Що означає Служіння? Чи існує Служіння в сучасному світі — світі “рівних відносин”? *

Від admin
*** Що означає Сила Служіння? ***

*** Що означає Служіння? Чи існує Служіння в сучасному світі рівних відносин? ***У природній, ідеальній ситуації ті, ким керує Вища Сила, повинні віддавати їй натомість своє Служіння і в цьому знаходити Силу Існування, тобто повинні отримувати Силу через Служіння.

Зараз саме слово «служіння» нам не подобається, і тому ми намагаємося знайти інші слова для опису своїх взаємин з Вищою Силою. Слово «служіння» ясне, чітке, конкретне, жорстке, що зобов’язує, пряме, категоричне, а нам це неприємно (через наше виховання), і ми хочемо чогось менш категоричного, чогось більш «гармонійного», тобто рівного, «збалансованого». Нас з дитинства відучували служити, і ми намагаємося замінити слова «Сила Служіння» на якісь більш поблажливі (тобто менш обов’язкові, менш відповідальні) слова, щоб можна було спробувати «ухилитися» і не підкорятися належною чином своїй Вищій Силі (щоб нею не було).

Але коли ми називаємо цю Силу правильно — Служіння, тоді все стає на свої місця, а це майже завжди нам не подобається, ми не привчені Служити у вищому розумінні цього слова, тобто йти за Силою, бути відданим Силі. Нам важко навіть вимовити слово «служіння», воно вийшло у нас з обігу, і зараз практично не застосовується (а якщо і згадується, то йому намагаються надати негативне забарвлення).

Такий наслідок нашого сучасного виховання і «середнього загального» (тобто урівнюючої і обов’язкової) «освіти», коли нам пропечатували в голові такі фрази як: «нікого не слухай, будь самим собою», «ти — унікальна особистість», «ніхто нікому нічого не винен», «нікому не служи». Зараз все суспільство спрямоване до «рівності», «рівноправності», «взаємного партнерства», тобто придушення служіння, й уникнення слідування за кимось або чимось (Силою).

У взаємовідносинах, прагнучи до «рівноправності» і рівності, люди намагаються «домовлятися» між собою (жінки з чоловіками, діти з батьками і так далі), формують відносини типу «за домовленістю» («ніхто не головний» і ніхто не бере відповідальність) , і як наслідок, втрачається суть взаємин, немає підтримки Сили існування (Вищої Сили) і відносини нестабільні і не дають задоволення / щастя. Люди намагаються піти від Служіння — тобто не йти за Силою, будують відносини на неприродному і неефективному принципі «рівності» / «за домовленістю», закликають до «рівноправності» у відносинах.

До недавніх часів (ще двісті-триста років тому) люди практично розуміли принцип Служіння, жили в постійному досвіді Сили служіння. Зокрема, раніше, коли людина вранці виходила з дому, вона знала, що йде не просто «на роботу», а йде «на службу». Слово «служіння» було в постійному ужитку, кожен комусь служив, і розумів, що без цього взаємини неможливі.

Служити можна з різним ступенем відданості (з різною глибиною). Можна служити максимально, цілком віддаючи себе, а можна лише трохи (поверхнево). Кожен сам визначає ступінь служіння своїй Вищій Силі. Наприклад, при служінні начальнику / керівнику, можна служити йому «злегка» (просто формально виконувати свою роботу); можна служити старанно, «на совість» (ретельно виконувати свої обов’язки); і можна служити з максимальною віддачею, повністю «викладатися», віддаватися (робити все найкраще в контексті не тільки своїх обов’язків, але і все від себе можливе по життю). Це — різні ступені служіння; і який ступінь я виберу — вирішувати мені.

Але ми повинні розуміти, що служіння мені дає, і що в моєму житті залежить від мого служіння Вищій Силі (наприклад, керівнику або чоловіку або Вчителю або батьку або Роду / Богу).

Дуже важливо, щоб ця Сила була одна і я вмів розрізняти цю Силу, якій я служу (тобто Того, хто стоїть за представником мого служіння). Для багатьох з нас це виявиться Сила грошей, або, ймовірно, Сила задоволення / комфорту. Якійсь з цих Сил ми присвячуємо все своє життя, жертвуємо свій час і здоров’я, заради неї навіть можемо пожертвувати своїми відносинами, оскільки Її ставимо вище за все, як найвищу цінність. Зрозуміло, мені буде незручно зізнатися, що я йду за Силою грошей або Силою насолоди, і мій інтелект мені підкаже самовиправдання «ні, я йду за Духом / Богом», а працюю просто щоб їсти і платити за квартиру », але потрібно просто перевірити — на що я витрачаю більшу частину свого часу? Якщо велику частину часу свого життя я заробляю гроші, то моя Вища Сила — це Силі Грошей.

При служінні я обов’язково щось отримую завдяки моєму служінню (відданості) Вищої Сили. Якщо я служу Богу, і реально Його відчуваю, то від Нього я отримую Божественну Силу (Милість, «Благодать»). Це — не просто «віра» в Бога (віра потрібна тим, у кого не було досвіду Бога, для того, щоб людина хоча б заради віри почала йти до Нього, а потім вже отримала Його досвід, відчула Бога). Якщо я відчуваю Бога, то віра для мене вже не має значення, я просто знаю, що Він є, бачу Його у всьому, у всіх подіях, речах / явищах, відчуваю його присутність, його Закони.

Якщо я йду за Вчителем, я отримую всі Знання. Якщо я йду за чоловіком, я отримую його заступництво, його відповідальність, його чоловічу силу, сенс свого життя від допомоги йому. Якщо я йду за Силою Грошей, я отримую гроші. Якщо я йду за Силою комфорту / задоволення, я отримую насолоди.

Отже, важливо розуміти і пам’ятати наступне: хочемо ми цього чи ні, але світ побудований на принципах Ієрархії і Єдиноначальності, і кожен з нас знаходиться на служінні у якихось Сил; всі ми заради чогось живемо, комусь себе віддаємо, хоча і не любимо, не хочемо в цьому зізнаватися. (Навіть якщо мені здається, що я ні за чим / Ким не йду і нібито нічому / нікому не служу, то це означає, що я просто неусвідомлений, і якась Сила привласнила мене собі непомітно, що я служу Чомусь, але це не усвідомлюю, не помічаю.)

Усвідомити Кому ти служиш — це означає зрозуміти: як і для чого ти живеш. Навчитися служити віддано, з самовіддачею — це означає навчитися отримувати Силу з Вищого джерела життя (Силу Існування). І Той, кому ти служиш, повинен бути для тебе вищим авторитетом, бажано, представником Вищого Блага (твоїх вищих цінностей), втіленням понять Боргу, благородства, відповідальності, тобто дійсно — Вищою Силою.

Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнецов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотішу

(Visited 742 times, 1 visits today)