Чому зараз у людей немає почуття реальної відповідальності?

Від admin

відповідальністьСьогодні, в силу ряду обставин, склалося так, що наше почуття відповідальності (яке швидше вже можна назвати – «почуттям провини») не визначене, не направлено конкретно до однієї Силі. І результати звідси виходять відповідно негативні.

З таким почуттям провини живе велика кількість людей. Його важко в собі визначити і зрозуміти, з ним складно «боротися», розібратися. Людина просто відчуває, що її постійно щось «розриває» зсередини (роздвоює, розділяє). Сучасна людина впевнена, що несе відповідальність одночасно перед великою кількістю сутностей / відносин: і перед дітьми, і перед родичами, і перед соціумом, перед сусідами / оточуючими людьми, перед державою, перед податковою інспекцією, і так далі … тобто, перед усіма. Тут-то і стає незрозуміло — як же я можу перед усім цим, і ще одночасно, «бути винним» («бути відповідальним») ?!

Тоді ж з’являється інша і така ж помилкова протилежність (крайність) — нібито «ніхто нікому нічого не винен!»

Як же на цьому фундаменті можна сформувати почуття реальної відповідальності? І як його ідентифікувати, визначити його істинність? А також, позбутися хибного почуття провини?

Для цього, як і для всього, в чому людина хоче розібратися, необхідно мати якусь «міру», «точку відліку», «систему координат / цінностей», «еталон», тобто створити можливість орієнтувати своє життя (свої вчинки, рішення) на одну Вищу Силу, на одного свого Правителя, слідувати Йому і порівнювати своє життя тільки з цією Силою. Тоді у людини сформується природне відчуття відповідальності перед цією однією Вищою Силою. Його життя природно трансформується відповідно до Принципів Ієрархії. Принцип Єдиноначальності стане надійним фундаментом і основою життя, з’явиться реальна «точка відліку» («міра») для прийняття будь-яких рішень.

З життєвих відчуттів пропадуть помилкове відчуття провини, невизначеність, метання і роздвоєність. А на зміну їм прийде впевненість у собі і своїх рішеннях, розуміння реальної відповідальності, коли людина усвідомлює, що є ті, за кого він відповідає, і один той, перед ким він відповідає!

Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 123 times, 1 visits today)