Що відбувається, якщо не правильно формувати і використовувати почуття відповідальності?

Від admin

відповідальність2На жаль, часто відбувається так, що вищий Принцип відповідальності (Принцип єдиноначальності та ієрархії) в сучасному світі використовується спотворено — невірно, неприродно, неправильно.

Зокрема, це проявляється у випадках, коли в сім’ї батько непомітно підпорядковується дитині («живе заради сім’ї», «живе заради дітей», тобто фактично служить родині / дітям). Тоді дитина управляє батьком; і доходить навіть до ситуацій, коли діти пред’являють батькові претензії, що той «недостатньо добре про них піклується» (погано працює на дітей / сім’ю). І тоді батько починає відчуває помилкове відчуття провини перед дитиною або сім’єю. Особливо цю тему люблять обігравати в т.зв. «Західній культурі» (західні кінофільми, всілякі мелодрами), коли спочатку батько повинен стати «хорошим», щоб «заслужити повагу дитини»; тим самим вони привчають нас до такої «моралі», як до норми.

Діти можуть бути дуже винахідливими для привнесення принципу «перевернутої відповідальності» в життя сім’ї. Наприклад, дитина може прикинутись, що батько занадто сильно покарав її або влаштувати істерику або імітувати «велике горе», і таким чином спробувати отримати важелі тиску на батька, на його рішення, на можливість користуватися його матеріальними і тимчасовими ресурсами.

У сучасному суспільстві у взаєминах «чоловік-жінка» точно таким же способом жінка непомітно і хитро починає управляти чоловіком. Під виглядом «слабкості» або на підставі помилкового твердження «чоловік повинен служити своїй родині» вона змушує чоловіка виконувати, те що їй потрібно. З раннього дитинства дівчинки привчаються маніпулювати хлопчиками, а потім чоловіками. Використовуючи для цього всілякі засоби: прикидаючись скривдженою, плачучи і так далі, жінки нав’язують чоловікові вимушену необхідність слухати її думку, виконувати її бажання і цілі.

Що ми отримуємо в результаті? У таких сучасних ситуаціях Принцип Ієрархії (Принцип Відповідальності і Єдиноначальності) не просто руйнується, він перевертається на протилежний зміст! Члени сім’ї починають управляти «главою сім’ї» і використовувати його («низи управляють верхами»). І владу собі в цьому випадку бере «більшість»: у родині це можуть бути дружина, діти або дружина + діти. Внутрішня природа жінки мінлива, множинна і нестабільна, вона текуча і емоційна. Тому в таких відносинах навіть «в однині» — одна жінка / дружина — все одно володіє множинної природою і є представником безлічі … І виходить, що безліч починає управляти єдністю, а у таких відносин / родини вже немає природного — єдиного і відповідального — глави сім’ї, і така сім’я стає нецілісною («негармонійною»), вона ні до чого не йде (Не еволюціонує). Чоловіки (чоловічий Рід, Чоловічий Початок) в таких відносинах слабшають і вже втрачають можливість бути сильним і відповідальним (або йдуть, або спиваються, або захворюють / вмирають).

Якщо в системі / структурі, в тому числі в сім’ї, немає єдиної Сили, яка сходить згори і бере відповідальність за систему (сім’ю), яка дає Мета і напрямок руху, дає життя і благо всій системі (Сили Рода / Бога), то така структура (сім’я) стає слабкою, неприродною, нецілісної, нееволюційним. І не важливо, яка це система / структура, вона може складатися як з однієї людини («Дух-душа-тіло»), з двох людей («чоловік-жінка») з безлічі людей («сім’я», «організація»,  «підприємство», «держава» ) … Суть і функції Принципу Єдиноначальності і Відповідальності, Принципу Ієрархії скрізь однакова!

З Принципу Єдиноначальності випливає те, що в будь-якій природній (заснованій на Вищих Принципах / Законах) системі повинна існувати один Вища Сила (Правитель, глава системи), і ця Сила бере на себе всю відповідальність за систему і управляє її членами / елементами (що підкоряються їй ). Прояви цієї відповідальності за них і управління ними називають також як «заступництво», «турбота», «батьківська любов» (саме ця батьківська, заступницька, що йде зверху «любов» мається на увазі в поширеній фразі «Бог — це Любов», не жіноча любов як «хай буде гаразд», а Чоловіча Любов як «я за тебе відповідаю і тобою керую», Батьківська Любов як Єдиноначальність).

Найважливіше при цьому — це те, що Вища Сила (Правитель, глава системи) відповідає за тих, ким керує, але не перед ними самими (!), А, в свою чергу, перед своєю Вищою Метою, своєї Вищою Силою (своїм Духом, своїм Богом, своїм Родом), тобто відповідає перед чимось більш вищим для себе. Такі ієрархічні і цілісні взаємини — це суть Принципу Ієрархії.

Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 93 times, 1 visits today)