Що повинні відчувати по відношенню до Вищого ті, ким він керує?

Від admin

страхЩоб моє життя було радісним і цілісним, мені потрібно усвідомлювати — яке має бути ставлення тих, ким управляють, до Того (до тієї Вищої Сили), Хто ними керує. Тобто, що вони повинні відчувати в ідеальному, природному розумінні? Це важливо знати, щоб ми розуміли, як має бути правильно, і намагалися прагнути правильного, рухались до ідеальних взаємин.

Можна подумати, що це почуття має бути повагою, але одної поваги мало. Шанування? — І це не те. Страх? Але управляти через страх — це не найкращий спосіб, це примітивний і низький рівень.

Наприклад, якщо людина йде за Богом через страх (через страх «божої кари»), то це означає, що така людина досить низька по усвідомленості (низинна, неусвідомлена), і поки її не покарають, то вона нічого не розуміє, не слідує Вищим Принципам. Такими людьми (такими «рабами божими») керують через страх.

І навпаки, коли батько для дитини — це вищий авторитет по суті, а не через страх / примусу, тоді дитина сама усвідомлює, що батько завжди правий, і таку дитину вже не потрібно лякати, карати.

Тому ті, що підкоряються (ведені) повинні відчувати, що у їх Вищої Сили є максимальна Сила авторитету, Сила, яка завжди права, яка може за них відповідати, якій вони довіряють себе (своє життя).

Отже, є два основних і протилежних способи управління / підпорядкування (ведення, примусу): 1) через страх (жорсткий, зовнішній, низький спосіб, «тиранія») і 2) через авторитет і розуміння / усвідомлення (вищий, внутрішній, розвинений спосіб, через «набуття Сили», як це повинен робити істинний Правитель).

Щоб зрозуміти, як вони ці два способи працюють на різних рівнях життя, можна досліджувати це на прикладі щоденної діяльності людини в сучасному соціумі — на прикладі її  «роботи». Отже, питання – «чому я працюю?» (Щодня виконую ті чи інші функції для когось)? Чому працює більшість людей в сучасному суспільстві?

Варіант перший: людина працює через страх. Вона боїться залишитися без грошей, без квартири, без їжі і так далі. І, по суті, більшість людей так і живуть все життя, вони бояться залишитися без «матеріального джерела свого існування». Наскільки це правильно? Наскільки це усвідомлено, близько до Духа / Роду людини, її призначення?

Другий варіант: коли людина працює не через страх, а за своїм призначенням, по Натхненню, на підставі почуття Боргу. Що людиною при цьому керує? Наприклад, майстер / професіонал, який створює прекрасні, цінні, потрібні речі, робить так тому, що просто «не може не робити», він відчуває, що він повинен це робити! Він при цьому автоматично і природно отримує задоволення і задоволення від самого процесу роботи, він черпає Натхнення від своєї Вищої Сили, вона дає йому нові сили, наповнює життям його твори / речі / результати праці. Зокрема справжні письменники (не «графомани») пишуть тільки по Натхненню; вони його відчувають, як величезну Силу всередині себе, яка їх «розпирає», і її неможливо стримувати. Наприклад, такий письменник / творець може просто серед ночі прокинутися і починати писати, творити. І, зрозуміло, при цьому ніякої мови бути не може про те, чи відчуває така людина страх за те, що її робота, наприклад, не буде оцінена або оплачена.

Людей, які працюють відчуваючи натхнення від Вищої Сили, називають «майстер», «спеціаліст», «професіонал». Ці люди ніколи не будуть працювати через страх, вони знають (відчувають і усвідомлюють), що повинні робити, і роблять саме і тільки це, що це Вищий Борг. А те, що при цьому мається на увазі, що вони «працюють» з погляду соціуму — так це зовнішній і вторинний прояв їх дій, це просто позначення (називання) соціумом їх діяльності. І більше того — навіть те, що при цьому вони отримують гроші (хоча не завжди), це вже — ще менш важливо, це взагалі побічний, «третинний» ефект, який випливає з їх відчуття Натхнення / Вищого Боргу.

Отже, давайте зробимо висновки. Нижчий (ведений) по відношенню до Вищої Сили (Правителю) може відчувати два контрастних виду відчуттів (а діапазон цих відчуттів пов’язаний з різними стадіями / рівнями усвідомленості людини). Це — 1) страх, вимушеність і 2) Сила поваги, Сила авторитету, Сила Натхнення, Сила Боргу. Звідси випливають і різні стани всього життя людини: ця рушійна сила проявляється в усьому житті людини — у її ставленні до життя, в її почутті відповідальності, у виконанні свого призначення, в її взаєминах і так далі. Люди працюють (тобто виконують свої щоденні соціальні дії і функції теж виходячи з двох своїх рушійних сил / відчуттів: 1) «через страх» і 2) «за призначенням», «по Натхненню», «за Боргом». А вибір заснований на ступені усвідомленості людини.

Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 171 times, 1 visits today)