Відносини з батьком — ключ до взаємин; як це впливає на життя людини?

Від admin

отец1Головна якість гарного батька — це його прояв турботи про дітей у вигляді несення повної Відповідальності за них. Батько може бути матеріально багатим чи бідним, фізично сильним або слабким, розумним або дурним, але хороший батько — обов’язково відповідальний, турботливий, захищаючий. Він не просто керує дитиною, він відповідає за все життя дитини.

Коли дитина просить захисту і знань у батька — це правильно, це адекватно і природно. У батька — досвід і знання, а у кого, як не у батька дитина шукає не тільки заступництво, але й знання — не тільки інформацію, але найцінніші знання життя — знання принципів життя, знання законів світобудови.

Порушуючи принципи або вказівки батька дитина робить помилку. І коли дитина просить вибачення у батька — у Сили, що стоїть вище неї, то це не тільки просто, але і дуже ефективно. Ми так діяли в дитинстві, коли були дітьми, а потім перестали. У дитинстві нам було легко попросити вибачення у батька, а зараз — дуже складно. По-перше, мені заважає моє его (ця сила особистості / его — це головна причина самолюбства). По-друге, через тенденцій у суспільстві я схильний відмовлятися йти за кимось (слухати когось), отримувати Силу з єдиного — Вищого — джерела.

Коли дитина просить вибачення у батька, вона реально розуміє, що батько сильний і головний, особливо при природних, правильних відносинах «Батько-діти». Дитина знає, що батько наймудріший, найкращий, він піклується, відповідає за нього, і дитині заступництво батька дуже важливо!

Таке правильне відчуття з дитинства слід запам’ятати, як найголовніше відчуття отримання Сили «з верху», Сили, яка надходить від Вищого джерела. Сильний батько — це урок побудови взаємин на все життя, не дивлячись на те, що сучасний соціум підштовхує до ідеї, що «кожен — це особистість», і одночасно «всі рівні» та «ніхто нікому нічого не винен»!

Як все нам у своєму вже дорослому житті використати цей досвід? Якщо я — жінка, то мені слід перенести цей досвід моїх взаємин з батьком на моїх стосунки з чоловіком (тобто слід будувати свої стосунки з чоловіком за прикладом відносин із сильним, мудрим і турботливим батьком); і це означає, що слід бути слухняною і турботливою помічницею, бачити в ньому джерело своєї життєвої сили, приймати його заступництво / турботу. Якщо я — чоловік, то на цьому ж принципи взаємовідносин повинен будувати свої відносини зі своїм джерелом Сили / Натхнення; це може бути моя Справа (справа мого Життя), моя Ціль у житті, мій керівник, мій Учитель / Наставник, мій Бог (мій Рід), мій Дух.

Якби ми — і чоловіки, і жінки — зберегли і застосовували протягом усього свого життя цей ключ (природних взаємин з батьком, як з представником Вищої Сили для його дітей), то і наше життя проходила б по-іншому — натурально і природно; фактично багато що у моєму житті стало б більш ідеально.

Але проблема в тому, що колись ми відмовилися від цього ключа (принципу) Взаємовідносин, ми сказали собі «що тепер я великий / велика, мені тепер не потрібна Вища сила, я тепер з усім впораюся сам / сама». На цей наш вибір (особисте рішення) найбільший вплив зробило, по-перше, моє надмірно розвинене его і, по-друге, оточення (нинішній соціум і сучасне «виховання»).

Суть наслідків цього в моєму житті полягає в тому, що тепер я перестав отримувати Силу з єдиного Вищого джерела («від батька відмовилися, а до чоловіка або Бога / Вчителя не прийшли»), і я став шукати те, що може дати мені Силу серед безлічі різних сил — в «бізнесі» (у грошах), в «творчості» (самореалізації), у «взаєминах» (в задоволеннях), в сексі (насолодах), «видовищах» (розвагах заради інтересу), або в безлічі інших місць, де немає єдиної і стабільної Вищої сили.

Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 155 times, 1 visits today)