.

Інша частина світобудови – це вищі Принципи (Творчий Розум Природи, Дух, Бог/Рід, Творець). Це – Непроявлена, Духовна основа світобудови (фундамент).

Вищі Принципи називають такими словами як Закони Рода, Закони Бога, Духовні Закони, Воля Бога, або Дхарма (Дао).

В людині вони виражені як Дух людини ( «совість людини», «іскра Божа в людині»). Людина, орієнтуючись на свій Дух ( «на свою совість»), може жити по Вищим Принципам (за Дхармою / Призначенням, з волі Бога).

.

А які закони в сім’ї, суспільстві, державі, бізнесі?
Природні?
Вищі (Духовні, Божественні)?

Ні, придумані людьми ( «мораль», «рівність», «етичні принципи», «демократія», «кодекси», «юриспруденція» і так далі).

До чого це призводить? Закони, придумані людиною, ( «людські закони / правила»), не тільки не досконалі, але і далекі від Природних, а тим більше від Вищих (Духовних) Законів. Як людський (цивільний) календар далекий від Природних циклів / явищ. Як «цивільний кодекс» або «кодекс будівника комунізму» далекі від родових Законів (Принципів служіння Роду).

Що потрібно робити в своєму житті? Слід налагодити зв’язок зі своїм Духом (або з його представником в моєму житті – з батьком / чоловіком / Учителем) і слідувати його велінням, тобто Вищим Принципам (Роду, «совісті»).

При цьому у тіла будуть свої природні запити (інстинкти). Але – і щодо бажань тіла – то, що йде з мого Духа (мого внутрішнього «Я», мого Чистого свідомості) має бути пріоритетнішим, важливішим.

.
Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнєцов (Ведаврат), «1000 і 8 записів», № 7

(Visited 578 times, 1 visits today)