Як батько виховує дітей?

Від admin
*** проблема виховання чоловіків з хлопчиків — роль батька в вихованні синів ***

отец2Виходячи зі знання того, що діти в традиційній сім’ї належать Роду чоловіка, є продовженням його Роду, то саме чоловік насправді може виховати своїх дітей.

Але сучасні люди в цьому простому та ефективному принципі можуть робити різні помилки («непорозуміння»). Зокрема, з цього іноді роблять такі неправильні висновки: оскільки дітей виховує чоловік, то він повинен доглядати за ними, годувати їх, проводити з ними весь вільний час, присвячувати їм всього себе. «А інакше, як же він зможе їх “виховувати”, якщо він щодня не з дітьми (чоловік або на роботі, або взагалі його вдома не буває)»?

Насправді ж виховання — не означає «проводити багато часу разом», це дещо інше. Для того, щоб виховувативпливати на дитину — чоловік може бачити дитину дуже рідко, і не довгий час («бути в океанськім плаванні» або виїжджати у відрядження, йти на війну, тощо). Головне, що при цьому батько керує процесом виховання, несе відповідальність за дитину, за її виховання та навчання, за її майбутнє. І тоді чоловік дійсно її виховує!

Зокрема, чоловікбатько дитинизакладає той спосіб життя як в родині в цілому, так і для дитини зокрема; його принципи життя є найбільш прийнятними та корисними для всіх. Він вирішує, позначає жінці — матері дитини — чим годувати дитину, а чим не годувати, що (мультфільми, фільми) їй показувати, а що ні, які книги читати, а які ні, що говорити, і що не говорити, куди її водити, а куди не водити, і так далі. Й таким чином, ще навіть не стикаючись з дитиною постійно, чоловік — батько — виховує своїх дітей, а жінка — мати — допомагає батьку виховувати дітей. Так він «насичує» (наповнює) своїх дітей тим, що вважає потрібним та цінним — важливим, наповнює своїми якостями, а жінка є його головна помічниця в батьківському вихованні.

І якщо чоловік і жінка розлучаться, а дитина залишиться з матір’ю, і, в силу якихось обставин, з батьком буде бачитися рідко, навіть тоді — вплив батька залишається можливим, а дитина (і навіть дівчинка — донька) може  «насичуватися» (наповнюватися) цінностями батька. Дитини має отримати принципи та світогляд від батька, його розуміння життя, його ставлення та думки. Для незіпсованої дитини батько – це головний авторитет (головний представник духу та буття). Тому дитина розуміння життя та цінності життя бере від батька, а жінка, навіть при своєму бажанні, сильно цьому перешкодити не зможе. Хоча, на жаль, з віком — під впливом соціуму і через погане ставлення жінки до чоловіка — цей зв’язок дитини з батьком може зменшуватися, але поки зв’язок є, батько може «наситити» (виховати) дівчинку чи хлопчика, навіть рідко або мало з ними спілкуючись.

Тому очевидно, що по суті, виховувати дітей має чоловік — батько, позаяк він для них є найбільший авторитет.

Чому так буває не повністю або не завжди? Зокрема, чоловік іноді бути слабким і не володіти силою та авторитетом у сім’ї, також жінка часто буває егоїстична. Тоді цей Принцип працює «навпаки»: виховувати намагається не чоловік, а жінка, позаяк вони «помінялися функціями» (“жінка” – в тілі чоловіка, а “чоловік” – в тілі жінки). Це — не порушення Принципу, а спотворення («перевертання») його є порушенням законів роду та природи в сучасному суспільств. Це викликає часті проблеми в житті сучасних сімей та в взаєминах між чоловіком та жінкою; в результаті, на жаль, усім (і дітям також) доведеться розплачуватися.

Коли жінка приймає «рішення» забрати дитину у батька, «причини» (приводи) цього можуть бути дуже різними, але основна, звичайно ж — це її его («особистість»).

Як основою правильних взаємин в сім’ї та між чоловіком і жінкою є відповідальність чоловіка за жінку, так і основа взаємин батька і дітей — це відповідальність батька за кожну свою дитину перед своєю Вищою Силою. Якщо, до появи дитини чоловік відповідав за одного члена своєї сім’ї — свою жінку, то після народження дитини він стає ще сильніше, тому що далі він несе відповідальність за дитину — за ще одну людину. Й він має ще одного помічника в сім’ї —  дитина завжди має прагнення допомагати батькові.

Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата// Антон Михайлович Кузнецов
// майстер і вчитель Тантра-Джйотішу

 

(Visited 181 times, 1 visits today)