Що є «виховання», хто в дійсності виховує дитину?

Від admin
*** Що таке виховання - хто виховує дитину в дійсності ***

виховання1Лише тоді, коли ми зможемо повністю зрозуміти Принципи взаємин «Чоловік-та-Жінка» (взаємовідносин на початку формування сім’ї), можна переходити до розуміння інших видів відносин: «батько-діти», «мати-діти», «дитина-дитина» і так далі. Якщо ж ми все ще не до кінця розуміємо Суть відносин «чоловік-і-жінка», тоді, при появі в цій «системі відносин» (як результат цих взаємин) ще хоча б однієї дитини, розібратися з даними взаємовідносинами стане набагато складніше, а самі взаємини стануть здаватися ще більш заплутаними і складними; а якщо вони при цьому не ієрархічні, то вони будуть і послаблювати як главу сім’ї, так і всю родину. Тому ілюзія того, що народжена в результаті відносин «Чоловік-і-Жінка» дитина нібито «поліпшить» і «зміцнить» неміцні, нестабільні відносини або «поверне чоловіка в сім’ю» – це міф і небезпечна помилка, яка, як правило, посилює, обтяжує і без того, нестабільний стан такої «сім’ї». Справа в тому, що неієрархічні ( «рівні») відносини дитина – як «додатковий елемент» – буде випробовувати на міцність і ще більше послабить. І, навпаки, ієрархічні (природні, «правильні») відносини діти зміцнюють, оскільки ще більше підтверджують єдиноначальність і оформляють ієрархію в родині; тому що чим більше людей йдуть за главою сім’ї, тим вони більше підтримують і підсилюють його, вносять Силу принципу Єдиноначальності і ієрархії, збільшують потік Висхідної (Родовий) Сили, Сили Духа (Сили Рода / Бога).

Отже, знаючи Суть взаємин «чоловік-жінка», визначивши в них правильну Ієрархію, прийнявши в її чолі Чоловіче начало, можна розібратися у стосунках в родині між дітьми і батьком, а також між дітьми і матір’ю.

*** Виховання - це наповнення якостями, розвиток того, що потрібно тому, хто виховує *** Виховання – це насичення якостями, розвиток того, що потрібно тому, хто виховує. Тобто, коли я виховую когось, це означає, що я насичую його – «вихованця» – тими відчуттями (властивостями, якостями, знаннями), які потрібні мені в моєму «вихованці», тими, які я вважаю цінними, потрібними і важливими. Моє виховання когось – це моє поширення (вплив) на того, кого я виховую, а отже, це – активна, що поширюється, «вогняна», Чоловіча (як проникає) дія. Але, не дивлячись на це, виховувати можна як м’яко, делікатно (тобто, через авторитет, внутрішню СИЛУ), так і жорстко (через жорстке підпорядкування, зовнішню силу). Однак, і перша Сила (авторитет), і друга Сила (фізична) – все одно є проявом чоловічих якостей, які впливають на оточення. Тобто, за своєю природою такі якості властиві чоловікам, і їх не повинно бути у природних жінок ( які «відчувають», «вбирають»).

Отже, якщо говорити про правильний ідеал, то виховувати кого б то не було може тільки чоловік (за своєю природою сильний, авторитетний і навіть жорсткий, і таким чином поширюєтся на об’єкт виховання). А жінка виховувати не може, оскільки це проти її природи (її природа – м’яка, сприйнятлива, яка приймає, а не жорстка, що розповсюджується, активна). Навіть, якщо жінка буде намагатися виховати дитину, і у неї найчастіше буде рости ілюзія якогось свого впливу / виховання на дітей. Насправді сформувати дітей жінка не може через недостатність  сильних, авторитетних, чоловічих (що проникають) якостей; і в такій ситуації по-суті дитину виховує хтось інший (школа, оточення, вулиця, інтернет, кумир, чи якісь інші соціальні сили / авторитети / цінності). І навіть те, що жінка проводить з дитиною в її ранньому дитинстві максимально багато часу, не означає, що вона її при цьому «виховує». Як би це грубо не звучало, але насправді, дитина в цей період в основному просто «їсть маму», «споживає маму» (тобто, в якійсь мірі «використовує» її), тому при цьому жінка просто годує її і піклується про неї м’якою материнською турботою.

 

Отже, виховувати – значить насичувати  «вихованця» (дитину) потрібними і цінними для мене якостями, для мене як для того, хто відповідає за дитину. Тобто, виховання – це активний (який формує) і сильний вплив. Щоб щось передавати дитині в процесі виховання (давати їй знання і досвід через відчуття), потрібно представляти для неї дійсно Вищу Силу, бути для неї Авторитетом. Якщо Ви щось говорите дитині, то щоб вона прислухалася до Ваших слів (рад, знань, інформації, досвіду), дитина повинна відчувати реальну Силу в Вас і Ваших словах. Жінка ж по тенденції не є для дитини таким авторитетом, тому що справжня (природна, істинна) жінка не може бути сильною в чоловічих, активних якостях, а сильна в жіночих, м’які, сприйнятливих, що приймають якостях. І навіть, якщо жінці здається, що саме вона виховує дитину (наприклад, пояснює їй «що таке добре, і що таке погано»), то в житті це проявляється лише, як «читання нотацій», або шантаж або залякування, але не виховання в прямому, істинному, сутнісному розумінні цього слова. І таке «виховання» в дійсності нічого не дасть дитині в майбутньому,вона буде слідувати не за нею, а  за іншим авторитетом.

 

Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Автор: Антон Кузнецов.
Джерело: Книга «Антон Кузнєцов -” Взаємовідносини та життя людини “».

(Visited 254 times, 1 visits today)